Boeken die ik nu lees

Op de bank of in bed, dekens over me heen, verwarming hoog… In de winter lees ik de meeste boeken, en geniet ik er ook het meest van. En als ik eenmaal een boek te pakken heb dat ik leuk vind, lees ik het in een dag uit. Met wat pauzes voor warme koffie of choco (zat er maar een Starbucks naast mijn huis), natuurlijk. In dit artikel laat ik jullie kennis maken met de boeken die ik de afgelopen tijd gelezen heb, of die ik nu aan het lezen ben. Want ik ben dus zo iemand die makkelijk vijf boeken tegelijk leest. En ook nog snapt waar het over gaat.


De Reunie – Simone van der Vlugt

Dit is het eerste boek dat ik in Dwarsligger-formaat las. Geniale uitvinding voor  mensen die veel reizen maar geen zin hebben om zware boeken mee te slepen, maar die ook niet echt gecharmeerd zijn van een e-reader.
Goed, de reünie. Simone schrijft heel vlot, in het begin leek dit net een chicklit, maar dat verandere op ongeveer een derde van het boek. Spannend, meeslepend, en ik bleef maar doorlezen. Mijn vriendin Jorien pakte in de trein een keer dit boek uit mijn tas (ze is niet zo nieuwsgierig dat ze in mijn tas rommelt, maar hij lag bovenop) en ze bleef maar lezen. ‘Ik moet gewoon doorlezen!’ zei ze, en dat gevoel had ik dus ook.
De ontknoping is heel verrassend en dat maakt het boek vooral leuk. De hoofdrolspeelsters is een beetje een raar mens, ook leuk.


De Babyplanner – Barbara Muller

Hier ben ik nog maar net in begonnen, maar dit verhaal staat heel dicht bij me omdat familie van me hetzelfde ‘drama’ heeft doorgemaakt. Qua levensfase staat het nog heel ver weg van mij – ik denk nog geen minuut per dag aan kinderen – maar dit verhaal is heel ontroerend en aangrijpend. Maar toch met een hoog hoge hakken en lipgloss-gehalte, dus dat is altijd goed.


Smet – Henk van Straten

Henk is de jongen die mee was naar Tokio, de Revu-journalist. Hij heeft een aantal boeken geschreven en toen ik hem vroeg welk boek hij mij aanraadde, zei hij zonder nadenken ‘Smet.’ Dus ik kocht Smet (ook gewoon om aardig te doen, want ik ontdekte door hem hoe weinig je verdient met boeken). En in een dag las ik het uit. Het gaat over vier mensen die psychisch niet helemaal in orde zijn – ze hebben alle vier een angst. Angst voor buiten, angst voor de zon en het vergaan van de wereld, angst voor viezigheid, angst voor eenzaamheid… En dat gaat nogal ver (Betsie is al jaren niet buiten geweest). Ze richten een soort bondgenootschap op waarmee ze de zoon van Darryl – degene met smetvrees – willen redden. Waarvoor, moet je echt zelf ontdekken (lees het boek!). Ik was blij verrast, bleef doorlezen en heb een aantal keer hardop gelachen. Henk schrijft grappig en dit boek leest als een trein. En ik besefte dat ik heel blij ben dat ik niet al die angsten heb.


Dieren Eten – Jonathan Safran Foer

Nog een boek die ik ging lezen door Henk. Hij is vegetariër, ik vroeg waarom, en toen zei hij ‘lees dat boek maar eens.’ Het boek is geen pleidooi voor een vegetarische levensstijl, en ik ben hem ook niet gaan lezen om vegetariër te worden, maar omdat ik nieuwsgierig was. Ik wist altijd al dat er iets van bio-industrie was. En dat dat stukje vlees op mijn bord daar niet op een heel gezellige manier op was gekomen. Dit boek vertelt je de ins en outs over het eten van dieren, waarom het raar is dat we het raar vinden om onze huisdieren op te eten, wat KFC doet en hoe de huidige bio-industrie er uit ziet. En hoe erg dat is. Ik heb gesmuld van dit boek, heb elke pagina met grote ogen gelezen. En ik heb inderdaad geen zin meer in vlees en vis na het lezen van Dieren Eten… Ik noem mezelf geen vegetariër, en ik at altijd al weinig vlees, maar als ik uit eten ga eet ik sinds ik het boek las altijd iets vegetarisch, en thuis eigenlijk ook. Eieren laat ik ook staan, zoveel mogelijk. Vegetariër of niet, het boek heeft mijn kijk op dat lekkere stukje kip heel erg veranderd. Ik hoef het niet meer, in ieder geval.


Sneeuwval – Tess Gerritsen

Het eerste boek van Tess Gerritsen dat ik lees. Het gaat over een groep mensen die in een soort griezelig dorp belandt en daar niet meer weg komt door vreselijk heftige sneeuwval. En auto’s die het niet meer doen en telefoons die niet meer werken. Angst, dood, honger, kou… Ontzettend spannend boek, dat ook goed te doen is voor mensen die niet vaak ‘enge’ boeken lezen. Het is namelijk niet zo eng als bijvoorbeeld Level 26 met ingewanden, bloed, moord, dat soort dingen.


Wij zijn ons brein – Dick Swaab

Dit is geen roman, of een boek met een echt verhaal. In dit boek wordt uitgelegd hoe ons brein werkt. Hoe het kan dat we verliefd worden, waarom we dan ‘blind’ zijn, waarom moeders meteen een band voelen met hun kind na de geboorte, hoe homo-zijn in elkaar zit, en al dat soort dingen. Ik vind het onwijs interessant, ben gek op psychologie (dat zou ik altijd nog willen studeren) en alles wat er in ons hoofd omgaat. Dick Swaab heeft dat op een heel duidelijke manier uitgelegd zonder dat het een kleuterverhaal wordt. Heel leuk voor iedereen die ons brein en ons denken ook maar een beetje interessant vindt.
Mijn vader kwam laatst met een leuk verhaal. ‘Lees jij een boek van Dick Swaab?!’ vroeg hij me. ‘Ja, wat is daar gek aan?’ Hij vroeg het namelijk met duizend vraagtekens. ‘Mijn moeder heeft vroeger jaren met hem samengewerkt, zij is afgestuurd in alzheimer.’ Ik heb mijn oma nooit gekend, maar ik vind het wel heel bijzonder dat ik nu een boek lees van een man waar zij nauw mee samen heeft gewerkt. De wereld is klein.


Opening night – Yolande Schyns

Hier ben ik ook nog maar net in begonnen, maar is ook een echte aanrader. Spanning, liefde, mysterie…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

124 reacties
 1. Nora

  Zijn verschillende interessante boeken die ik zeker eens ga lenen in de bib!
  Ik vroeg me af of je nog steeds veel gebruik maakt van je eReader.
  Ben je er nog steeds tevreden van of is er een andere/nieuwere versie die je zou aanraden? (ik ben er namelijk over na aan het denken om een eReader te kopen maar ik weet niet zo goed welke, liefst een met een woordenboek omdat ik dyslectie heb)

 2. Joyce

  Ik zou de boeken die origineel Engels zijn ook echt in het Engels lezen :). Komt alles beter tot zijn recht en ik vind het persoonlijk ook veel fijner. 🙂

 3. Jeske

  De babyplanner heb ik al zien liggen in de boekhandel, lijkt me leuk.
  Oh en een leestip van mij: Patrick van Rhijn. Nederlandse schrijver. Schrijft vlot, leest lekker weg, maar wel een goed verhaal.

 4. Sabine

  Gaaf! Ik houd van boeken en zo’n dwarsligger lijkt me wel super handig voor in bed!
  Alleen doet dat lichte, dunne papier me altijd aan een bijbel denken haha?

  Je moet Veroordeeld van Humphrey Ludwig ook eens lezen 🙂 heftig!

  • Miss Lipgloss

   Haha dat met de bijbel heb ik ook!

   Ga ik ook opschrijven, dankjewel.

 5. Mysticals

  Ik heb het boek ‘De reünie’ ook gelezen. Ik vond het verhaal wel goed, maar qua schrijven vond ik het niet zo super. Ik denk dat dat komt omdat ik bijna alleen maar Harry Potter lees, heb ze allemaal al zo een 7 keer gelezen. 😉

 6. Shirley

  Ik ben vandaag begonnen in het boek Dieren Eten.
  Ik vind het nu al erg interressant!

 7. Anne-Marie

  Leuk artikel! Ik ben namelijk ook gek op lezen en vind het leuk om af en toe weer wat tips te hebben. Sneeuwval is wel een boek uit een serie van Tess Gerritsen, dit is volgens mij al deel 8. Het is niet dat je het boek niet los kunt lezen maar ik denk dat het nog leuker was geweest als je in deel 1 (de chirurg) was begonnen omdat je dan meer informatie hebt over de hoofdpersonen. Zeker een aanrader om deze serie te lezen over Jane Rizzoli en Maura Isles.

 8. Melissa

  Ik kan je aanraden om meer te lezen van simone van der vlugt, ze is me lievelingsschrijver . Vooral het boek het laatste offer vind ik erg mooi, ook het achtergrond verhaal van hoe ze het boek geschreven heeft. Maarja ik hou van archeologie-avontuur achtige verhalen:P (terwijl het in het echt niet zo is xD)

 9. Lora

  Ik heb De Reunie ook gelezen, leuk boek! Net als alle andere boeken van Simone v/d Vlugt.

 10. Jessica

  Ik hoop dat je vaker zo’n artikel gaat maken.
  Ik vind zo’n korte appreciatie van elk boek leuker dan een recensie van één boek apart.
  Moet je echt vaker doen! 😛

  • Miss Lipgloss

   Ja dat merk ik dus ook, dat iedereen dat leuker vindt 😀 Dus dat komt zeker vaker 🙂 niet heel vaak, ik ben geen boekenleesfabriek, maar ik zal dit doen ipv losse boekreviews. Alleen als een boek zo geweldig/bijzonder is dat ‘ie alleen MOET, dan gaat ‘ie alleen in een artikel.

 11. Annelies

  Hey Cynthia!

  Ik volg al een tijdje je site, maar had nog nooit een comment achtergelaten. De reden dat ik dit nu wel doe, is omdat ik aangenaam verrast was om te zien dat je het boek ‘Dieren eten’ aan het lezen bent. Ik ben zelf al jaren vegetarier en dit onderwerp ligt me nauw aan het hart. Het feit dat je dit ter sprake brengt, op je succesvolle site die door veel mensen gevolgd wordt, is echt super! Stiekem hoop ik dat je hiermee andere mensen aanzet tot denken 😉

  If slaughterhouses had glass walls, everyone would be a vegetarian. ~Paul McCartney

  Keep up the good work!

  • Miss Lipgloss

   Wat leuk dat je nu eindelijk hebt gecomment, haha! Cool, ik vind gewoon dat mensen dat boek moeten lezen. Ik ben er geen vegetariër door geworden maar ik ben wel veel bewuster geworden, en ik eet echt nog maar 10% van de hoeveelheid vlees die ik ervoor at. En McDonalds en KFC… dat sla ik helemaal over. Hoe lekker ik het ook vond – het smaakt me nu niet meer. En met die quote van McCartney ben ik het helemaal eens. Veel mensen weten het echt niet, maar nog meer mensen willen het gewoon niet weten.

  • Annelies

   🙂 Dat is het vooral he. Nu ja, we zullen de wereld niet veranderen, maar ik vind het alvast mooi dat je open staat voor dergelijke dingen en deze ook aankaart op je site. Net als de actie voor het goede doel samen met Mascha, maatschappelijke thema’s die je aan bod brengt en dat eeuwige optimisme! Ik heb enorm veel bewondering voor jou!

  • Miss Lipgloss

   Thanks Annelies, wat een mooie en lieve comment.

 12. Marjolein

  Ik hou van lezen, dus dit is een handig artikel voor mij. Hoewel ik eerst nog boeken voor school moet lezen 🙁

 13. Felicia

  Simone van der Vlugt schrijft zo heerlijk, je wordt meteen bij de eerste bladzijde gegrepen en je moet en je zal doorlezen. Ik heb al een aantal boeken van haar gelezen en ze zijn allemaal even goed geschreven en lezen lekker door. Haar nieuwste boek ‘Op klaarlichte dag’ is ook echt een aanrader (: !!
  Dieren eten lijkt me ook heel interessant, die wil ik al een tijdje lezen maar nooit aan toe gekomen. Toch maar eens doen dus.
  Super leuk artikel dit! Ik wil nu alle boeken zelf ook gaan lezen, haha (;

  • Miss Lipgloss

   Op klaarlichte dag – op to-read-list 😀 Thanks Felicia!

 14. Sannne

  Hihi het lijkt Miss Lipgloss’ Book Club wel!
  Is dat niet een idee, een boek gaan lezen, dit melden, en hier bespreken met zn allen? :9

 15. Maxime

  De Reunie vond ik ook echt heel goed. Simone van der Vlugt is een goede schrijfster, heb meerdere boeken gelezen van haar.

 16. dandelion

  De reunie lijkt me ook wel wat, gaat op mijn lijstje.

  Als je van spannende boeken houdt is de nachtploeg van Natsuo Kirino misschien ook wel een aanrader.

 17. Lynn

  Ik ben echt verliefd op het boek van Swaab… ik bewonder zijn onderzoeken ontzettend. Maar wat ontzettend gaaf van je oma. En leuk dat je zoveel interesses hebt!
  Groetjes

 18. Jessica

  Als je Tess Gerritsen goed vindt,
  moet je zeker ook eens een boek lezen van Loes den Hollander (Driftleven) en Judith Visser (Stuk).
  En de andere boeken van Simone van der Vlugt zijn zeker ook aan te raden.

 19. Marleen

  Leuk om te zien dat je heel veel verschillende interesses hebt.
  Visagie, haarstyling, bloggen, psychologie, journalistiek..
  Dat herken ik wel een beetje in mezelf, je bent nooit uitgeleerd !

  Succes Cynthia.

  • Miss Lipgloss

   Dankjewel 😀 ik heb een heel brede interesse, vind ook kunst en interieur heel leuk. Er is zoveel te leren!

 20. Rosy

  Lees zeker ook de andere boeken van Safran Foer ! Eating Animals is eigenlijk een uitzondering, hij schrijft vooral heel bijzondere romans in een aparte, “moderne” en mooie (in my opinion) stijl. Ik ken alleen de Engelse titels, want ik hou er niet van om boeken vertaald te lezen, maar check Extremely Loud And Incredibly Close en Everything Is Illuminated. Het soort boeken dat je leven veranderd.

  (Mijn vriendin heeft een course genomen op mijn universiteit die ging over American Generations, en de professor gebruikte zijn boeken als voorbeelden voor “onze” generatie)

  • Miss Lipgloss

   Die laatste staat al een tijdje op mijn lijstje. Zijn schrijfstijl in Dieren Eten vond ik al heel leuk, grappig.

 21. Maaike

  Allemaal leuke boeken, helemaal mijn smaak. 🙂 Wij zijn ons Brein van Dick Swaab vind ik een geweldig boek, ik ben er nu ook in bezig. (mijn vader had hem voor sinterklaas gekregen maar ik heb hem eventjes geleend haha)

  • Maaike

   Dieren Eten ga ik trouwens ook lezen, ik ben zelf vegetariër en ik vind het altijd interessant om nog meer over de vlees industrie te weten te komen.

 22. Elphj

  Sneeuwval ga ik vanavond nog halen in de bib 😉
  Zeker een aanrader om ook in deze koude tijden gezellig in je zetel, onder het dekentje, (met de brandende haard), met een kop koffie of chocomelk is Woeste Hoogten van Emily Brönte. Zo’n gezellig en mooi boek! Ook Jane Eyre is hartstikke mooi!

  Liefs,
  Elph

 23. Shirley

  Ik ga dieren eten zeker lezen.
  Ook omdat ik al vegetariër ben. Ik laat ze het thuis ook lezen, dan haal ik ze misschien over om vegetariër te worden!

 24. Hande

  Oeh ik zie 3 bekende boeken! 😀 Sneeuwval ben ik erg benieuwd naar, had het vaker ergens anders gezien, Opening Night heb ik al een review ove gelezen (Beautylab) en De Reünie heeft mijn vriendin aangeraden, moet hem nog lezen 😆

 25. Lien

  Ik lees op dit moment Claire Cook – ‘Helemaal mijn ding’. Een leuke chicklit met een heel hoog lipstickgehalte! 🙂

 26. lala

  Ik had je dat boek van professor Swaab aangeraden op twitter, leuk dat je t gekocht hebt! Ik ga het zelf ook kopen. Mijn probleem alleen vaak: begin te vaak uit nieuwsgierigheid in een nieuw boek waardoor ik een boek vaak niet uitlees. Heel stom eigenlijk.
  Zag hierboven een comment van iemand over the Alchemist, idd een schitterend boek, zou het je ook zeer aanraden!

  • Miss Lipgloss

   Oh dat heb ik ook vaak, en dan lees ik ze nooit uit. Irritant, en thanks voor de tip!

 27. kirsten van Dijk

  Rare vraag misschien, maar welke van deze boeken mag je lezen voor je literatuur lijst van Nederlands?

  • Miss Lipgloss

   Dat weet ik niet… Dat zou je eens aan je docent Nederlands/Literatuur moeten vragen! Ik denk De Reünie en Smet.

  • Tamara

   Ik heb zelf De Reünie gelezen als licht modern, dus die mag sowieso!

 28. Catherine

  Jonathan Safran Foer schrijft ook romans, die zijn echt aanraders! ‘Extreem luid en ongelooflijk dichtbij’ van hem is echt prachtig!

 29. Tess

  Heb je wel is iets van Dan Brown gelezen? Ik kon nadat ik Het Bernini Mysterie had gelezen niet meer stoppen met zijn boeken..heb al zijn boeken in 1,5 maand gelezen! Tip dus 😉 mits je er van houd en er is maar 1 manier om daar achter te komen 😉

  De Reünie is een goed boek, haar nieuwe boek Op Klaarlichte Dag is ook een aanrader.

  • Tess

   houdt..? haha mijn grammatica is af en toe echt all over the place.. :S

  • Miss Lipgloss

   Mijn vader is gek op Dan Brown, ben zelf ooit begonnen in de Da Vinci Code maar nooit verder gekomen dan de eerste paar pagina’s. Moet me er toch maar weer eens aan wagen dan 🙂

  • Tess

   Zoals ik al zei je houd(t) er van of niet..;) je moet inderdaad even door het begin heen soms maar toen ik er helemaal in zat 🙂

   Nog bedankt voor je tips heb al weer wat boeken aan mijn wishlist kunnen toevoegen 😆

 30. Josephine

  Wat veel boeken! Ik heb de reunie gelezen, echt een heel mooi boek!

 31. Brechtje

  Ik ben nu wel benieuwd naar dat boek ‘dieren eten’. Het klinkt wel heftig ofzo, maar het lijkt mij ook interessant. Ik ben 2 jaar vegetarier geweest, maar heb het niet vol gehouden omdat vlees toch wel erg lekker is. Ik eet nu nog steeds weinig vlees. Ik ga dat boek denk ik wel een keer lezen.

  • Miss Lipgloss

   Hij is ook wel heftig hoor, ik zat het steeds met grote ogen te lezen!

 32. Milady

  Simone van der Vlugt vind ik ook een goede schrijfster!

 33. Silva

  Smet en sneewval lijken me echt heel erg leuk! Ik denk dat ik ze maar eens ga proberen…

 34. Felicia

  Heb je ooit wel eens boeken van Paulo Coelho gelezen? Ik heb nu twee boeken gelezen en het zijn zeer magische boeken. Het activeert je hersenen..
  The Alchemist en 11 minutes heb ik tot nu toe gelezen en ik raad ze je echt aan!

  • Miss Lipgloss

   Nog nooit van gehoord, maar die twee komen op mijn to-read lijstje!

 35. Cynthia

  Er zitten zeker boeken bij die ik ook zou lezen!
  x

 36. Danielle

  Heey Cynthia, als ik je een tip mag geven: lees de boeken van Loes den Hollander, die zijn zó spannend en verassend!

  • Milou

   Ja geweldig!!! 😀

 37. Linda

  Ik lees ook altijd boeken door elkaar, maar nooit meer dan drie eigenlijk. Sneeuwval klinkt echt goed!

 38. lisanneleeft

  Ik moet nu een engels boek lezen voor een boekverslag, en vind hem niet geweldig. Daarna ga ik ook weer boeken verslinden!

 39. Renske

  Ik ben sinds juni helemaal verslingerd geraakt aan de boeken van Tess Gerritsen!!
  Het is heerlijk om te lezen!

  Groetjes, Renske

 40. Mariska

  Leuke aanraders! Ik lees altijd veel boeken, maar de laatste tijd vrijwel niets meer. Ik weet gewoon niet wat ik wil lezen. Ik ga zeker op zoek naar deze boeken!

 41. Maria Rianne

  De boeken die je leest lijken mij ook erg interessant en tof!
  Ik heb zelf ,,De Reunië” van Simone van der Vlugt gelezen en ik moet zeggen, bleef me van het begin tot het einde boeien!
  Leuke collectie zo.

 42. Sandra

  de boeken van tess gerritsen zijn zoo goed, ikkanje zeker aanraden om er nog een paar te lezen! 🙂

 43. Lauren

  Wij zijn ons brein wou ik al een tijdje lezen 🙂
  Sneeuwval en Smet lijken me ook goed.

 44. Linda

  Wat grappig! Ik lees over het algemeen juist meer boeken in de zomer. Al zat ik de laatste tijd veel in de trein (= lezen). De boeken die jij leest, trekken me niet zo (spanning is niet aan mij besteed), behalve dat van Dick Swaab. Ik heb de laatste tijd gelezen: twee verhalenbundels van David Sedaris, een van Martin Bril, Vaslav van Arthur Japin, De eenzaamheid van de priemgetallen, en Tirza van Arnon Grunberg. En tussendoor nog wat chicklits. Ik heb nog Extreem luid en ongelooflijk dichtbij van Jonathan Safran Foer liggen, daar ben ik erg benieuwd naar!

  • Miss Lipgloss

   Ow ow, nog meer titels voor op mijn lijstje 😀

 45. Eline

  Ha je gaat echt nog verrast worden door sneeuwval denk ik! Hij loopt zo anders af dan verwacht!

 46. xx.Yvonne.

  Oeeh dat boek van Wij zijn ons brein ga ik lezen denk ik. Ik studeer pedagogische wetenschappen, maar de psychologie heeft me ook altijd heel erg aangesproken!
  Bedankt voor deze tips. Erg leuk dat je hierover schrijft!
  xx.

 47. Eva

  Oh hemeltje, allemaal tegelijk? Ik lees allemaal Scandinavische thriller boeken, als ik daar nog andere boeken bij ga lezen ga ik alle personages door elkaar halen!

 48. Sheila

  Wauw een goede tip dat boek van Dick Swaab (wij zijn ons brein)! Ik studeer psychologie in Leuven (België) maar onze neurologie kan soms nogal theoretisch zijn. Ik denk dat dit boek wel interessant is, zeker als het niet aanvoelt alsof je een enorme cursus moet blokken. Maar is dat ook zo ?

  xxx

  • Miss Lipgloss

   Nee juist helemaal niet, het leest als een trein:)

 49. Merel

  Ik lees momenteel de duivel draagt prada. Daarvoor zwaar verliefd van Chantal van Gastel. Dat vond ik een echte aanrader. Ook zo’n boek dat je in één keer uit leest.

 50. Nelleke

  De reunie is zo’n goed boek! leest lekker weg.

  Tess Gerritsen is een van mijn favoriete schrijfsters.
  Vooral het boek de Chirurg van haar is erg mooi!

 51. Denise (Just Pink)

  Ik lees op dit moment Jetset van Marion Pauw die is ook leuk 🙂 Deze boeken lijken me ook erg leuk behalve die Dieren Eten, ik denk dat ik daar niet vrolijk van word 😛

 52. Merel

  Ik hou ook erg van lezen! Maar mijn moeder heeft een boekenwinkel dus ik kan ook onbeperkt lezen :love:

 53. sterre

  Hahaha het is wel te hopen dat je snapt wat je leest ja. Zelfs als je meerdere boeken leest, logisch toch…of mis ik wat.

  Tess Gerritsen is idd een leuke schrijfster. Maar toen ik een paar boeken achter elkaar van haar had gelezen, toen werd wel heel duidelijk dat ze haar “winnende formule” erg uitmelkt en ik gewoon wist hoe het verhaal verder ging. Erg jammer en de reden waarom ik niet meer getrokken wordt om nieuwe boeken van haar te lezen.

  Dieren eten lijkt me een zeker een eye opener voor veel mensen als ik je review lees. Vind het leuk dat je ook zo’n soort boek hier tussen hebt staan!! Gaat het specifiek over Nederland (KFC uitgezonderd) of is het hele boek internationaal? Ik heb ooit een groot gedeelte van de documentaire Earthlings gezien, VERSCHRIKKELIJK! Maar net als het boek van Foer ook een eye opener.

  Leuk dat je zoveel verschillende soorten boeken leest, niet alleen romans, en daarover een review geeft!!

  • Miss Lipgloss

   Nee het is internationaal! Echt een aanrader, en inderdaad een eye-opener 🙂

 54. Eva

  Ik gaf Dieren Eten (maar dan in het engels, Eating Animals) aan mijn vader vorig jaar met kerst, en door dat boek werd hij ook vegetarier! En zijn vriendin at eerst nog wel vis, maar nadat ze dat boek las ook niet meer.
  Ik houd te veel van vlees dat ik het niet hoef te weten.

 55. Marjolein

  Echt veel boeken zeg! Ik ben ook een boekenworm, maar ik lees dan gewoon 2 boeken.

 56. Emmeline

  ‘De Reunie’, ‘Dieren eten’ en ‘Sneeuwval’ komen op mijn boeken-die-ik-nog-moet-lezen-lijstje.

  Maar er staan nog véél boeken op dat lijstje… 😳 Gelukkig lees ik graag en veel 😀

 57. Marle

  Ik hou ook érg van lezen! Maar houd het meestal bij 1 of 2 boeken tegelijk, haha. De reünie heb ik een aantal jaar terug gelezen en die vond ik toen inderdaad erg leuk. Verder heb ik nog niets van je lijstje gelezen, ben nu zelf bezig in Het verloren symbool van Dan Brown. Het is mijn eerste Brown en tot nu toe bevalt ‘ie ontzettend goed!

 58. Sascha

  Wauw, wat fantastisch dat je zo openstaat door ‘dieren eten’. Het kan af en toe best lastig zijn om op deze manier te eten, en toen ik ermee begon vond ik het moeilijk om ook leuke aparte gerechten te maken. Daarom raad ik je het kookboek ‘Ecofabulous koken in alle seizoenen’ aan van Lisette Kreischer. Dat is compleet veganistisch (dus zonder vlees, eieren en zuivel) maar er zitten echt superlekkere recepten in die er fantastisch uitzien. Er zitten behoorlijk wat ‘nieuwe’ ingrediënten in die ik moest leren kennen maar ik ben daar wel van. Van de kerst heb ik mijn vleesetende familie (mijn moeder is wel ook vegetariër geworden recentelijk) met lekkere hapjes uit onder andere dit boek verrast.

  En verder is het misschien goed om je te bedenken dat je niet perfect hoeft te zijn. Alle beetjes helpen. Ik had ooit een gesprek met iemand die zei dat hij het zo lekker vond om uit eten een bepaald vleesgerecht te eten, dat hij dat echt nooit zou kunnen missen. Toen hij zich realiseerde dat je echt niet wordt aangehouden door de vega-politie als je vegetarisch eet en dan eens in de zoveel tijd toch wel een keertje vlees eet heeft hij de sprong gewaagd. Uiteindelijk bleek hij het helemaal niet lekker meer te vinden, maargoed 😉

  • Miss Lipgloss

   Thanks voor de tip Sascha!

   En inderdaad, zo denk ik ook. Ik ben geen vegetarier geworden maar ik eet zoveel minder vlees dan eerst. Ik vind het gewoon minder lekker, maar écht alles opzij zetten kan ik (nog) niet. Maar ik sta er echt voor open en denk er ook veel meeer bij na.

  • Suus

   Ja, echt tof dat je dat boek toch leest- zoveel mensen houden hun ogen gewoon dicht voor wat er gebeurt, terwijl het wel de realiteit is.
   Lisette Kreischer is zo tof! Toen ik nog veganist was (nu vegetarier) kwam ik haar wel eens tegen, en zij is echt hét voorbeeld van een veganist/vegetarier met rode lippenstift en hoge hakken- goed voor het imago haha :p

  • Felicia

   Ik heb de stap als vegetariër wel gezet, zo’n zes jaartjes nu maar heb het boek ook besteld in het Engels, krijg het rond 6 januari binnen 😀
   En precies wat jij zegt, het gaat erom dat je erbij nadenkt en als je het dan toch eet dat je dan wel weet waar het vandaan is gekomen. Sinds dat ik vegetariër ben eet mijn familie wel minder vlees en vaker biologisch, dat vind ik al een hele stap vooruit!

 59. Lynda

  Heb je Mini Shopaholic van Sophie Kinsella al gelezen? Die is ook echt super leuk!

  • Miss Lipgloss

   Jaaaaaaa! Daar staat ook een review van online!

  • L

   Ja, Ik hou van die boeken, :inlove: de laatste heb ik nog niet kunnen lezen wilde hem uit de bib halen maar ze kennen hem nog niet :ugh:
   X

 60. d

  als je sneeuwval een goed boek vind moet je zustermoord ook maar is lezen!
  een super spannend boek en net als je denkt dat je weet hoe het zit word het nog spannender :O

 61. Desirée

  Ik lees zelf ook steeds meer, het geeft zo’n heerlijke rust. 🙂

 62. Ellyg

  Leuk artikel, ik ben ook echt een lezer, heb enorm veel boeken, maar lees ze niet tegelijk.
  Ik heb 6 boeken van Tess Gerritsen en vind ze allemaal fijn om te lezen.

 63. Lisanne

  De reünie heb ik ook gelezen, echt een tof boek! 🙂

 64. femketje

  leuke boeken 😀 de reünie lijkt me een goed boek 😀

 65. Dionne

  Awh ik heb laatst voor school de reunie gelezen van Simone van der Vlugt,
  vond het een goed boek. 🙂

 66. sylvia

  Kan iemand mijn helpen please hoe doe ik een plaatje bij mij comment?
  Op internet staat dat het via mijn album kan gaan ,maar dat gaat ook niet!

  • Ellyg

   Dan moet je even een gravatar aanmaken (google) 😉

  • Chanty

   Even op je huidige plaatje klikken, dan ga je naar Gravatar en kun je er eentje aanmaken en aan je emailadres koppelen 🙂

 67. Renske

  Mijn boekenlijst is ook weer verlengt.
  Eerst Joe Speedboot en Haar naam was Sarah uitlezen en dan hieraan beginnen.

 68. Elien

  Zoveel boeken 🙂
  Ik heb ook net een boek van Jonathan Safran Foer gekocht, maar ik denk dat ik Dieren Eten niet ga kopen; ik eet veel te graag een goed stuk vlees! En als ik dan lees hoe dat stuk vlees op mijn bord gekomen is ga ik er geen trek meer in hebben 🙂

  • Tara

   Tja dat noemen we dus je kop in het zand steken.

  • Miss Lipgloss

   Ik denk dat veel mensen zo denken, Tara!

 69. Dankje voor de tips! Ik ga er zeker een paar lezen 😉

 70. daisy

  Ik lees ook veel! Ik heb een e-reader en ik vind dat wel erg handig, ik vind de bieb namelijk niks omdat ik de boeken moet terug brengen en niet kan herlezen en te veel “echte” boeken kopen vind ik ook niks omdat anders binnen no time mijn hele huis vol boeken ligt.

  Met de e-reader kan ik alle boeken die ik lees houden, en het neemt geen ruimte in. Ook kan ik gemakkelijk aantekeningen maken in boeken en weer wissen, bijvoorbeeld voor mijn studie.. handig handig handig!!!!!

  • daisy

   Oja een leuke site voor lezers: http://www.watleesjij.nu Ik ben lid en het is gratis! echt een aanrader! Dit is geen spam, maar een tip want deze site is niet van mijzelf maar ik vind hem gewoon leuk!

  • Miss Lipgloss

   E-readers rule, ik heb er ook een, gebruik hem alleen als ik op reis ben 🙂

 71. Jacqueline

  Dieren eten komt op mijn verlanglijstje!

 72. Lee;

  Wow, zoveel boeken tegelijk en dan nog weten waar het over gaat.. Dat vind ik pas knap! Ik ken alleen het boek ‘De Reunie’, en ik weet nog wel dat ik het superrrr spannend vond! Echt zo’n literaire thriller (overigens mijn lievelings genre)! :love:

 73. Charlotte

  Je brengt me op ideeën! Ik ben de laatste paar jaar niet meer zo van het lezen, terwijl ik vroeger een echte boekenwurm was. De boeken van Simone van der Vlugt, Jonathan Safran Foer en Dick Swaab lijken mij wel wat 😀

  • Renske

   Dat boek van Simone van der Vlugt is echt top! Zeker lezen! Ik denk dat ik het ook maar weer eens ga lezen, want ik heb het 4 (?) jaar geleden gelezen en het is me altijd bij gebleven.
   Ik heb bij Bol.com meteen dat boek ‘Smet’ in het wagentje gegooid, lijkt me een heel mooi boek.

 74. Marlies

  De reunie klinkt leuk zeg! Ook en dwarsligger-formaat lijkt me leuk zeg. Koop je dat ook gewoon bij de boekhandel? Heb het eigenlijk nog nooit zien liggen.

  • L

   dwarsliggers zijn echt super handig! 😛 neem ze overal mee naar toe! 😀

  • Enya

   Nu voel ik me echt dom, maar, wat is dan het verschil tussen een ‘gewoon formaat’ boek en een ‘dwarsliger’? :blush:

   Ik denk dat ik ‘De Reünie’ ook maar op m’n lijstje moet gaan plaatsen om te gaan lezen, haha. We hadden het bij Nederlands ook al over dat boek. Klonk erg leuk (:

   Heel leuk artikel! Een stille lezer meldt zich, haha. Ik plaats eigenlijk nooit comments, :blush: Ik vind je site echt heel leuk en als ik de tijd ervoor heb kijk ik zeker 3x per dag op de site en vaak ga ik dan ook gewoon oude artikelen nalezen (: Blijf doorgaan, meid!

  • Miss Lipgloss

   Een dwarsligger is een klein formaat boek, de helft ongeveer, en van heel licht/dun papier gemaakt 🙂 Weegt dus heel weinig en neemt weinig ruimte in.

   Leuk dat je een keer een comment achterlaat Enya, you lurker! 😉 😀 Ik blijf zeker doorgaan 😀

 75. Donna

  Ik hou ook van lezen, heb er helaas weinig tijd voor,

  Ik studeer trouwens Psychologie! 😀 :blush:

  • Miss Lipgloss

   Woehoe, ik wilde dat vroeger ook studeren! En stiekem nog steeds 🙂

  • Roos

   ik wil dat ook, dat is al zoo lang mijn droom haha.

 76. Anke

  Tess Gerritsen is echt een hele goede schrijfster !
  Heb al meerdere boeken van haar gelezen en ze zijn stuk voor stuk geweldig .

 77. Sophia

  waaauw, super veel! handig en leuk!

 78. Lydia

  Jeetje wat lees jij een hoop boeken! Ik wou dat ik dat kon, zo voor een boek gaan zitten en het ook uitlezen. :blush: De Reünie heb ik jaren terug ook gelezen, dat vond ik wel een spannende thriller.
  Dieren Eten lijkt me nu echt niets, ik zou dat soort informatie niet graag willen lezen. Maar bedankt voor de tips, Sneeuwval (en Level 26 😉 ) gaan op mijn lijstje. 🙂

 79. Charlotte

  Je hebt trouwens bij de reünie “hoofdrolspeelsters” staan, moet enkelvoud zijn..

 80. Charlotte

  Zo veel! De reünie is goed btw