Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
5 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Binnenblijf-tips

Het enige leuke aan sneeuw is dat het er zo gezellig en kerstig uitziet. Maar dat is het dan ook wel. Het is koud. Ja, vooral gewoon koud. En nat, wanneer het smelt. En glad. Als klein kind vond ik sneeuw geweldig, nu iets minder. Eigenlijk houd ik er helemaal niet van. En daarom blijf ik het liefst zo veel mogelijk binnen met dit weer, en ik weet zeker dat er veel meiden met mij zijn! Maar wat ga je dan doen? Ik geef je mijn anti-verveel-binnenblijf-tips!

  • Eerst ga je natuurlijk de dingen doen die je moet doen. Huiswerk. Je kamer opruimen. Het huishouden. Ik zei niet dat het leuk zou worden! Als je die dingen gedaan hebt, kan je leuke dingen gaan doen.
  • Doe dingen waar je normaal geen tijd voor hebt. Zoek je make-upcollectie eens uit, ga die foto’s inplakken die al maanden liggen te verstoffen onder je bed, maak dat schilderij of die tekening eens af…
  • Zoek een serie die je superleuk vindt. Ik ben helemaal verslaafd aan The Hills en heb in een week drie seizoenen gekeken. Je kan dat gratis online kijken op MTV.com, dus je hoeft er ook niet de deur voor uit. Grey’s Anatomy of Sex and the City is ook een aanrader, maar het voordeel van The Hills is dat je het zonder poespas lekker online kan kijken. Warme choco erbij (of gewoon cola of thee als je dat niet in huis hebt) en gaaaan.
  • Ga naar Bol.com en bestel een boek dat je zeker weten geweldig gaat vinden. Een spannende thriller, een leuke chicklit… Morgen in huis, dus dan kan je lekker op de bank met een dekentje dat heerlijke boek gaan lezen. Je kan daar natuurlijk ook films of een game bestellen waar je heel wat uurtjes mee zoet gaat zijn.
  • Nodig vriendinnen uit (ja, jij nodigt ze uit, zodat jij niet door de sneeuw hoeft) en ga een beautymiddag houden met de spullen die je in huis hebt. Scrub met koffiedik of suiker met olijfolie, maak maskertjes van avocado’s of yoghurt, tut jezelf lekker op… En waag misschien dat tripje naar een gezellig restaurantje voor een drankje? Als je jezelf dan toch zo mooi hebt gemaakt… Of ga lekker op de bank hangen met series, boeken en tijdschriften. Maak lekkere cocktails (met de spullen die je in huis hebt) en eet al het eten op wat er nog in de kast ligt.
  • Ga leuke beautyblogs lezen, tutorials kijken en het zelf proberen. Na een paar dagen ben jij een make up expert!
  • Begin zelf een blog. Wanneer is het nou een betere tijd om die te beginnen wanneer je niet naar buiten kan/wil vanwege de sneeuw?
  • Ga heel hard lachen om sites als Icanhas, of Damnyouautocorrect.
  • Help je moeder/vader met het huishouden, verras haar/hem als ze thuiskomt van haar werk met een blinkend schoon huis. Of je eigen slaapkamer, of de badkamer, is natuurlijk ook al goed. Als dat geen goed gevoel geeft!

Ik wens je trouwens – als je het viert vandaag – een heel fijne Sinterklaas! Besef dat het niet om de cadeautjes gaat maar om dat je met de mensen bent waar je van houdt, en dat je daarmee kan zijn deze feestdagen.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.