Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 maart 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • boek
 • boeken
 • Boeken, televisie & tijdschriften
 • Review
Een MissLipgloss artikel

Boeken die ik nu lees #2

Het is al weer een poosje geleden dat ik liet zien welke boeken op mijn nachtkastje lagen. Tijd voor een update, dus! Ik ben weer een aantal heel leuke en vooral verschillende boeken aan het lezen, dus lees verder om te kijken welke dat zijn en natuurlijk wat ik er van vindt.

Van boven naar beneden:

 • Peter Straub – Een duister verleden
  Een duister verleden is een ijzingwekkend verhaal over een groep studenten die zich in de jaren zestig laat beïnvloeden door een goeroe. Zij nemen deel aan een mystiek ritueel dat verkeerd afloopt. Een van de vrienden overlijdt. Niemand wil erover praten en de groep valt uit elkaar.
  De buitenstaander van de groep, de kritische observator, wordt later een succesvol romanschrijver. Hij wil een boek over die periode gaan schrijven en doorbreekt het zwijgen, zoekt de betrokkenen op en reconstrueert de lotgevallen van de groep. De traumatische gebeurtenissen uit het verleden duiken in alle hevigheid op. Duisternis omringt hen opnieuw.  Ik ben de laatste tijd meer thrillers aan het lezen, ik ben er echt gek op! Een duister verleden is vooral heel spannend en een beetje creepy. Ik heb hem nog niet uit en ik ga natuurlijk niks verklappen, maar dit is wel een aanrader voor dames die houden van spannende verhalen.


 • Suzan Eikelenstam – Internetgodinnen
  E-commerce is hot! Uit cijfers blijkt dat deze sector, online kopen en verkopen, jaarlijks met gemiddeld 20% groeit. En vrouwen bepalen bij meer dan de helft van alle online consumentenbestedingen wat er wordt gekocht. Zij hebben een neus voor shoppen en weten waar en hoe zij willen winkelen. Vrouwen weten wat vrouwen willen kopen en daarom is het geen wonder dat steeds meer vrouwen van hun hobby een leuke bijverdienste of zelfs hun broodwinning maken door zelf een webwinkel te beginnen.  Super interessant voor mij dit boek! Mijn werk speelt zich af op internet en ik ga ook binnenkort een webshop openen. Leuke, inspirerende verhalen en bruikbare tips.


 • Katie Agnew – Parels & Paparazzi
  De familie LaFata heeft het allemaal – uiterlijk, geluk en obsceen veel geld. Maar aan alles komt een eind als het hoofd van de familie Fatty LaFata verongelukt. Fatty LaFata is verongelukt en zijn drie kinderen: Francesca, Carlo en Angelica moeten orde op zaken stellen, zonder papa’s geld en met de dwingende ogen van maffiosi, paparazzi en de hele bon ton van Monaco in de rug. Wat van de buitenkant een sprookje leek – arme Italiaanse jongen wordt pizzamiljardair – blijkt toch meer weg te hebben van een Godfather-film. Maar was Fatty’s dood wel een ongeluk…?


  Joepie, een chicklit! Ja, ik lees ze nog steeds, tussen de wat serieuzere boeken door. Heerlijk boek voor dames met wat fantasie, leest lekker weg, en is ergens ook nog wel spannend. Leuk boek, maar geen must-have.


 • Kluun – Haantjes
  Amsterdam, 1998. Iedereen verdient geld. De beurs floreert, de reclamewereld bloeit, het nachtleven bruist. RoXY en iT zitten wekelijks vol, Amsterdam is on top of the world. In dat jaar beginnen Stijn en Frenk, voor de lezers van Komt een vrouw bij de dokter en De weduwnaar geen onbekenden, hun creative & marketing agency Merk in Uitvoering. Het gaat ze voor de wind. Tot Charles ‘de schuld van alles’ langskomt met een briljant idee voor de GayGames, die in de zomer van 1998 in Amsterdam worden gehouden. Niet gehinderd door enige kennis van de gayscene danwel door het kritische commentaar van vrouwen in hun omgeving, besluiten Stijn en Frenk Merk in Uitvoering nu eens écht op de kaart zetten. Kluun’s bruisende roman Haantjes is een terugblik op het leven van Stijn en Carmen, toen hun yuppenbestaan nog zonder zorgen was. Hoewel, wie zorgt er voor de amper drie maanden oude Luna, nu Stijn elke avond met GayGames-souvenirs op pad moet?

  Dit boek heb ik gekocht omdat ik gewoon nieuwsgierig was. Ik heb alle boeken van Kluun gelezen en wilde deze ook wel graag lezen, gewoon om te kijken wat er nou zo leuk (of niet leuk) aan zou zijn. Ik ben nu over de helft en ik moet zeggen dat het verhaal me nu al verveelt. De insteek vind ik leuk, en omdat ik zelf ook te maken heb met reclamebureaus en dat hele wereldje erom heen, is het wel herkenbaar. Het is grappig geschreven, lekker vlot. Maar het gaat alléén maar over Merk In Uitvoering, het reclamebureau van Stijn en Frenk. Ze hebben een grote opdracht, en daar gaat het over. En tussendoor zie je Carmen nog wel eens langskomen. Tegenvaller, vind ik.

 • Ute Ehrhardt – Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal & Elke dag een beetje brutaler
  Altijd jezelf wegcijferen om aardig gevonden te worden? Compromissen sluiten om ruzie te voorkomen?
  Veel vrouwen kampen bewust of onbewust met dit ‘lieve-meisjessyndroom’. Zij willen zó aardig gevonden worden dat het ten koste gaat van hun persoonlijke ontwikkeling. Volgens Ute Ehrhardt in Brave meisjes komen in de hemel, brutale overal worden meisjes niet braaf geboren, maar zo gemaakt. Zij legt uit hoe dit in zijn werk gaat, maar ook hoe vrouwen wel voor zichzelf kunnen opkomen om zo gelukkiger te worden.  Bang voor meningsverschillen of ruzies? Steeds last van twijfel of schuldgevoelens? Dan is dit boe je op het lijf geschreven. Ute Ehrhardt geeft praktische tips aan vrouwen om voor zichzelf op te komen. Leer conflicten aan te gaan, doelen te formuleren om die te realiseren. Met kleine, bewuste stappen ontwikkel je je persoonlijkheid zonder jezelf ooit nog te verliezen.  Dit boek heb ik gekocht uit interesse. Ik ben zelf niet heel ‘bang en verlegen’ zoals de dames die als voorbeeld worden genomen in het eerste boek, maar soms vind ik het lastig om ‘nee’ te zeggen. Ik maak het graag iedereen naar de zin en het afgelopen jaar is me duidelijk geworden dat dat gewoon niet altijd kan. Er zullen altijd mensen zijn die je niet aardig zullen vinden. In het laatste deel van het boek (dat ik het leukste vindt) wordt duidelijk uitgelegd hoe je wat brutaler kan zijn zonder dat je je daar rot bij voelt. Je leert hoe je conflicten en confrontaties aan kan gaan en hoe je soms gewoon een beetje brutaal kan zijn. Ik vind het een heel leuk en leerzaam boek, en zeker handig voor dames die het soms wat lastig vinden.
  Het is niet dat ik een bitch wil zijn, maar soms is het nodig om op je strepen te staan.


 • Anthony Zuiker – Level 26 Een duister vermoeden

  Moordenaars kunnen worden ingedeeld in 25 categorieen, van Level 1 (de naïeve opportunist) tot Level 25 (de best georganiseerde seriemoordenaar), maar heel af en toe is er een killer die zelfs het profiel van Level 25 overstijgt. Dat is zonder uitzondering een gevaarlijke psychopaat met een onlesbare dorst naar bloed en geweld, die geen weerstand kan bieden aan de drang tot moorden.

  Er is slechts een man die dit soort moordenaars kan pakken: Steve Dark. Helaas heeft Dark zijn baan bij de FBI opgezegd nadat zijn pleegouders en zijn gezin ten prooi waren gevallen aan een Level 26 seriemoordenaar. Maar als er een nieuwe sadist opduikt die mensen vermoordt en vervolgens in de meest vreemde houdingen modelleert, is Dark de enige die de aanwijzingen begrijpt. De geheime dienst vraagt hem hen te helpen de moordenaar op te sporen. Dark wordt echter al snel de hoofdverdachte wanneer zijn oud-collegas van de FBI hem voortdurend op de plaats delict aantreffen.

  Ik heb gesmuld van deel 1 van deze serie en kon echt niet wachten tot dit tweede deel in de winkels lag. Dit is meer een horrorverhaal dan een thriller en is vrij creepy, maar ik vind dat echt superleuk. Ik heb ook dit boek heel snel uitgelezen en telkens op het puntje van m’n stoel gezeten, zo spannend is het! Love it!


 • Dean Koontz – Veertien

John Calvino, 34 jaar en politierechercheur, ondervraagt een puber in een inrichting voor geesteszieke patiënten met zelfmoordneigingen. De veertienjarige jongen heeft een meervoudige moord op zijn geweten en geeft dat op naargeestige wijze toe. De hele zaak doet John ergens aan denken.

Twintig jaar eerder had de jonge John Calvino in de nacht van zijn veertiende verjaardag zelf het vierde slachtoffer moeten worden van een seriemoordenaar. Hij ontsnapte ternauwernood, maar de moordenaar kwam daarbij om het leven.

De misdaden in heden en verleden lijken met elkaar verbonden. Langzaam bekruipt John het angstige voorgevoel dat hij weet wie het volgende slachtoffer zal worden: over 33 dagen viert zijn zoon zijn veertiende verjaardag…


Dit boek is eng. Vanaf het begin is het echt eng en súper spannend. Ik kan er weinig meer over zeggen, ik ben zoals je op de foto kan zien nog niet zo ver erin, maar deze ga ik zeker weten heel snel uitlezen! Ik werd echt meegesleurd door het spannende verhaal en ik werd er zelfs zelf een beetje bang van, brrrrr.

Ik heb afgelopen week op Bol.com allerlei toffe boeken besteld over social media, bloggen en dat soort dingen. Daarover zal ik tegen de tijd dat ik ze uit heb ook posten! 😀

Welk(e) boek(en) lees jij nu?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.