Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 maart 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • boek
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • carla schenk
  • recensie
Een MissLipgloss artikel

Boek: Het geheim van haar succes

Inspirerend en leerzaam, dit boek. Bij veel verhalen van de succesvolle dames werd ik geinspireerd of leerde ik dat je ook op een andere manier met dingen om kan gaan. Het is erg boeiend om te lezen hoe de vijftien vrouwen die worden behandeld in ‘Het geheim van haar succes’ zo succesvol zijn geworden. Soms is dit met horten en stoten en hebben ze nare dingen meegemaakt, bij anderen gaat het iets meer van een leien dakje. Maar nooit zonder hard te werken.

Elke vrouw geeft tips om succesvol te worden. Het zijn geen complete ‘Hoe krijg ik succes’-stappenplannen maar het geeft inspiratie om iets te bereiken. De meest waardevolle vond ik:

  • Je moet zelf iets van je leven maken. Maar er is wel een verschil in hoeveel mogelijkheden mensen krijgen.
  • ‘Geluk’ is iets wat langskomt in je leven. Je moet dan wel je hand uitsteken en de kans pakken. Positieve dingen gebeuren niet vanzelf.
  • Als je succesvol bent, moet je dat zien vast te houden. Daar moet je hard aan werken, maar het levert respect op. Als je met ‘lang leve de lol’ wilt leven, kom je er niet.
  • Schrijf dingen op die je wilt. Alle energie die door het opschrijven van je wensen vrijkomt, stuurt jou in een bepaalde richting. Belangrijk is wel dat je er een positief gevoel over hebt.
  • Herken je zwakte, op die manier kan je ook je kracht herkennen.
  • Succes hebben is fijn, maar besef ook dat het niet vanzelfsprekend is. Succes moet je veroveren, dat gaat niet vanzelf. Je inzet is daarbij veel bepalender dan het hebben van geluk.

Ik herken er veel van The Secret in, alleen dan op een zakelijke manier. Het spreekt mij erg aan en het geeft mij energie en inspiratie wanneer ik de succesverhalen van de vrouwen lees.

Dit boek is echt een aanrader voor (jonge) vrouwen die iets willen bereiken in hun leven en erg ambitieus zijn, een passie hebben voor iets. Of juist voor vrouwen die iets willen, maar die het niet zo goed lukt. De succesverhalen geven je kracht en inspiratie om te doen waar jij goed in bent en succesvol te worden. Ook heel leuk als cadeau!

Het geheim van haar succes
Carla Schenk
ISBN 9789049998509
TM Publishers
Koop nu bij Cosmox voor €15,95: geen verzendkosten!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.