Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 365 dagen onderweg
  • boek
  • Boeken, televisie & tijdschriften
  • floortje dessing
Een MissLipgloss artikel

Boek: 365 dagen onderweg

Floortje Dessing staat volgens mij bij ons allemaal bekend als een grote wereldreizigster. Waar is zij niet geweest? En wat een droombaan heeft ze: voor haar werk de mooiste plekken op aarde bezoeken. Floortje weet natuurlijk ontzettend veel over reizen, en is slim geweest en heeft daar een boek over geschreven: 365 dagen onderweg. Vol persoonlijke reisverhalen, foto’s en tips. En wat ik zo leuk vind aan dit boek, is dat het gewoon ontzettend handig is én dat het zo persoonlijk is. Het is een soort van reisautobiografie, origineel en leuk!

Het boek is vrij dik en kost €18,95, wat ik niet duur vind. Ik had eerder gedacht dat het rond de €30 zou kosten, maar dat is dus niet het geval. Dit boek is echt iets voor mensen die van reizen houden of juist meer willen gaan reizen. De verhalen van Floortje geven je energie en zin om zelf op reis te gaan. Leuk aan haar reisverhalen is dat ze specifieke tips geeft voor plekken om te eten, slapen en plekken om te bezoeken. Zo heb je meer houvast en weet je beter wat je kan gaan doen tijdens je reis.

Het meest bruikbaar en leuk vind ik de tips. Zoals hierboven, Mijn favoriete muziek voor onderweg. Maar ook hoe je vrijwilligerswerk in het buitenland kan doen, hoe je het best een jetlag tegen kan gaan, hoe je de goedkoopste vliegtickets kan scoren… Heel erg handig voor (beginnende) reizigers.

Het boek is heel erg mooi vormgegeven en er staan mooie foto’s in. Dit vind ik altijd heel belangrijk, ik kan er echt van genieten als een boek of tijdschrift mooi is om naar te kijken. De foto’s zijn erg leuk omdat Floortje er negen van de tien keer zelf opstaat. Ook is het boek gedrukt gerecycled papier en als je 365 dagen onderweg koopt, steun je Peter Pan, een organisatie die vakanties organiseert voor jongeren met een ziekte of een handicap.

ISBN 9789044617047, onder andere hier te koop.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.