Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
20 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Bikiniproof in 5 stappen!

bikinibody1Door Eline Hoogenboom – Bikiniproof! Bikinistress! In tien stappen bikiniklaar! Je kunt er de klok op gelijk zetten wanneer de bladen het weer van hun covers afschreeuwen. En daar gaan we weer, bewegen, dieet zo, dieet zus… Stop ermee want vandaag lees je de echte top vijf om bikiniproof te worden!

Het is niet zo raar dat het een terugkerend thema is in de bladen. Ze verkopen beter als er iets over gewicht op de voorkant staat, dat is een feit. Niet zo raar, want we zijn wat bezig met ons gewicht;  we knijpen nog eens in onze lovehandles (what’s to love about that?!) of klagen tegen onze vriendinnen dat het nu toch echt tijd wordt om die pondjes kwijt te raken. Ik probeer ook al tijden minstens tien kilo kwijt te raken maar blijf, dankzij mijn liefde voor wijntjes en bitterballen, op de vijf steken.

Er is natuurlijk niks mis met gezond eten en bewegen, sterker nog: hartstikke goed voor je! Ook op Huis van Belle besteden we er daarom regelmatig aandacht aan. En een paar kilootjes kwijtraken als je te zwaar bent, ook prima. Maar ik kom te vaak meiden tegen die er goed uitzien maar die toch niet in bikini durven. Of die geen rokjes dragen vanwege hun ‘gekke’ benen. En dat is jammer!

bikinibody2

Dat vond Linda-Marie Nilsson ook, misschien heb je wel over haar gelezen. Vorig jaar was zij het ook zat, dat bikiniproofgedoe. Ze besloot een foto van zichzelf op facebook te plaatsen en voor ze het wist, was ze wereldberoemd geworden om haar bikinibody.  Want, zei ze: “Mijn bikinibody is net zo mooi als die van ieder ander.” En zo is het!

Zullen we deze zomer gewoon eens onszelf omarmen, dik of dun, kort of lang, curvy of flatty, wit of bruin en ons realiseren dat echt geluk van binnen zit? Het gaat erom dat jij blij met jezelf bent, dat je je mooie eigenschappen, van binnen en van buiten, kent en weet te gebruiken. Dat je gaat voor je dromen. En vooral: dat je lekker onbezorgd aan het strand kunt liggen.

mijn lijstje om in vijf stappen bikiniklaar te worden!

bikinibody3

1.       Accepteer je lijf! Het klinkt simpeler dan het is, I know. Wat helpt is om minimaal tien dingen op te schrijven die je mooi aan jezelf vindt. Dat kunnen ook kleine dingen zijn, als je het moeilijk vindt. Je wimpers of je grote teen bijvoorbeeld. Maar misschien heb je wel gewoon een heel mooie kont! Herhaal ze tegen jezelf en blijf je daar op focussen.

2.       Stop met vergelijken. Wat is het toch dat we altijd maar kijken naar anderen? Ik kon me jarenlang vergapen aan meiden die van die benen hadden zonder maar een putje cellulitus. Of die heel, heel slank waren. Maar hee, ik ben een Hollandse meid en heb de bijbehorende vormen! Dus: áls je je vergelijkt, vergelijk je dan in ieder geval realistisch. Maar nog liever: stop er gewoon mee.

3.       Bedenk hoeveel meer lol je kunt hebben. Het is toch niet grappig om als je in je mooie bikini op dat prachtige strand ligt en jij bent vooral bezig met je buikje en met je meest slanke pose (ooit gelezen: Half op je zij liggen met je benen op elkaar en je arm onder je kin, komt je figuur het mooist uit. Seriously! Hoe lees je dan een boek of word je mooi bruin?). Let. It. Go.

4.       Laat bikini’s thuisbezorgen. Het is geen pretje, in die te krappe pashokjes met lelijk licht over je onderbroek heen die bikini passen. Laat er daarom gewoon een aantal thuisbezorgen zodat je lekker thuis kunt passen, bestel meerdere maten en ga voor wat duurder. Die zitten vaak beter en je kunt er langer mee doen (= weer een jaar géén bikini kopen ;))

5.       LOVE yourself! Dit is de moeilijkste stap en gaat verder dan jezelf accepteren. Hoe zit het met je eigenwaarde, hoe denk je over jezelf? Het kan een (vervelende) oorzaak hebben dat jij niet positief over jezelf denkt. Ga daarmee aan de slag. En zorg vooral goed voor jezelf. Because you’re worth it 😉

bikinibody4

Wat vind jij, je nog effe in ’t zweet werken voor de zomer of je bikinibody omarmen?

Bron foto’s

Bikinibody 3: https://www.facebook.com/WOMENSRIGHTSNEWS/photos_stream

Bikinibody 4: http://johanscp.tumblr.com/post/35849552825

Deze blogpost is geschreven door Eline Hoogenboom van Huis van Belle.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.