Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
14 april 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • demeter
Een MissLipgloss artikel

Bijzonder merk: Demeter


Ben je benieuwd wat ik hier in NY allemaal doe? Check op de Arke Facebook een blog van mij, met foto’s! Ik ben namelijk bij het huis van Carrie (SatC) geweest! 😀 – In Amerika kan alles. Op het gebied van fashion, uitgaan, shoppen en natuurlijk… beauty. Toen ik weer eens in een drogisterij (Duane Reade) aan het rondsnuffelen was, liep ik tegen een meubel aan vol met basic gevormde parfumflesjes. Niet echt bijzonder of opvallend, maar toch besloot ik even te kijken welke geuren er tussen stonden. Ik was nogal verbaasd toen ik ‘Dirt’, ‘Tomatoes’, ‘Leather’ en ‘Funeral Home’ op de flesjes zag staan. En ik sloeg helemaal steil achterover toen ik ontdekte dat ‘Dirt’ echt naar zand en modder rook. What the…?

Het merk met deze bijzondere geuren is Demeter. Het is een New Yorks merk dat alledaagse geuren verkoopt, die je in en om huis kan ruiken. Dus ja, modder, leer, vanille cupcakes, banaan, babypoeder, bijenwas… Er zijn meer dan 200 geuren, variërend van lekker en fris tot simpelweg ranzig. Ze kosten $15 per flesje en het zijn ‘cologne sprays’, dus ze blijven veel minder lang hangen dan eau de toilettes.

Kijk je mee naar wat geuren?

Deze twee vond ik erg lekker, banana flambée ruikt naar gebakken banaan en baby powder naar puur babypoeder. Het viel me op dat de geuren heel echt ruiken. De meesten ruiken echt perfect naar de geur die op het flesje staat.

Dirt is héél vies, ruikt letterlijk naar modder.

Ik was verbaasd door Leather, deze ruikt echt alsof je je neus in een nieuwe leren tas steekt. Ik ben gek op die geur, maar ik zou het niet opspuiten.

En van deze werd ik gewoon misselijk: Funeral Home. Dit ruikt écht naar een huis waar iemand opgebaard ligt. Jep, het ruikt naar lijken. Ik werd hier echt onpasselijk van, wat ontzettend vies! Ik vind het wel heel bijzonder dat een merk dit soort geuren in haar collectie opneemt, wie koopt zoiets nou?

Ik heb één geur gekocht, Chai Tea. Deze ruikt heerlijk naar… tja, Chai Tea. Verdere opmerkelijke geuren die ze bij Duane Reade niet hadden:

 • Sushi (Die moet ik ruiken!!!)
 • Black Pepper
 • Champagne Brut (die wil ik!)
 • Christmas Tree
 • Crayon
 • Earthworm (what the…?!)
 • Lobster
 • Sambucca
 • Stable
 • Turpentine

Wat een ontzettend bijzonder merk, en ik vraag me ook al hoe ze die geuren maken. Ze lijken namelijk zo exact op datgene wat op het flesje staat! Ik ben al op zoek geweest naar een flagship store, maar die hebben ze helaas alleen ver buiten New York. Anders was ik zeker even langsgegaan!

Check trouwens de Arke Facebook voor meer New York video’s en blogs 😀


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.