Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 december 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • blush
  • blush me
  • discussie
  • JPS
Een MissLipgloss artikel

‘Blush’ sigaretten. Kan dit?!

Kijk dan, wat een leuke display! ROZE! ‘Blush me’ staat er geschreven in paars poeder, er staat een mega blush verpakking, en een poederkwast. Maar er staat niet een mooie budget lipgloss, of Barbie – wat ik goed vind passen – in de blush, maar een pakje sigaretten. Jep. Dat is hoe sigaretten tegenwoordig bij jonge meiden onder de aandacht worden gebracht.

 

Ik was zelf verbaasd. Mijn oog viel in de winkel meteen op dat leuke blushding, en ik vond het er echt superleuk uit zien. Roze, make-up, blushkwast er bij, en dan hoe dat ‘blush me’ is gedaan vind ik oprecht heel leuk. Een leuk idee voor een meubel voor make-up! Maar goed, hier staat dus een pakje sigaretten op, BLUSH van JPS. Het trok mijn aandacht, en mijn eerste gevoel hierbij was heel raar.

Trouwens, je mag niet adverteren en reclame maken voor sigaretten, maar dit soort displays in winkels mogen wel gewoon.

Ik denk dat dit heel duidelijk gemarket en gericht is op de jonge vrouwen, van 16 tot 20 jaar. Over het algemeen vinden die make-up leuk, lekker roze, meisjesachtig. En dan zo’n roze glanzend pakje! Eigenlijk hartstikke leuk. Je zou bijna vergeten dat roken ontzettend slecht voor je is en dat je er vreselijke ziektes van kan krijgen (en dan komt er ook nog eens bij dat je huid, nagels en haar er slecht uit van gaan zien. Wat nou ‘BLUSH’? Het kan beter GRAUW! heten ;)).

Op Facebook postte ik dit al, waar best een discussie ontstond. De meeste meiden vinden het – net als ik – nogal raar en ook niet kunnen. Een deel zegt ‘Ja, maar dit is niet de reden waarom jonge meiden gaan roken’. En een ander deel ontkent dat het op meiden is gericht. Ik snap ook dat het bekend wordt doordat ik er nu aandacht aan besteed (bij deze: koop dit alsjeblieft NIET), maar ik vind het gewoon zó raar, stom, walgelijk. Ik blijf er bij dat ik het gewoon niet vind kunnen. Het lijkt wel een speeltje, er had net zo goed een Barbie in die blush kunnen staan, maar nee, er staat een pakje sigaretten. Sigaretten, die echt ontzettend slecht voor je zijn.

En de slogan is ook nog eens ‘feeling special’… Omdat dit toch wel wat reacties losmaakte op Facebook en Twitter besloot ik het hier op de site te zetten om hier eens aandacht aan te besteden. Ik ben benieuwd wat iedereen hier nu van vind. Ook de wat jongere meiden hier: zou dit jouw aandacht trekken in de winkel? Zou je eerder sigaretten kopen?

Wat vind jij hier nu eigenlijk hiervan? Discussiëren is prima, maar houd het netjes. Heb respect voor elkaars mening!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.