Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
20 juni 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • chickmedia
  • make up your mind
  • Media
Een MissLipgloss artikel

Boek: NARS Make Up Your Mind: Express Yourself

Eventjes terug vertelde ik je over het NARS boek dat ik zo graag hebben wilde. Ik bestelde hem (voor zo’n €25 inclusief verzenden) bij Amazon en nog geen week later had ik hem in huis! En oh, ik ben er zo ongelooflijk blij mee! Wat een prachtig boek, met prachtige foto’s, geweldige tips en uitleg, en hij staat zó mooi op mijn salontafel. Echt een hebbeding om heerlijk doorheen te bladeren. Ik heb al meerdere avonden met vriendinnen op de bank gehangen, bladerend door het boek, kijkend welke looks we wel na zouden kunnen maken. Omdat ik er zo blij mee ben heb ik er wat foto’s van gemaakt, kijk je mee?

 

Daar ligt ‘ie dan, open op mijn salontafel. Ik blader er soms even in en dan leg ik weer een andere look ‘open’. Ik vind het zo mooi, hij past ook precies op dat stukje daar!

Dit is de voorkant. Het is echt een groot, zwaar boek!

Ik kreeg hem in deze plastic hoes, dat maakt het heel chic. Leuk om cadeau te doen, dacht ik meteen.

When it comes to beauty, whatever makes you look and feel good, is right. – Francois Nars

Foto’s van achter de schermen, heel leuk om te zien.

Het boek is opgedeeld in een paar hoofdstukken. Eerst krijg je wat basic uitleg in tekst over make-up, huidverzorging, dat soort dingen. Ik vond het erg leerzaam en heb het heel aandachtig zitten lezen! Dan beginnen de foto’s, die zijn verdeeld in drie hoofdstukken. Voorin het boek staat precies uitgelegd hoe het boek werkt, en dat is heel prettig. Daarin legt Francois ook uit waarom hij bepaalde keuzes heeft gemaakt en hoe dat zit. Daarover later meer. Hoofdstuk 1 heet ‘Play‘, dat draait om experimenteren. Je ziet alle soorten looks voorbij komen, van draagbaar en nude tot dramatisch zwart. Dan ga je door met het tweede deel, ‘Perfect‘. Aan het einde van dit hoofdstuk heb je een wardrobe vol met looks voor echt elke gelegenheid. In het ‘Polish‘ deel leer en zie je hoe je al deze technieken en looks kan gebruiken wanneer jij zelf (of je modellen) wat ouder zijn. Je kan ook zien aan de modellen dat de leeftijden oplopen in de hoofdstukken. In ‘Play’ zijn de dames (en heren) jong, in hun twenties, en in ‘Polish’ zijn ze over het algemeen 50+. Ik vind het ontzettend leerzaam.

Francois heeft gekozen voor ‘gewone’ mensen. In het eerste deel van Make Up Your Mind gebruikte hij beroemde modellen, nu heeft hij bewust gekozen voor normale mensen, met gewone banen. Van studenten tot kappers, advocaten en adviseurs. Aan de linkerkant van het boek zie je elke keer de persoon zonder make-up, en aan de rechterkant is hij/zij volledig opgemaakt. Over de pagina zit een plastic overlay vel waarop precies staat omschreven wat er gebruikt is. Als je dan doorbladert naar het einde van het hoofdstuk omschrijft Francois ook nog eens stap voor stap wat hij gedaan heeft. Klinkt als de hemel voor beautylovers, toch? That’s right.

De look van de voorkant. Links zonder make-up, rechts met.

Het lijkt alsof Francois op elk vel zelf er bij heeft gezet wat er gebruikt is, dat geeft een erg mooi effect. Ik ben echt een sucker voor dit soort details. Geweldig.

Zie je dat plastic vel?

Die ooglook had ik kunnen maken!

Superstrakke eyeliner met borstelige wenkbrauwen, prachtig.

Mijn favoriete look

Overzichtje aan het einde van elk hoofdstuk. Ook staat er bij hoe de modellen heten, hoe oud ze zijn en wat voor werk ze doen. Dat maakt het extra leuk!

Waar iedereen veel van kan leren is het hoofdstuk met de net wat ‘rijpere’ dames. Deze vrouw is helemaal niet zo oud maar ze heeft wel wat overhangende oogleden, en bij de look kan je goed zien hoe je dat kan oplossen. De crease gewoon hoger inzetten:

Prachtig, toch? Al had ik er zelf een nude lip bij gedaan.

Wauw, prachtige oudere dames, geweldig mooi opgemaakt.

Tja, ik ben er gewoon super  blij mee! 😀 Als je van make-up houdt is dit boek echt een aanrader! Staat ‘ie al op jouw verlanglijstje?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.