Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
28 april 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Biodermal Zonnemousse
 • Review
 • spf
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Biodermal Zonnemousse

Biodermal ZonnemousseCreme, milk, spray, lotion en olie. Dat zijn de texturen wel, toch, waarin je zonnebescherming kan vinden. Fout, want nu is er ook mousse! Zonnemousse! Wanneer de zon weer gaat schijnen kan je toefjes op je lichaam spuiten met Biodermal Zonnemousse. Is het wat, en voegt het wat toe?

Biodermal Zonnemousse – de eerste indruk

Biodermal Zonnemousse

Biodermal Zonnemousse is er in SPF20 (€18,20) en SPF30 (€19,30) en er is ook een Aftersun Mousse (€13,20). De verpakking ziet er ten eerste lekker zomers en vrolijk uit, en ze lijken nogal op de verpakking van haarmousse. Niet zo gek, want praktisch is het hetzelfde, qua substantie dan.

Biodermal Zonnemousse

De verpakking is vrij glad, ik kan me voorstellen dat ‘ie op warme dagen wel zo uit je handen kan glijden. Misschien was het praktischer geweest de verpakking een beetje mat te maken zodat je wat meer grip hebt, zeker omdat je toch wel wat druk uit moet oefenen op de drukknop (waar de mousse uitkomt). De fles is vrij groot, niet praktisch voor in je handtas, wel voor op vakantie.

Biodermal Zonnemousse

Informatie op de achterkant. Werking:

 • Huidvriendelijke bescherming tegen UVA- en UVB-straling.
 • Actieve celbescherming door extracten uit rode bessen, vitamine C en E, die de huidverouderende vrije radicalen neutraliseren.
 • Hydroveg VV bewaakt de natural moisturising factor, zodat er geen vochttekort in de huidlagen ontstaat. Het is een ‘hydraterend complex op basis van aminozuren, urea en melkzuur om de huid zacht en soepel te houden’.

Er wordt geadviseerd de mousse zo’n 30 minuten voor blootstelling aan de zon aan te brengen, maar dat is met alle soorten zonbescherming het geval. Er zitten dus verzorgende bestanddelen in deze zonbescherming en dat is wel erg prettig.

Biodermal Zonnemousse – hoe voelt het?

Ik was zo nieuwsgierig naar hoe de mousse zou voelen… Testen maar!

Biodermal Zonnemousse

Het valt meteen op dat de mousse vrij stevig is en een iets bobbelige structuur heeft. Het is niet zo zacht en glad als haarmousse.

Biodermal Zonnemousse

Het schuim blijft stevig als je het lichtjes uitsmeert en het voelt heel prettig aan op de huid.

Biodermal Zonnemousse

Als je iets langer smeert verdwijnt de schuim structuur en wordt het meer een milk die je uitsmeert. Ik merk dat het vrij verzorgend aanvoelt, makkelijk uitsmeert en dat er toch wel echt een ‘laag’ zonbescherming op mijn huid zit. Je ziet ook dat het iets een witte waas achterlaat, maar daar heb ik geen problemen mee. Als ik daardoor kan zien dat ik goed beschermd ben, vind ik dat juist ook wel prettig.

Het fijne aan een mousse textuur is dat het snel werkt, prettig aanvoelt, dat je gauw ’te veel’ aanbrengt – wat bij zonbescherming juist goed is, vaak smeer je eerder te weinig dan te veel – en dat het leuk is. Het is ideaal voor kinderen, maar ook voor volwassenen, omdat het écht leuk is om de mousse aan te brengen en uit te smeren. Het is gewoon een leuk product, dat goed beschermt, maar ook een extra ‘dimensie’ heeft doordat het zo’n leuke structuur heeft.

Ik vind het zelf echt een pluspunt dat je gauw iets te veel aanbrengt. In zonbescherming is dat juist iets heel goeds.

Biodermal Aftersun Mousse

Biodermal Zonnemousse

Er is ook een aftersun mousse! Deze werkt kalmerend en geeft een comfortabel gevoel op de huid. Bevat extracten uit sinaasappel en rode bessen, vitamine C en vitamine E. Het bevat antileukine wat de herstel van celschade versterkt.

Informatie op de verpakking van de Aftersun Mousse.

Biodermal Zonnemousse

Biodermal Zonnemousse

Biodermal Zonnemousse

Biodermal Zonnemousse

De structuur van de Aftersun Mousse is iets compacter en gladder dan de structuur van de Zonnemousse. Ik vind het bij de aftersun niet per se iets toevoegen dat het een mousse structuur heeft. Het is leuk, maar het doet verder niet zoveel. Ik gebruik liever een gewone aftersun, maar dat is persoonlijk.

Biodermal Zonnemousse

Een nadeel van de mousse verpakkingen: je moet het spuitmondje wel elke keer even schoonmaken enkele minuten na gebruik, want er lekt altijd nog een beetje schuim uit. Geen groot probleem, maar het wordt wel een vieze bende als je het niet schoonmaakt.

Biodermal Zonnemousse – conclusie

Biodermal Zonnemousse

De Biodermal Zonnemousse is verkrijgbaar in SPF20 en SPF30. Geen SPF50, maar op zich is SPF30 al vrij hoog en het maakt in daadwerkelijke bescherming nauwelijks iets uit of je SPF30 of SPF50 gebruikt.

Pluspunten

 • Stevige, grote verpakking
 • Verkrijgbaarheid: gewoon bij de drogist te koop
 • De mousse voelt prettig aan op de huid
 • Het is echt leuk om de mousse aan te brengen en uit te smeren
 • In SPF20 en SPF30
 • Je brengt een royale hoeveelheid aan, eerder te veel dan te weinig, en in het geval van zonbescherming is dat heel positief
 • Bevat verzorgende bestanddelen

Minpunten

 • Laat iets een witte laag achter
 • €18 is niet echt goedkoop voor zonbescherming, maar ook niet peperduur

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een leuke manier van SPF aanbrengen, die je huid ook nog eens verzorgt

Skippen als… je een lotion of milk prima vind en niet extra geld wilt uitgeven voor een bijzondere textuur

Biodermal Zonnemouse SPF20 kost €18,25, SPF30 kost €19,30 en de Aftersun Mousse kost €13,20. Ze zijn bij o.a. Etos, Kruidvat, DA en Trekpleister.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.xxxc Essence All About Matt Fixing Powder

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.