Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
31 augustus 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Bezuinig met Coca Cola + win

Advertorial

Energie is iets waar je zuinig mee om moet gaan. Dus nooit de verwarming aan als je ook een trui aan kan trekken, en liever even snel een paar minuutjes douchen dan een halfuur onder de douche staan (neem dan liever een bad). Coca Cola helpt ook mee aan een beter milieu en heeft nu de PlantBottle fles. Deze wordt deels gemaakt van planten en is 100% recyclebaar. Zo werkt Coca Cola mee aan een duurzamere toekomst. Om de komst van deze nieuwe fles te vieren hebben ze nu de Trace Your Coke site, waar je allemaal superleuke tips vind om energie te besparen. Je kan meteen zien hoeveel je bespaart en je kan ook berekenen hoeveel kg Co2 jij en Coca Cola hebben gebruikt om jouw fles cola bij jou thuis te krijgen. Lees verder voor mijn favoriete manieren om te bezuinigen.

  • Vintage kleding dragen of kleding ruilen met vriendinnen. De vintage look is helemaal trendy, maar waarom zou je die in dure winkels kopen als je ze ook bij een gave tweedehands zaak kan halen? Ik haal niet vaak vintage kleding, maar wel tassen en schoenen, want die zijn daar super goedkoop én mooi én uniek. Laura Dols en Episode in Amsterdam zijn erg leuk! Je kan natuurlijk ook met je vriendinnen afspreken en al je kleding meenemen die je niet meer draagt. Tijd om te ruilen! Zo heb je voor weinig (of helemaal niks) nieuwe kleding, die het milieu op geen enkele manier belasten. Wel op de fiets er naar toe, hè!
  • De auto laten staan en de fiets pakken, of gaan lopen. Of het openbaar vervoer als je een heel stuk moet reizen. Ik heb zelf geen auto en ben ook niet van plan er een te kopen (ik woon in de stad, parkeren is duur, en in de trein kan ik lekker werken): ik doe alles met de fiets, lopend of met de trein of tram. Naast dat het voor mij het handigst is, is het ook nog eens stukken beter voor het milieu dan wanneer ik een auto zou aanschaffen. En als je wel met de auto wilt: probeer te carpoolen (samen te reizen met anderen), dat scheelt ook weer.
  • De verwarming vergeten en je warmer aankleden of een dekentje pakken. Ik zit altijd ’s avonds op de bank met een lekker fleece dekentje. Lekker knus en gezellig, maar ook lekker warm zonder dat ik de verwarming aan hoef te doen. Ik vind het heerlijk om me thuis lekker warm aan te kleden: dikke joggingbroek en een lekkere trui. Zit superlekker en geeft je dat ultieme chill gevoel. En je kan voor een paar euro bij de Ikea zo’n fleece dekentje kopen. I dare you!
  • Eten dat over is bewaren of weggeven. Het is zo zonde om eten dat nog goed is weg te gooien. Als je teveel maakt, geef dan een portie aan je buren (of nodig gewoon iemand uit om te komen eten!) of bewaar het voor de volgende dag. Je kan het ook invriezen zodat je het een andere keer kan eten. Het is beter voor het milieu, maar ook handiger voor jezelf. Ik maak zelf altijd te veel, maar gooi eigenlijk nooit wat weg. Of ik bewaar het voor de dag erna, of ik vries het in.
  • Kort douchen! Een douche is sowieso beter dan een bad (in een bad gaat vaak 120 liter en met een douche ben je zo’n 80 liter kwijt, gemiddeld), mits je niet te lang doucht. Dus ga geen kwartier onder de douche staan dansen, vijf minuutjes is lang zat.

 

Dit waren mijn favoriete tips die ik zelf ook gebruik. Ik ben geinspireerd door de Your Acts op de Trace Your Coke site. Het is super leuk, je kan daar door alle Acts bladeren en dan zelf aanvinken welke je wilt doen en voor hoe lange tijd. Je ziet meteen hoeveel Co2 je daarmee bespaart. Welke Act ga jij doen? Laat je inspireren en laat een reactie achter met welke Act jij gaat doen en op welke manier je dat gaat volhouden. De meest creatieve beloon ik met een fijn beautypakketje (voer dus ook je e-mail adres in).


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.