Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
8 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • binnenblijven
  • koud
  • najaar
  • tips
Een MissLipgloss artikel

Binnenblijftips najaar 2012

Alweer twee jaar geleden gaf ik je negen ‘binnenblijftips’. Tips om jezelf binnen lekker te vermaken, want het is toch wel erg koud buiten… Ik vind het tijd voor nieuwe ‘binnenblijftips’! Heerlijk voor de kerstvakantie die binnenkort begint voor veel dames, maar ook voor in het weekend of vrije avondjes.

Neem eerst een heerlijke warme douche (of bad) met de lekkerste producten die je in huis hebt. Verwen jezelf lekker, scheer je benen, was je haar en neem een lekker maskertje. Neem er even lekker de tijd voor en droog je pas af wanneer je daar zin in hebt. Hierdoor word je meteen lekker warm en voel je je heerlijk schoon en rozig.

Tijd om jezelf aan te kleden met de meest warme en comfortabele kleding die je hebt! Ik ga dan zelf altijd voor een warme joggingbroek, een t-shirt met lange mouwen en een vest. En natuurlijk lekkere dikke sokken. Op die manier hoef je ook niet de verwarming mega hoog te zetten.

Deze tip gaf ik twee jaar geleden ook al: kruip op de bank met een dekentje (die fleecedekentjes van Ikea zijn geweldig warm, en maar €1,29 per stuk) en zet je favoriete serie aan. Op het moment ben ik zelf Grey’s Anatomy weer opnieuw aan het kijken. Heerlijk om onderuit op de bank te hangen met dekentjes en kussentjes en daarnaar te kijken.

Maak het binnen lekker warm en gezellig door kaarsjes aan te steken. Elke dag als het buiten donker wordt, steek ik binnen de kaarsjes aan en doe ik sfeerverlichting aan.  Ten eerste is dit mega gezellig, ten tweede zorgt het ervoor dat het in huis ook nog een graadje of twee warmer wordt!

Bak of kook iets lekkers! Cupcakes, koekjes, cake, (hartige) taart… Moet je wel even de deur uit voor de ingrediënten, maar dan kan je lekker bezig in de keuken. Onwijs leuk om te doen, en daarna is het zo genieten van de heerlijke geur in huis! De oven zorgt er ook voor dat het warmer wordt in huis. Daarna lekker genieten van de baksels die je gemaakt hebt. Hmmm… Brownies, misschien?

Nodig een vriendin uit voor een avondje quality time. We hebben in onze drukke levens bijna nooit tijd voor elkaar, dus moeten we die tijd maken! Ga gezellig samen koken (of laat jullie lievelingseten bezorgen), eet dit lekker op de bank op (in jullie joggingbroeken), en klets bij. Klets heel veel bij! Is het heel gezellig? Maak er dan een logeerpartijtje (hihi) van. Zeker in het najaar vind ik het altijd zó gezellig als er mensen bij me op bezoek zijn. Het voelt dan tien keer gezelliger of zo, haha!

Zoek je kleding- of make-up kast weer eens uit. Wees eerlijk, het is echt nodig. Al een paar maanden. Maak er iets leuks van, zet muziek op, en zoek die bende eens goed uit. Maak een paar tassen of bakken: een voor dingen die de prullenbak in kunnen, een voor producten die je zelf wilt houden, een voor dingen die je weg kan geven. Dat weggeven kan je natuurlijk aan vriendinnen of familie doen, maar ook aan een goed doel.

Ga samen met je vriend of (een) vriendin ouderwetse bordspelletjes doen! Trek ze eens uit de kast, of leen ze van je ouders of opa en oma. Misschien hebben de buren nog wat ouderwetse bordspellen liggen? Zelf ben ik gek op Kolonisten van Catan en het is zó leuk om dat weer te doen als het buiten koud en guur is. Lekker fanatiek zijn, hè! Doe je best!

Probeer eens yoga of meditatie. Heerlijk in je comfortabele kleding en met kaarsjes aan. Als je op YouTube zoekt naar yogaoefeningen en meditatie oefeningen vind je heel erg veel. Ik ben hier zelf sinds de zomer mee bezig en het is erg rustgevend en zorgt ook voor bewustwording. Het geeft energie! En het is leuk om iets nieuws te leren, toch?

Heb je al een leuke kerst-outfit? Of al mooie pumps voor oud & nieuw? Een koude avond is hét moment om lekker online te shoppen. Natuurlijk niet alleen voor kleding, ook voor beauty. Of misschien voor cadeautjes voor de kerstdagen?

Ga foto’s kijken van het afgelopen jaar. Wat heb je dit jaar allemaal gedaan? Wat was leuk en goed? Wat was minder leuk? Wat heb je geleerd en hoe was 2012 voor jou? Misschien kan je het opschrijven en doelen maken voor 2013. Wat zou je volgend jaar willen doen en wat zou je willen leren? Zijn er misschien dingen die je anders zou willen doen? Denk er eens over na, het kan nooit kwaad.

Geniet vooral lekker van het feit dat je even niks móet. Relax, in je eentje of met iemand die je lief vindt, en kijk naar buiten en besef dat jij lekker warm binnen zit en ook zeker niet naar buiten hoeft. Heerlijk. Geniet er van!

Bron foto meditatie


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.