Bepaalt jouw partner wat je draagt?

Op Debbies Beautyscene.nl las ik vorige week een heel interessante blogpost/stelling die ik ook heel graag aan jullie voor wil leggen. Namelijk: bepaalt jouw partner wat jij draagt qua kleding en make-up? Draag je soms wat hij of zij leuk vindt, of draag je alleen wat jijzelf uitkiest? En andersom?

 

Ik merk zelf vaak dat het andersom is, dat de vrouw een groot deel bepaalt wat haar man of vriend draagt. Mijn moeder bijvoorbeeld, koopt al zolang ik me kan herinneren kleding voor mijn vader. Hij gaat nooit zelf kleding kopen, en als hij gaat, gaat hij samen met mijn moeder. Ik zie dat ook veel in mijn omgeving, vooral bij stellen die al jarenlang samen zijn. De vrouw koopt de kleding voor de man, en hij vindt dat prima.

Bij de jongere stellen in mijn omgeving is dat toch wel een heel stuk minder. Ze shoppen graag samen (omdat dat leuk is!) en laten hun kleding ‘goedkeuren’ door hun partner (‘Staat dit leuk?’ ‘Krijg ik hier een dikke kont in?’) maar maken verder wel hun eigen keuzes. Ik koop soms kleding voor mijn vriend als cadeautje, maar ik bepaal niet hoe hij eruit ziet. Hij maakt zijn eigen keuzes, het enige wat ik doe, is hem eens per paar maanden naar de kapper sturen. Hij grapt altijd dat hij zijn haar gaat millimeteren en ik zeg dan altijd dat als hij dat doet, ik dat ook doe, maar natuurlijk is dat zijn eigen keus. Haalt hij vanavond de tondeuse over zijn hoofd? Tja, het is niet wat ik het mooist vind, maar ik vind hem dan niet minder lief.

Bij vriendinnen zie ik veel dat ze soms speciaal voor hem iets aandoen, waarvan ze weten dat hij het mooi vindt. Dat ene jurkje of die mooie hakken. Natuurlijk omdat ze die zelf leuk vinden, maar ook omdat ze weten dat hij dat kledingstuk leuk vindt. Of ze maken krullen in hun haar omdat hij dat zo sexy vindt.

Ik ben zelf een ‘ik draag lekker wat ik zelf wil’-type en laat eigenlijk niemand me vertellen wat ik aan zou moeten trekken, of hoe ik mijn haar en make-up zou moeten dragen. Ik zou dan ook nooit met een jongen kunnen leven die zich elke dag zou bemoeien met mijn keuzes voor mijn uiterlijk (‘dat jurkje vind ik niet mooi, dat mag je niet dragen.’ ‘Je moet je haar laten groeien’ – aaaah!). In een relatie denk ik dat je allebei jezelf moet kunnen zijn, met je eigen keuzes voor hoe je eruit ziet. Je houdt van elkaar, dan laat je elkaar daar vrij in. Al mag je elkaar wel een beetje ‘sturen’.

Zo vind ik het wél leuk als mijn vriend me vertelt welke kleren of make-up hij het leukst vindt. Zo vindt hij mijn haar ‘los’ het leukst, dus niet strak achter mijn oren. Het liefst ziet hij me in hoge hakken, een mooi jurkje, een beetje naturel make-up (hij vindt fel roze lippen dan wel weer leuk) en mijn haar een beetje nonchalant. Wanneer we dus samen uit eten gaan of iets dergelijks, dan houd ik daar wel eens rekening mee, maar niet altijd. Maar stel, hij zou me vertellen dat hij me het liefst in een strakke rode leren broek ziet met een zwarte cape erboven en knalpaars haar, dan kan hij het helaas wel schudden. Gelukkig zegt hij ook dat ik er leuk uitzie als ik mijn joggingbroek en Vans draag, dus een hele moeilijke heb ik niet aan hem 😉

Stel, hij zegt over een kledingstuk ‘Dat staat je écht vréselijk Cynt, dat moet je nooit meer aantrekken.’ Dan loop ik naar de spiegel, dan bekijk ik zelf of ik dat ook vind, en ik bedenk me hoe ik me in dat kledingstuk voel. Als dat prima is, dan draag ik het gewoon. Smaken verschillen!

Het komt er dus op neer dat ik draag wat ik leuk vind, eigenlijk altijd. En soms dan kies ik iets uit waarvan ik weet dat hij het het mooist vindt. Maar niet dagelijks, het is niet zo dat ik voor mijn kast sta en denk ‘Wat zou Willem leuk vinden.’ Ik denk ook niet dat dat goed zou zijn, uiteindelijk moet je wel jezelf blijven, qua innerlijk maar ook qua uiterlijk. Je bent je partner niet, jij bent jezelf.

En, hoe zit dat bij jou? En als je geen relatie hebt, hoe zou je ermee omgaan als je wel een relatie hebt? En extreme gevallen zoals hierboven beschreven, hoe zou je daarmee omgaan?

Bron foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

139 reacties
 1. fashionation

  Mijn vriend heeft geen invloed op wat ik draag, maar als we samen gaan winkelen dan ga ik wel eerder twijfelen als hij zegt dat hij iets niet mooi vindt. Ik houd er soms wel rekening mee met wat hij het mooiste vind. Als we uit eten gaan of iets anders gaan doen dan trek ik bijvoorbeeld een jurkje met hakken aan, omdat hij dat mooi vind. Verder trek ik alles wat in mijn kast hangt, wat ik mooi vind, gewoon aan, ongeacht of hij het leuk vindt of niet. Qua make-up vindt hij naturel het mooiste. Hij vindt oogschaduw niet mooi, maar rode lippenstift wel. Daar houd ik dus ook wel eens rekening mee, maar ik draag vaker wel oogschaduw dan geen oogschaduw.
  Ik denk als je je heel erg moet aanpassen van je vriend dat je daar erg onzeker van word. Tuurlijk mag hij het wel zeggen als hij iets niet zo mooi vindt, maar ik vind dat ze het niet mogen verbieden. Omgekeerd ook niet trouwens.

 2. dimphy

  haha ik draag liever ook geen cape 😉

 3. Nicolien

  Ik heb een relatie gehad waarin dit het geval was. Ik kreeg complimentjes als ik iets mooi aanhad en natuurlijk onthield ik dat. Gingen we wat speciaals doen, deed ik die kledingstukken aan. Alleen werd het steeds erger, hoge hakken waren mooi en ballerina’s, sneakers mocht ik niet aan, slippers ook niet. Hij begon kleding en schoenen voor mij te kopen (waarvan ik maar 1 kledingstuk echt mooi vond, een zwart feestjurkje), maar gaf het aan mij nadat hij de kaartjes eraf had geknipt. Zonder kaartjes en zonder bon kon het niet terug. Hij ging zich steeds meer bemoeien met mijn kledingstijl. Ik mocht zich niet met zijn kledingstijl bemoeien (hij droeg altijd een shirt met een wit vest erover, altijd hetzelfde witte vest bah) en het werd steeds erger. Zelfs op mijn make-up had hij commentaar. Ik kreeg alleen nog maar complimentjes als ik me precies kleedde en opmaakte zoals hij wou en in de kleren die hij voor mij had gekocht. Natuurlijk heeft deze relatie niet stand gehouden. Ik wil zelf bepalen wat ik aan doe en natuurlijk hou ik rekening met de smaak van mijn vriend, maar niet altijd en alleen als ik daar zelf zin in heb 🙂 Dus nee, ik weiger me te kleden zoals mijn partner dat wil. Hij moet me leuk vinden zoals ik ben en me niet willen veranderen.

 4. oksana

  ik heb wel kort gelede een maxi dress gekocht maar ik heb hem nog niet zo veel in het openbaar gedragen niemand loopt er in ons dorp …ook wel omdat mijn zusje en mijn broer het vreselijk vinden ik probeer er niet zo veel van aan te trekken maar in je achter hoofd weet je het nog wel

 5. Stephanie

  Daar heb ik op gereageerd!! Ik heb eigenlijk precies hetzelfde als jij. Ik draag wat ik zelf wil, maar hou wel rekening met de wensen van de ander.

 6. Soraya

  Ik draag altijd wat ik mooi vind en eigenlijk vindt mijn vriend het altijd leuk staan:) als hij iets echt heel lelijk zou vinden dan denk ik wel dat ik het niet zou dragen in zijn bijzijn omdat ik me dan al gauw zelf lelijk voel. Het maakt me niet uit wat mijn vriend draagt. Hij draagt elke dag een voetbalshirt (en wat nettere kleding is soms wel leuk) maar ik vind dat die voetbalshirts ook echt bij hem horen.

 7. loes

  ik doe altijd gewoon aan waar ik me lekker in voel, en m’n vriend zegt dat hij me ook mooi vind in een joggingsbroek 😛 dus hij zegt niet dat ik persee iets aan moet omdat hij dat mooi vind.
  hij heeft er echter wel een beetje moeite mee als ik een jurkje wil kopen dat hij dan te kort vind en ik niet te kort (”jawel hij is wel kort, hij komt boven je knie uit!” )
  en soms trekt hij m’n shirts omhoog omdat hij vind dat ik inkijk heb, JA VIND JE HET GEK ALS JE EEN KOP GROTER BENT DAT JE DAN NAAR BINNEN KAN KIJKEN…!
  ik vind het wel heel leuk om lingerie te kopen waarvan ik weet dat hij dat mooi vind of als we een speciale gelegenheid me mooi aan te kleden, maar als ik geen zin heb om hakken aan te trekken als het buiten regent terwijl je op het punt staat om uit eten te gaan, dan doe ik dat niet omdat ik weet dat hij dat mooi vind.

  maar andersom zeg ik wel tegen hem: ” wat ga je vanavond aandoen naar die verjaardag? een blousje staat je altijd zo leuk” HINT HINT.

 8. Emily

  Mijn vriend vindt eigenlijk wel dezelfde dingen leuk als die ik leuk vind! Stiekem houdt hij van ontzettend vrouwelijke dingen, zoals rokjes waar mijn kont goed in uit komt of iets dergelijks, maar hij weet dat ik niet altijd zo ben. hij vindt het leuk als ik me dan sexy kleed voor hem, maar accepteert me ook met wat ik zelf wil, alleen soms zegt hij wel dat hij eigenlijk iets niet leuk vindt als we gaan winkelen. Vaak koop ik het dan niet, tenzij ik het zelf wél heel erg leuk vindt. perfecte balans dus 🙂

 9. Linda

  Ik vind het wel belangrijk dat mijn vriend het leuk vind wat ik draag. je wilt er tenslotte goed uitzien voor je vriend. Maar eigenlijk vind hij 9 van de 10 keer wel leuk wat ik aan heb en als ik wat aanheb wat hij echt niet leuk vind, dan trek ik het de volgende keer lekker aan wanneer hij er niet bij is.

  Het leuke is dat mijn vriend de laatste tijd heel veel overhemden draagt, omdat hij weet dat ik dat heel leuk vind staan. Lief he :love:

 10. Talitha

  Mijn vriend stuurt me behoorlijk in wat voor kleding ik draag.
  Ik vind heel erg veel wel leuk, dus daarom kies ik dan wat hij leuk vind.
  We gaan bijna altijd samen shoppen, en ik koop nooit iets wat hij niet leuk vind.
  Ik stuur hem wat minder, hij heeft wel zijn eigen idee hoe hij het wil.
  Maar als ik het echt niet mooi vind koopt hij het niet.
  Ik vertel gewoon mijn mening, maar hij bepaald zelf.

  Leuk om over te schrijven!

 11. sanne

  Haha, die van mij zegt dan: Ik vind t wel wennen hoor, sneakers en een jeans bij jou…
  Maar hij bedoelt: doe je volgende keer weer een jurkje aan?
  Boft hij even dat ik zelden een broek draag 😉

  Wel weer apart, ik trok laatst zo’n bigshirt aan om in te gaan slapen, ding hangt tot over mn knieeen en ik verzuip erin… Ik: ja sorry, je hebt deze oncharmante slaapkleding nog nooit van mij gezien…Hij draait om: AAHHHHHH ZO SCHATTIG!
  Euh oke 🙂

 12. Lisa

  Mijn vriend vond lang niet alles mooi wat ik droeg, maar als hij zag dat ik me er fijn in voelde was het al snel goed. Maar eh ja, nu is het uit sinds gisteren dus nu mag ik het weer allemaal zelf bepalen…

 13. Kelly

  Hey Cynthia, wat een ontzettend leuk artikel! Is een keer heel wat anders dan de ‘standaard’ beautyblog artikelen (die ik overigens ook erg kan waarderen!) 🙂 x

 14. Joleen

  Zeker interessant om te lezen en over na te denken! =)
  Ik heb een vriend die erg van winkelen en kleding houdt, dus ik krijg vaak ook zijn mening over mijn eigen kledingstukken variërend van wat hij leuk vindt tot dat hij wel eens een kledingstuk vindt voor mij. Gelukkig hebben we vaak dezelfde smaak, we kleden ons beide een beetje studentikoos/hipster/skater-achtig. Moeilijk te omschrijven, maar zie het maar als een combinatie van sneakers (DC, vans, Allstars, Etnies), skinny jeans, grafische printen in combinatie met wat verfijnde kledingstukken (zoals in mijn geval een boyfriendblazer of kanten jasje en dat van hem vaak een ‘student-achtige’ jas). Maar altijd geldt het: als ik het niks vind, koop en draag ik het niet en andersom ook.
  Vaak is het zo dat ik iets koop wat hij in eerste instantie niet leuk vindt, maar zodra ik het draag weer wel. Vindt hij het niet leuk, maar ik wel, dan draag ik het alsnog. En dit geldt ook weer andersom.
  Ik heb het dan wel weer makkelijk als ik mezelf leuk wil kleden voor hem: skinny jeans, sneakers en een tof t-shirt. 😉

 15. Emily

  Ik ga er eerlijk gezegd van uit dat m’n vriend van me houdt om wie ik ben, niet om de kleding die ik draag of m’n make-up of m’n haar of whatever. Ik heb t m eerlijk gezegd nooit gevraagd ook

 16. Miss Langhaar

  Leuk artikel! Mijn ex wou destijds dat ik me ouder ging kleden, zoals zijn moeder zei hij. Ik heb dat natuurlijk nooit gedaan, waarom zou ik er 50 willen uitzien? :p
  Mijn huidige vriend vindt het helemaal goed zo, als het maar niet te tuttig is :p

 17. Immi

  Ik vind de mening van mijn vriend wel belangrijk. Als hij een kledingstuk totaal niet leuk vind, zal ik het minder in zijn bijzijn dragen, vind hij het geweldig, zal ik het vaker in zijn bijzijn dragen. Maar echt bepalen doet hij niet, ik zal altijd blijven dragen wat ik zelf wil en fijn/mooi vind. Ik geef ook mijn mening naar hem toe, maar hij moet zelf weten wat hij draagt. Individualiteit en verschil moet er zijn, niet? ;3

 18. Cynthiiaa

  Ik vind dat je iemand moet nemen zoals hij/zij je neemt. Zelf als mijn vriend zou zeggen dat iets mij niet staat, zou ik vragen waarom niet? Misschien zit er een reden achter, als hij die niet heeft en ik ben gek op wat hij afkraakt zou ik het gewoon blijven dragen. Maar als hij van krullen houdt, zal ik dat wel vaker dragen. Soms is aanpassen aan iemand niet verkeerd, zolang je jezelf maar niet veranderd.

 19. Lien

  ik ben totaal anders. Mijn vriend ziet niet graag make-up dus ik draag er (bijna) geen. Mijn vriend houdt niet van zwart haar dus ik heb mijn haar terug ros gekleurd ipv zwart. Mijn vriend houdt niet van hakken dus ik draag geen hakken. En zelf is hij gewoon te lui om kleren uit te kiezen dus ik moet dat voor hem doen en hij zegt dan of hij het goed vindt of niet.

 20. Anne

  Ik maak me vaak heel zwaar op wanneer ik uitga, en hoewel mijn vriendje vaak een beetje schrikt als ik dan beneden kom na een uur tutten, zei hij pas geleden tegen me: ‘Ik dacht dat je make-up too much was zo donker, maar nu we uit zijn vind ik het heel mooi!’ Dat vond ik een heel leuk compliment, als een soort bevestiging van mijn kunde, haha 🙂

  Qua kleding vind ik heel veel leuk, ik weet dat mijn vriend een zwak heeft voor grafische en retro prints, dus als ik daar een kledingstuk van zie hangen pas ik het wel even aan. Ik vind het zelf meestal ook leuk, en dan koop ik het. Maar ik ga ook net zo lief over straat in dingen waar hij het niet mee eens is. Al kan ik me niet herinneren dat hij dat wel eens heeft gezegd.

 21. Jeske

  Ik heb er altijd een beetje een hekel aan als vrouwen bijv. hun haar laten groeien vanwege mannen. Als je je haar wil laten groeien, helemaal oké. Maar je moet het niet niet kort knippen omdat mannen dat minder aantrekkelijk zouden vinden.
  Natuurlijk is af en toe wat aan doen omdat diegene dat mooi vindt oké, maar je moet je (i.m.o.) niet te veel aanpassen. Je bent op elkaar gevallen met een reden, dus dan moet je dat niet te veel proberen te veranderen.

 22. Milou

  Oja en mijn vriend en ik gaan altijd samen shoppen, en dan zoeken we allebei dingen uit en dan beslist hij wat hij koopt. Maar het is wel zo dat als ik iets niet mooi vind hij het dan ook gelijk niet meer wil kopen hihi. Maar dat komt maar 9 van de 10 keer voor!

 23. Milou

  Mijn vriend houd niet van hakken dus elke keer als ik hakken aandoe weet ik gewoon dat hij me minder aantrekkelijk vind als dat ik platte schoenen aan heb. Ik heb een rare vriend.
  Hij vind jurkjes daarin tegen dan wel leuk, en krullend haar. En hij vind lippenstift niet mooi. Maar BOEIEND! Ik draag lekker wat ik wil en trek ook zeker mijn mooiste paar hakjes uit de kast! ^^

 24. Jennifer

  Daar komt die. Ik koop alle kleding voor mijn vriend. Soms sleur ik hem mee voor een spijkerbroek, maar meestal niet. Komt ook bij dat ik in een kleding winkel werk en elk nieuw kledingstuk dat binnenkomt ook te zien krijg. Als het leuk is word die natuurlijk aan het einde van de dag gekocht (shoppen in de baas zijn tijd!). Ik weet precies wat hij mooi vind en kan daardoor ook makkelijk dingen voor hem uitzoeken. En nee, ik draag geen dingen waar hij mij het liefst inziet. Ik ben een spijkerbroeken meisje en in een jurkje zul je mij niet snel zien.
  Daarbij koop ik ook de kleding voor mijn vader en soms gaat hij zelf mee. Dus ook buiten werktijd ben ik bezig met mensen aankleden 😉

 25. Janet

  Mijn vriend bepaalt eigenlijk helemaal niet wat ik aan doe..
  Echt heel af en toe denk ik: ‘dat vindt hij echt leuk, dus doe ik het wel aan.’
  Hij zegt altijd dat hij me hoe dan ook prachtig vindt, welke kleren ik ook aan heb, hihi.

  Echter heb ik veel kleren uigekozen voor hem, haha!
  We gingen dan samen shoppen en dan koos ik kleren uit en paste hij het, als hij het ook leuk vond, dan kocht hij het.
  Dat is wel leuk 🙂 En niet te bazig, haha!

 26. Angela

  Zelf koop ik niet zo gauw omdat iemand anders dat leuk vind, maar ik heb geen vriend. 😛 Wel is het zo dat als iemand zegt “dat vind ik helemaal niks”, dat ik het niet meer durf te dragen. 🙁

 27. LadySuuz

  Ik trek aan wat ik leuk en fijn vind maar houd wel enigszins rekening met mijn man. Doet ie bij mij ook. Hoewel hij wel vaker aan mij vraagt of kledingstukken bij elkaar passen. Of ik zeg: “Trek dat shirt eens aan vandaag.” Dan kijkt ie me aan met een blik van: “ligt dat in mijn kast dan?” Haha. Ik weet beter wat erin ligt dan hij zelf.
  Maar goed. Meestal vindt hij het mooi wat ik aantrek en als dat niet zo is krijg ik zijn ongezouten mening. Om te voorkomen dat ik voor “schut” loop….LOL. Op dit moment ben ik hartstikke zwanger en vindt ie het prachtig als ik een mooie aansluitende zwangerschapsjurk aantrek met bijpassende make-up. Hij gaat er nog net niet van kwijlen….. Over de bijbehorende lingerie is hij dan iets minder enthousiast…..(denk aan meegroei-bh’s en zwangerschaps-slips)

  Kleren kopen doen we niet voor elkaar. Gewoonweg omdat we allebei een lastige maat hebben waardoor het artikel 9 van de 10 keer geruild moet worden. Als er kleding gekocht moet worden voor mij, ga ik het liefst alleen. Heeft hij wat nodig, dan vindt hij het gezellig als ik mee ga. Heel af en toe koopt ie alleen iets. Hij heeft eigenlijk een hekel aan winkelen…..mannen….. :))

 28. Sheela

  Ik draag ook soms wat hij leuk vind om het een plezier te doen maar dan moet ik het zelf ook wel mooi vinden, en hij draagt ook meestal wat ik hem aanraad 🙂
  Wat leuk dat je vriend boven je woont x

 29. Deirdre

  We hebben beiden onze eigen mening en dragen wat we zelf mooi vinden. We shoppen het meeste samen maar ook af en toe alleen. Gelukkig hebben we vaak dezelfde mening dus 9 van de 10 keer denken we hetzelfde ergens over. Huis inrichten, auto kopen, kleding voor ons zelf en voor de kids kopen is totaal geen probleem! 🙂

 30. The Fashion Plaza

  Als de een meer stijl heeft dan de ander dan vind ik het logisch dat diegene kleren koopt voor de ander. Kromme zin maar ik hoop dat je het snapt.

 31. melissa

  Als mijn vriend iets van kleding niet mooi vind ga ik dat niet dragen omdat ik er toch goed wil uitzien voor hem 🙂 en qua make up gebeurt het soms dat ik zijn mening vraag , zo van; hé wil je dat ik oogschaduw draag of liever niet, of welke kleur oogschaduw? haha.

 32. femketje

  ik denk niet dat het zo is dat mijn vriend bepaald wat ik draag, ik heb een eigen stijl en heb ook dingen die hij minder leuk of mooi vind. ik laat hem soms wel dingen uitkiezen die hij leuk vind zodat ik als ik zelf een kledingcrisis heb, toch een backup outfit heb die hij mij in ieder geval erg leuk vind staan XD

 33. Claudia

  Ik heb maar één regel, ik draag in principe geen kleding die mijn vriend afschuwelijk vind. Het hoeft niet zijn favoriet te zijn, maar afschuwelijk, nee. Al vind ik het dan nog zo hip, dan draag ik het niet waar hij bij is. Ik vind het belangrijk dat mijn vriend me mooi vind.
  Nu komt dat bijna niet voor aangezien onze smaak vrij veel overlap heeft, maar als ie iets echt héél lelijk vind draag ik het alleen als ie er niet is.

 34. Pauline

  Ik draag ook gewoon wat ik wil, zelfs al zegt mijn vriend dat hij het lelijk vindt. Al gebeurt dat maar nauwelijks gelukkig.
  Wat er wel gebeurt, is dat hem tijdens het winkelen andere kledingstukken opvallen dan mijzelf. Dan wijst hij ze aan en vraagt: Wil je dat niet passen? Dit pakt dan vaak heel verrassend uit, ik kom dan thuis met iets prachtigs wat ik als ik alleen was gegaan niet had gepakt. Andersom gebeurt dit ook!

 35. Meyonda

  Deels wel, deels niet.

 36. Leah

  Ik vind dat gewoon moet dragen wat je zelf leuk vindt en waar je je prettig bij voelt. Natuurlijk kun je rekening houden met wat hij het meest leuk bij jou vindt staan, maar zodra je je heel erg gaat aanpassen, vind ik het té

  Zolang ik me prettig voel bij wat ik draag, blijf ik dat lekker doen :blush:

 37. Kimberly

  Nee, mijn toekomstige vriend gaat zeker niet bepalen wat ik draag. Ik heb weleens in een situatie gezeten dat mijn ex scharrel er een boekje van de mango bij pakte en liet zien wat hij leuk vond…waarop hij zei “Dat ga je toch ook voor mij dragen?” Ik vond het setje wel leuk, maar ik vond het een beetje akward. Of dat hij tegen mij zei: “Nou dat huisgenootje van jou ziet er altijd mooi uit” met andere woorden ga bij haar in de leer….

  Wat ik wel leuk vind is om me voor mn vriend mooi aan te kleden in kleding die hij mooi vind staan en die ik uiteraard ook mooi vind. En me mooi op te maken en te verzorgen. Ik denk dat je zo wel je man een beetje tevreden houd 🙂

 38. it’sallaboutdance.nl

  Ik draag ook lekker wat ik zelf mooi vind maar af en toe is het wel leuk om speciaal voor hem iets te dragen wat hij leuk vind! :love:

 39. Kyliana

  Ik ga vaak met mijn vriend samen winkelen en hij is heel anders qua kleding dat ik ben. Ik zelf hou graag van hakken en jurkjes. Hij vind het allemaal leuk, maar van hem hoeft dat niet altijd. Als ik is een keer in een slobber trui loop vind hij het ook prima. Het is dus wel zo dat ik dat dan ook vaker doe als ik bij hem ben, niet omdat hij dat wilt, maar meer omdat ik me zelf zo zeker bij hem voel dat ik dat wel durf. Voor de rest zeggen we wel wat we van elkaars kleding vinden, maar bepalen wel lekker zelf wat we dragen.

  XOXO

 40. Jennyfer

  Ik draag altijd wat ik leuk vind. Ik ging een tijd geleden met een jongen die een bepaald beeld voor ogen had van hoe zijn vriendin eruit moest zien. Wij kregen hier slaande ruzie over, zo vondt hij bijvoorbeeld dat ik alleen rode of roze nagellak moest dragen, omdat felle kleurtjes niet serieus waren. En op gegeven moment had ik 4 paar sneakers, omdat hij mijn hakken te tuttig vondt! Op gegeven moment vroeg ik me af waar ik in godsnaam mee bezig was, ik liet me onbewust teveel beinvloeden door wat hij allemaal wou en vondt, terwijl ik normaal altijd draag wat ik het leukste vind. Het is nu over met hem en ik heb me voorgenomen nooit meer teveel mee te gaan in dit soort onzin! Ik ben Jennyfer, ik hou van hakken, rokjes en nailart en wie dat niet accepteert heeft een probleem! 😀

 41. helena

  I love cynthiaa

 42. Carolien

  Ik heb al 6 jaar een relatie en we gaan altijd samen shoppen, voor hem. Hij trekt zelf uit het rek wat ie leuk vind maar doet wel wat met mijn mening en advies. Als ik iets echt lelijk vind koopt hij het ook niet, maar dat komt niet zo vaak voor. Voor de rest bemoei ik me er eigenlijk niet zo mee. Hij moet zelf weten wat ie draagt. Er zijn best stijlen die ik leuker vind qua kleding maar dat past nou eenmaal niet bij hem. En bovendien laat hij zich echt niet iets heel anders aanpraten door mij 😉
  Ik ga nooit voor mezelf met mn vriend winkelen. Hij heeft er een bloedhekel aan en vind dat ik dat met andere vrouwen moet doen haha. Dus dat doe ik ook altijd. Hij zegt het als ie iets wel of niet mooi vind, maar wat ik daar mee doe ligt er aan. Zo heb ik een broek die hij spuuglelijk vind, een baggy jeans met een wat lager kruis. Die trek ik niet aan als ik hem zie.We wonen niet samen ofzo en dus is het voor mij een kleine moeite om die paar uurtjes ff een andere broek aan te trekken. I don’t care. Dat is toch een kleine moeite? Ik draag die broek liever zonder commentaar van hem, dus ik pas me even aan. Verder vind hij dat ik te veel zwart draag, maar dat is zijn probleem.. Als ik iets anders draag doe ik dat niet voor hem maar voor mezelf. Ik weet ook precies wat ie mooi vind qua kleding maar ik trek gewoon aan waar ik zelf zin in heb.
  Ik moet zeggen dat ik wel waarde hecht aan zijn mening. Ik bekijk het nog een keer als hij er iets over zegt en bepaal dan wat ik er van vind, net als jij eigenlijk. Soms heeft ie gelijk, vaak niet 😉 Hij is niet zo van de laatste trends haha.

  Al met al: We houden rekening met elkaars wensen, maar blijven twee personen. We passen ons niet zomaar aan. En weetje, het is maar kleding..

  • Carolien

   Oh en als ie trouwens echt veel te zeuren heeft mag ie kiezen: Of hij gaat mee shoppen, of hij koopt wat moois voor me óf hij houdt zijn mond dicht 😉 Meestal dat laatste natuurlijk!

 43. daydreamers

  Ik heb geen relatie maar ik laat mijn vriend niet bepalen wat ik draag. Dat zou ik ook niet bij hem doen. Je kunt wel is zeggen tegen elkaar, dit is wel leuk maar dan moet je gewoon eerlijk tegen elkaar zeggen wat je vindt, vindt ik.
  liefs,

 44. Carmen

  Ik kies altijd wat ik leuk vind. Maar tijdens winkelen en uitgaan vraag ik wel vaak wat hij van mijn gekozen kleding vindt. Gelukkig houd mijn vriend wel van kleding smaak. Maar ziet hij me het liefst in een rok met top en leather jacket op zwarte pumps.

 45. keava

  ik zou echt geen andere kleding dragen omdat mijn vriendje dat mooi vind, miss als je uit gaat en je weet dat hij dat jurkje heel mooi vind dan zou ik het miss aan trekken maar ik trek gewoon aan wat ik zelf wil!

 46. Kim

  Hihi, dat van die oude stelletjes, mijn moeder koopt ook áltijd kleding voor mijn vader 😆 Ik heb het er net met mijn vriendje over gehad en hij wil het juist NIET voor mij wil bepalen. Hij zegt dat hij het leuk vind om te zien wat ik zelf uitzoek, wat ik zelf mooi vind, etc. We zijn inmiddels bijna 3 jaar samen maar hij wil nog altijd nieuwe dingetjes van mij leren kennen. Ik bepaal het ook niet voor hem, maar als hij om mijn mening of advies vraagt geef ik hem dat graag. We vinden het allebei heel belangrijk om elkaar in onze waarde te laten, en als er een keer iets is wat ik of hij niet mooi vind, jammer dan maar. Je gaat er ten slotte niet dood aan :9 Vooral als je samen woont, dan zul je elkaar geheid wel make-up loos en in pyjama’s of dikke truien zien. 🙂 Kan ook leuk zijn eigenlijk, samen lekker een dagje als een luie slons erbij lopen 8) Maarja, ik ben in ieder geval blij dat ik gewoon kan dragen wat ik wil. Mijn voorkeur gaat uit naar iemand die me neemt voor wie ik ben, ik zou het niet op prijs stellen als hij het voor me zou bepalen!

 47. annelies

  Ik ben vrijdag met mijn ouders, zus en haar vriend naar Antwerpen gegaan. Ik heb zelf ook een vriend, die niet mee ging, ik heb gewoon gekozen wat ik leuk vond, dat deed ik aan, kijken of het leuk stond, en daarna nog even aan de rest laten zien. Mijn zus die nam wel steeds haar vriend mee naar het pashokje, hij zegt eerlijk wat hij er van vind, maar hij zou het niet heel erg vinden, denk ik, als ze iets zou kopen wat hij niet heel erg tof vind. Mijn zus zou dan denk wel een beetje gaan twijfelen.
  De dag erna, toen mijn vriend kwam vroeg ik hem wat ik de vorige dag aantrekken, hij stond voor mijn kleren en hij keek er echt naar van: das toch niet zo moeilijk, gewoon wat aandoen en klaar ben je. Het maakt mijn vriend dus niet uit, maar ik zou mij denk niet aanpassen, alleen bij gelegenheden.

 48. Daisy

  Nu ik weer single ben heb ik mijn eigen style weer terug gevonden :)!! Achteraf gezien kocht ik dingen die hij leuk vond. En mijn haar heb ik ook gelijk laten knippen en verfen! Ik laat mij NOOIT meer zeggen wat ik wel of niet aan moet trekken. Ik heb mijzelf weer gevonden en ben nu op mijn happy’st!!! 🙂 🙂 🙂

 49. Marloes

  Ik draag eigenlijk altijd iets dat ik zelf leuk vind. Ik moet me er toch prettig in voelen en of mijn vriend het dan wel of niet leuk vind maakt dan eigenlijk al niet meer uit. Tuurlijk zijn er altijd situaties waarin je rekening houdt met elkaar en ik vraag ook vaak genoeg zijn mening, maar uiteindelijk ben ik degene die de beslissing maak of ik iets wel of niet mooi vind.
  Wel heeft mijn vriend een uitgesproken mening over de lengte van mijn haar en gelukkig delen we die mening ook. Hij zou het echt verschrikkelijk vinden als ik het kort zou knippen, maar gelukkig ben ik dat ook zeker niet van plan 🙂

 50. Anne

  Mijn ex en ik droegen altijd wat we zelf wouden. We werden natuurlijk we beinvloed door de ander, maar dat is onvermijdelijk. Als hij zei dat hij iets leuk vond, probeerde ik dat natuurlijk wel vaker (aan) te doen, maar ik heb er nooit mijn hele kleding stijl voor omgegooid.

 51. Margreet

  Ik heb geen relatie maar ik werk in een kledingzaak waar ik dus wel eens wat mee krijg van dames. Vaak genoeg zoek ik met een vrouw wat leuke kleren uit, maar daarvan krijg ik regelmatig de feedback van dat ze daar dus echt niet mee thuis kunnen komen (omdat de partner het dus niet mooi vind). Dit vind ik ontzettend frustrerend omdat ik, inderdaad net als jij, iemand ben die lekker aan doet wat ze zelf leuk vind. Vooral als vrouwen dan zelf onwijs enthousiast zijn over hun outfit, maar omdat de partner het dan niks vind ze het dan niet aan doen, what a waist!

 52. Nora

  Nee, helemaal niet eigenlijk. Hoewel ik wel vaak dingen pas als we samen gaan shoppen die hij gezien heeft en waar ik totaal geen aandacht aan heb geschonken en het ook eens gebeurt dat ik ze koop (als ik ze zelf ook mooi vind, natuurlijk), ik doe nooit iets speciaal voor hem. Wel zie ik zijn smaak als een verrijking voor de mijne, hij begrijpt veel meer van mooie kleding en stijl dan ik geloof ik :’).

 53. Romy

  Ik heb nogal een uitgesproken stijl en mijn vriend is het daar niet altijd mee eens, maar na 2 jaar houdt hij nu wijselijk zijn mond. Ik ben wie ik ben en zal dat voor mijn vriend ook nooit veranderen.

  Wel koop ik vaak zijn kleding. Mijn vent is nogal ‘kleuren’blind en trekt rustig een lichtblauw gebloemde broek met paars print t-shirt aan. Tegenwoordig weet hij t-shirt met print is een spijkerbroek en een drukke broek is een basic t-shirt. Thank god! 😉

 54. rachel

  hmm nee ik bepaal zelf wat ik aantrek en wat ik lekker vind zitten en ja er zitten kledingstukken tussen waarvan roon zoiets heeft van aah nee he hahaha maarja jammer voor hem want ik trek het toch aan, dan loopt die maar een paar meter achter me als die er niet naast wil lopen 😉
  je moet je niet gedragen hoe een ander je graag wilt zien, dat is fake, be your self honey 😀

 55. Yvonne

  Leuk onderwerp 🙂
  Ik winkel vaak met mn vriend en als ik dan meerdere dingen leuk vind en niet kan kiezen dan laat ik hem kiezen, best handig haha 🙂

 56. ValleyDoll

  Ik hou er soms wel eens rekening mij dat hij dit of dat leuk vindt en dan doe ik dat wel eens speciaal aan. Zo vindt hij krullen in mijn haar erg mooi, dat doe ik dan es af en toe zo voor hem. Maar als hij iets niet mooi of leuk vindt en ik wel, dan doe ik het toch aan hoor. Zo vindt hij peep-toes echt niet mooi, ik blijf ze toch kopen :p !

 57. Chaja

  Mijn ex droeg altijd baggy broeken, had net dreads [nog super pluizig] en stopte de gekste dingen in zijn haar [wat ie op straat vond], maar ik verbood het hem nooit, ook al vond ik het niet altijd even leuk >.< Zijn eigen keuze toch?

  Al zei hij nooit iets over mijn kleding ¬¬

 58. Barbiepop

  Ik draag wat ik zelf wil ik draag alleen amper nog pumps sinds ik m’n vriend heb omdat hij een paar cm kleiner is dan ik en net hakken ben ik meteen een stuk groter en dat vind hij niet zo leuk!

 59. Sofie

  Mijn vriend geeft bij elke outfit wel zijn mening, maar het gebeurt zelden dat ik me daar werkelijk iets van aantrek -haha: kleding, aantrekken – flauw mopje – Als hij het niet mooi vind, is dat pech voor hem! Zolang ik me er maar goed in voel 🙂

 60. ….

  Ben het totaal met je eens! Ik geloof ook niet in een “(eerste)date look” want ik hou van leuke felle ooglooks dus dan ga ik niet speciaal voor een date maar een rustige look doen omdat het anders een jongen afschrikt want dat ben ik niet en dat zal hij dan snel genoeg merken.

 61. do

  qua kleding heb ik nog nooit iets van commentaar gehoord
  wel over mn haar, dat ik in de zomer zeg dat ik mn haar kort ga knippen
  en hij meteen schreeuwt, NEE, niet meer dan 5 cm eraf
  haha. ook wil ik mijn haar rood verven, maar hij wilt dat absoluuuuut niet
  maar als ik eindelijk de moed heb verzameld, die ik het lekker toch 😀

 62. beautybysandra

  wat een leuk artikel! Ik draag gewoon wat ik zelf mooi vind. En natuurlijk is het leuk als je vriend zegt dat je er leuk uit ziet. Maar smaken verschillen gewoon =)

 63. pretty beauty land

  ik draag wat ik wil, en als we iets leuks gaan doen zal ik iets aandoen waarvan ik weet dat hij het leuk vindt 🙂

 64. Eva

  Ik heb zelf geen relatie, maar ik denk dat je gewoon moet dragen wat je zelf wilt. Ik bedoel, je vriend is toch verliefd geworden ook op de kleding die je draagt, dat is de vorm waarin hij je heeft leren kennen, dus moet je niet iets aan gaan trekken waar je je niet lekker in voelt, alleen omdat je vriend het wil, uiteindelijk houdt hij toch wel van je, wat je ook draagt.

 65. Ellen

  Ik houd er wel rekening mee, maar dat is het dan ook wel. vind het leuk als hij me er leuk uit vind zien, maar als hij iets minder leuk vind is het niet zo dat ik het niet meer draag. maar met lingerie vraag ik weleens of hij iets mooi vind en dan vind ik het wel extra leuk om het dan te kopen als hij dat vindt.

 66. margotje

  Geen vriend, wel een kat. Die vindt het allemaal prima maar blaast wel wanneer het heel nonchalant is (hij is zelf wit met roze potjes, roze neus en roze oortjes, totally gay). Hij verwacht wel dat ik er goed bijloop want hé “Ik hou mijn boastaart toch ook altijd keurig in model voor je !”.

 67. Meer

  Mijn vriendje maakt het niet heel veel uit wat ik draag volgens mij 😉 hij vind me toch wel mooi :blush: hihi

  Ik ben gek op make-up en jurkjes en helmaal chique de frique opgemaakt maar draag dat nooit doordeweeks. Toen ik keer een gala had en op m’n best verscheen bij de deur toen hij me kwam ophalen, dat koppie van m.. priceless!

  Ik draag normaal wat ik wil, maar als hij iets erg lelijk vind zou ik het denk ik eerder op een dag dragen dat ik hem niet zag en als hij iets heel mooi vind (heb zwart jurkje met kraaltjes en studs, heel stoer maar chique, draag ik dat met gemak 3 dagen achter mekaar haha.

  Laatst ging ik klussen en had ik een hele nare kleur bruin chino aan, opgerold tot net onder mn knie en wit shirtje erop.. slippers eronder en mn haar in een knot. Vond ie dat ik er prachtig uitzag. Ik denk dat alles prima is, als je maar iets fijns uitstraalt 🙂

 68. Renske

  Haha, ik ben juist een beetje het omgekeerde, ik doe juist niet wat mijn vriend mooi vindt bij me. Ik heb bijvoorbeeld heel lang hetzelfde kapsel als Cynthia gehad, maar besloot op een gegeven moment om het te laten groeien. Hij vond het verschrikkelijk in het begin, maar toch heb ik het gedaan. Ik vind dat iedereen zoveel mogelijk zelf moet bepalen hoe hij of zij eruit ziet. Natuurlijk kan je niet altijd alles even mooi vinden bij de ander, maar uiteindelijk gaat het toch gewoon om wat diegene vindt die het draagt?

 69. Selma

  Ik help mijn vriend bij het kiezen van zijn kleren wanneer hij daarom vraagt. Andersom bepaal ik zelf wat ik draag en dat vind mijn vriend prima (en als hij dat niet prima had gevonden, dan had ik mooi een ander gezocht). Ik heb er zelfs een hekel aan om iets aan te trekken wat mijn vriend mooi vind hahaha. Ik vind het heel irritant om sexy gevonden te worden. Op de een of andere manier kan ik me daar niet mee identificeren. Ik wil dat mijn vriend mij gewoon ziet als Selma en het enige wat ik daar voor kan doen is me kleden zoals ik mooi vind.

 70. Laurence

  Ik draag wat ik wil, zelfs al vindt hij het niet mooi. Ik bepaal wat hij draagt. Eigenlijk beetje erg van mij…

 71. Amy-Denise

  Ik houd eigelijk geen rekening met wat mijn vriend mooi of niet mooi vind. Eigenlijk is hij geen moeilijke, hij vindt bijna alles wat ik draag mooi. Behalve hakken, dat vindt hij vreselijk. Hij vindt lang haar het mooiste en laat ik nou toevallig lang haar hebben haha. Maar dat is omdat ik dat zelf het mooist vind en ik zou absoluut niet met kort haar staan.
  Wat de kleding van mijn vriend betreft, die kiest hij zelf. Al gebeurt het wel dat ik voor hem kleding koop of online bestel, maar ik weet erg goed wat hij mooi vindt en wat niet. En ik heb vaak een beter zicht op de maat die hij nodig heeft. Hij is heel erg mager en koopt zelf vaak zijn kleding toch iets te groot.
  We laten elkaar vrij in onze kledingkeuze en zo hoort het ook vind ik.

 72. Jessica

  Mijn vriend en ik hebben een beetje dezelfde smaak. Ik draag wat ik leuk vind maar gelukkig vindt hij dat over het algemeen ook leuk.

  Qua makeup, ik heb op dit moment gele nagellak op, omdat hij dat een gave kleur vindt. Daarom is hij ook uiteindelijk in mijn winkelmandje beland. Af en toe iets doen of kopen omdat hij dat leuk vindt staan vind ik geen probleem. Moet ook kunnen toch?

  Sinds wij samen zijn en samen gaan shoppen krijgt hij wel af en toe te horen van zijn moeder “Goh, is Jess weer mee geweest?” als hij een nieuw shirt aan heeft. Schijnbaar beïnvloed ik hem daarin toch een beetje, maar hij koopt wel echt alleen wat hij zelf ook leuk vindt gelukkig.

 73. Alexandra

  Doe zelf ook waar ik zin in heb. Maar heb bijvoorbeeld een collega met een vriend die al gaat stijgeren als ze een maxi jurk (!) draagt. Dan zegt ie. Waarom moet je zo bloot gekleed? Waarom moet je je borsten en je kont zo showen.
  Wtf?!

  • Alexandra

   Excuse my french!

  • sabrina

   Hehhh?? Je bedoelt een maxi jurk met laag decollete ofzo haha?

 74. Lydia

  Ik denk dat de meeste mensen onbewust wel iets uitkiezen omdat hun partner het zo leuk vindt staan. Zo heb ik behoorlijk lang haar, deels uit onverschilligheid, deels omdat mijn partner het fijn vindt om zijn neus erin te wroeten. Verder weet ik ongeveer wat hij leuk vindt om te zien, maar ik pas me daar niet op aan. Had hij maar een ander meisje moeten zoeken. 😉
  Andersom wil hij juist wel veel bevestiging van mij, vraagt hij me vaak of ik een bepaalde stijl of kledingstuk (voor mannen) leuk vind of welke schoenen hij moet kopen. Ik denk dat dit meer voortkomt uit onzekerheid en dat hij niet goed weet welke stijl hij mooi vindt.

 75. yvette

  waarneer ik me s’ ochtends aan kleed en ik vraag aan mijn vriend, wat vind je er van? en hij zegt bijvoorbeeld dat hij mijn rokje niet zo mooi vind, ga ik of op zoek naar een ander rokje of ik hou het lekker aan.

 76. Ellen

  Ik ben hierin hetzelfde als Cynthia. Behalve wanneer hij iets echt lelijk vind, dan draag ik het wel gewoon, net als Cynthia, maar dan alleen op momenten dat hij er niet bij is. Denk aan bepaalde kledingstukken en felgekleurde lippen. Ik vind het mooi, hij niet, dus ik draag het waar hij niet bij is.
  Vind ik een fijne vorm van rekening met elkaar houden.
  En tja, na 9 jaar relatie weet je heel goed waar je een ander wel of geen plezier mee doet.

 77. emily

  Toffe stelling, heb er zelf ook een post over gemaakt 🙂

 78. steff

  ben t met je eens koop wat ik wil en mooi vind maarnhem heb een vriendin die draagt bijv geen laarzen meer want dr vriend vind sneakers leuker nou dat vind jk raar

 79. sabrina

  Hahaha ik zeg ook altijd tegen mijn vriend: als jij kaal gaat, doe ik dat ook lekker 😆

  Ik heb bij hem er wel invloed op, hij heeft gewoon niet zo veel verstand van mode en vind alles wel prima, zolang het maar lekker zit en niet te opvallend is met felle kleuren etc.

  Andersom heeft hij er een beetje invloed op. Hij vind het niet fijn als ik te bloot gekleed ga, en ik vind dat zelf ook niet fijn, dus dat is geen probleem. Alhoewel ik soms wel iets zie, dat hij iets te bloot vind. Het is niet dat hij het me verbiedt, maar hij heeft het gewoon liever niet. Ik respecteer zijn gevoelens en koop het dan niet, of ik koop het, en draag het alleen thuis of als er vriendinnen langskomen ofzo. Tuurlijk moet je je eigen ding doen, maar af en toe een compromisje is echt niet erg, ZOLANG JE MAAR DICHT BIJ JEZELF BLIJFT 😉 Ik denk dat een goede relatie ook soms een compromis nodig heeft, zolang je maar niet je eigen mening uit het oog verliest

  Kijk, stel je voor dat ik graag het liefst in minikleding rond zou huppelen, dan zou het wel een probleem zijn, maar als ik die behoefte niet echt heb maakt het voor mij niet uit.

  Ben ik de enige die er zo over denkt?

  • sabrina

   Ik bedoel: Alhoewel ik soms wel iets zie dat ik leuk vind

 80. Syl

  Ik ben nu al 7 jaar samen met mijn vriend. Hij kleed zich graag een beetje alternatief tot industrial. (Summer Darkness) Ik hou zelf best van zwarte nagellak en extreme zwarte eye-liner en knalrose lippen, maar van die halve plateauzolen, dreads en korsetten….dat vind ik te ver gaan. Ik vind het mooi om naar te kijken, maar ik voel me er zelf niet prettig in. Wat dat betreft ben ik echt een tutje, pareloorbellen, diamantjes, haar netjes op zo’n half staartje (mijn haar krult toch wel) gemanicuurde nagels…maar dan wel een strak sexy topje. Stiekem vind ik het best leuk om hem te stangen…als in; hoe alternatiever/industrailer hij gekleed gaat, hoe netter ik erbij ga lopen.. Zijn vrienden vinden dat verschil prachtig. Daarnaast kijken mensen op straat dan wel eens raar, omdat twee totaal verschillende types dan toch hand in hand lopen.

  Om alsnog even antwoord te geven op de vraag; hij wil graag dat ik in dezelfde styl als hem bij loop, maar ik ga niet verder dan zwarte kleding en make-up. Dus ik bepaal zelf wat ik aantrek. Soms winkelen we samen en ik krijg hem soms zelfs zo ver om een shirt te kopen, die ik leuk vind….maar andersom vaak niet. Maar ik hou wel van hem;-)

 81. Mariska

  Nee, ik laat niemand mij vertellen wat ik wel en niet zal gaan dragen. Ik heb er zelfs een hekel aan op het moment dat mensen zeggen wat ik ‘moet’. Wel is het zo dat ik inderdaad af en toe rekening zou houden met het feit dat wat hij leuk vind ik wel eens zal doen!

 82. Velaija

  Hé, dat is iets waar ik ook over mee kan praten! Mijn vriend en ik laten elkaar heel vrij in onze relatie, ook wat betreft kleding. Hij moet vooral dragen wat hij zelf graag wil dragen (al plaag ik hem wel eens als ‘ie een petje op heeft), en ik draag wat ik zelf leuk vind! Gelukkig heeft mijn vriend een hele leuke kledingstijl (vrij sportief, maar je moet ook niet denken dat ‘ie de hele dag in trainingspak of joggingbroek rondloopt, dat ook weer niet) en zie ik hem overal graag in ^^. Als hij toevallig iets draagt wat ik ‘m erg leuk vind staan zeg ik hem dat ook altijd, dat vind ik wel heel belangrijk.

  En ik zelf? Ik heb op dit moment een beetje ’n gemixte kledingstijl, maar dat boeit mijn vriend gelukkig niet! Hij zal ’t altijd tegen me zeggen als iets me goed staat of juist als iets me helemaal niet flatteert (en dat heb ik graag, want vaak zie ik dat niet zo goed). En qua make-up? Volgens mij houdt hij ook wel van naturel. Ik doe in ieder geval nauwelijks felle lipstick (of lipgloss) op als ik naar hem toe ga omdat hij volgens mij een beetje een fobie heeft voor kleurtjes op z’n wang :lol:… daar moet ik nog wat op vinden…

  • Velaija

   Oh, en dan wilde ik nog wat vertellen over “samen shoppen” maar ik klikte natuurlijk weer te vroeg op beantwoorden. Tegenwoordig ga ik eigenlijk altijd wel mee als hij gaat shoppen (hij vraagt altijd of ik mee wil) en andersom is dat wat minder (maar dat komt omdat ik 3x zo lang in de stad blijf en veel vaker ga, zo interessant vindt mijn vriend ál die kledingwinkels/parfumerieën ook weer niet) maar dat vind ik niet erg :). Bij ons heb ik gemerkt dat degene die iets moet hebben altijd zelf zoekt zegmaar, en dat de ander niet of nauwelijks ‘helpt’ met zoeken. Maar als de een wat gevonden heeft, zegt de ander wel eerlijk wat ‘ie daarvan vindt!

 83. Joyce

  ik merk bij mij thuis wel dat ik me er door laat beinvloeden wat hij wel of niet leuk vind, maar dat andere draag ik natuurlijk wel nog gewoon! Tegenovergesteld gebeurd het ook, als ik zeg dat ik dat ene shirt zo leuk vind wilt ie het ook wel eens ‘speciaal’ dragen!

 84. Frauke

  Ik draag ook wat ik wil, maar laat me wel beïnvloeden door wat hij vindt! Hij heeft het vaak bij het rechte eind, want als hij zegt ‘dat moet je vaker dragen, staat je goed!’ dan krijg ik er over het algemeen ook best wat complimentjes over haha. Hij vind jeans shorts bijvoorbeeld wel niet zo mooi, maar ik vind mijn jeans short helemaal geweldig en draag hem dan ook gewoon – onlangs gaf ‘ie zelfs toe dat het zo mis nog niet was! 🙂 Hij kleedt zich trouwens gewoon hoe ik mooi vind, dus da’s niet zo’n big deal voor mij haha. Zie soms echt van die meiden die hun vriend gewoon verplichten dit en dat te dragen en dit en dat niet, zou ik niet kunnen verdragen als jongen. Soms zou ik wel graag hebben dat ‘ie eens een strak shirt draagt (vind ik heel mooi staan bij ‘m) maar hij heeft liever losjes dus dan draagt ‘ie dat maar! ^^

 85. Gea Dennenberg

  goed artikel.. alleen ik ben altijd bang dat jonge meiden vaak zich zelf veranderen voor hun vriend.
  En dan ga je iemand zijn die je niet bent en dat moet je ten alle tijden verkomen .
  Tem eerste houd je dat niet vol en ten tweede moet iemand je nemen zo als je bent
  Maar ik ben dan een stuk ouder dan de meeste misslipgloss lezers 😉

 86. Nanda Love

  Leuk onderwerp!

  Mijn moeder koopt ook de kleren voor m’n vader, al koopt hij zelf ook weleens een blouse maar over ’t algemeen doet zij dat. Ze hebben dezelfde smaak dus eigenlijk altijd goed.

  Voor mijn ex kocht ik ook altijd kleren, dan gaf die geld en kocht ik daarvan en was altijd goed.

  Uiteraard heb ik 2 soorten kleding; werk en prive. Mijn werk is idd vrij euhm anders natuurlijk. Begrijpelijk dat een eventueel vriendje niet zou willen dat ik daarmee over straat ga, al dan niet in bijzijn van hem.
  Mijn prive kleding is vrij modern; gewoon de trends en verder alles wat ik leuk vind en bij mij past.
  Als mijn (toekomstig) vriendje kritiek op mijn kleding zou hebben vind ik dat niet tof. Al merk ik dat ik het andersom wel doe en zeg. ”Jezus, dat staat je écht niet, trek eens wat anders aan”. Sja, dat mag dan want ik zeg het. Heel krom natuurlijk. Al vind ik bepaalde kledingstijlen niet mooi het zegt natuurlijk niet over iemand als persoon en z’n karakter.

  Maar ik geef dan wel toe, dat iemand met een compleet andere kledingstijl (laten we bijv. een gothic noemen of een r&b”er) ook vaak een hele stijl en persoonlijkheid heeft hangen en dat niet direct mijn vriendje als in vriendje wordt. Qua vrienden maakt het me niet uit. Ik val meer op de Jershey Shore (?) types, de zonnebank bruine macho’s met Italiaanse merkkleding, bontkragen etc. etc. etc.

  Dus dat… :geek:

 87. Irenka

  Ik draag wat ik wil, en mijn vriend vindt het EIGENLIJK altijd wel mooi. En als hij het niet mooi vindt, draag ik het niet als hij er is, vind ik niet zo’n probleem. Maar dat komt zo weinig voor.

 88. Sara

  Hmm interessant. Ik denk er nooit zo over na, maar wij hebben best veel invloed op elkaar. We zijn ook al 6 jaar samen en echt samen volwasse geworden/aan het worden. We gaan vaak samen shoppen, en als mijn vriend iets echt lelijk vindt dan koop ik het toch niet. Maar als hij het heel mooi vindt en ik voel me er totaal niet lekker bij, dan koop ik het ook niet. Mijn haar bepaalt hij wel een beetje, want hij vindt mijn lange haar zo mooi en sexy.Ik mag het echt niet afknippen van hem. Nu wil ik dat op dit moment ook niet, want mijn haar hoort bij mij. Qua make-up heeft mijn vriend niet echt invloed, behalve dan dat hij altijd als we vlakbij de douglas ofzo komen opeens de andere kant op moet haha. Hij haat die winkels, dus dat doe ik lekker met vriendinnen of alleen.

 89. Sanne

  Ik bepaal helemaal zelf wat ik qua make-up en kleding draag. Uiteraard vraag ik wel eens zijn mening over een kledingstuk omdat ik bijv. benieuwd ben wat mijn vriend ervan vindt. Ook al vindt hij het dan niet echt leuk en ik wel, dan zou ik het gewoon alsnog dragen. Mijn vriend is trouwens niet zo heel moeilijk en qua smaak komen wij eigenlijk heel erg overeen dus ik denk niet dat hij snel iets van mij afschuwelijk vindt…Kleding kopen doet mijn vriend altijd zelf en ik vind oprecht dat hij een hele goede smaak heeft en precies weet wat hem staat 🙂

 90. Merel

  Mijn eigen kleding shoppen doe ik meestal zonder hem. Daar heeft hij het geduld niet voor. Mijn vriend winkelt doorgaans 4 keer per jaar (per seizoen zo’n beetje 1 keer). Ik ben meestal wel mee, en zoek tussen de kleding naar dingen die hij leuk zou kunnen vinden. En ik probeer hem soms wel iets anders aan te laten trekken, iets wat een beetje ‘hipper’ is. Meestal wordt het een mix van zijn smaak en mijn smaak. Zijn eigen smaak draagt hij in de weekenden, voor zijn werk moet hij er netter uit zien en daar ben ik weer wat beter in om uit te kiezen.
  Hij gaat dus niet met mij mee shoppen. Maar zegt wel eens iets over m’n shirtjes, als ik een te laag decolleté draag. Of als je iets te veel kunt zien van m’n borsten als ik voorover buk. Dat laatste probeer ik zelf nu ook mee op te letten omdat ik zelf ook wel in zie dat het niet echt netjes is.
  Make-up bemoeit hij zich al helemaal niet mee btw. Ik kan een dag met een naakt gezicht lopen of met neon lippenstift. Het maakt hem niet uit. Nuja behalve bij lipgloss, dat vind hij niet bepaald prettig kussen.

 91. Anneke

  Mijn vriend en ik winkelen eigenlijk altijd samen. Dit gaat heel goed, want als hij iets niet leuk vindt staan dan vind ik het vaak ook niet mooi en andersom. Het gebeurt zelden dat bijv hij iets wel mooi vindt bij mij en ik niet.
  En natuurlijk doe ik wel eens iets aan waarvan ik weet dat hij het mooi vindt. Maar alleen als ik zin heb om dat aan te trekken. Als ik in een spijkerbroek en een hoodie wil lopen dan doe ik dat gewoon. :blush:

 92. Melissa

  Hm, mijn ex had, zoals iedereen eigenlijk wel heeft, zijn gezonde voorkeuren. Het enige dat ie niet zo heel leuk vond was mijn korte kapsel (vrouwen horen lang haar te hebben, wtf??). Het is nu dus over tussen ons, en mijn haar hangt inmiddels tot op m’n schouders haha!

  • Toon

   Vanaf dat ik ben getrouwd met mijn man, heb ik mijn haren laten groeien voor hem. Ik heb altijd erg kort haar gehad en ook toen we verkering hadden. Hij vond het niet lelijk, maar zag me liever met langer haar. En ik moet hem gelijk geven: het staat stukken beter!

 93. Amanda

  Ik draag wat ik wil, of mijn vriend dat nou leuk vind of niet. Vaak vind hij het alleen maar leuk als ik felle make up draag, omdat hij weet dat ik me daar prettig in voel. Hij moedigt dat juist alleen maar aan en loopt vol trots naast me! Tuurlijk heeft hij wel eens iets aan waarvan ik denk dat is niet mooi, maar ik hou niet minder van hem of vind hem niet minder aantrekkelijk omdat hij dat aan heeft.

 94. Sanne

  Ik ga uit van wat ik in mijn kast heb hangen, dat is uiteraard allemaal mijn smaak en heb ik zelf gekozen. Ik hou van rokjes en jurkjes en mooie kleding. Ik weet dat mijn vriend mij het liefst op hoge hakken en een jurkje zou zien. Als ik daar zelf ook zin in heb dof ik me op, als ik mijn mooie donkere skinny aan wil met een blouse doe ik het ook en vindt hij me ook mooi. Ik vind het niet verkeerd als je er mooi uit wil zien voor je vriend of vriendin maar je moet jezelf blijven en je eigen keuzes maken. Ik draag bv NOOIT kleding waar ik me zelf niet goed in voel. Want dat straal je uit. Ik wil me goed en zelfverzekerd voelen en dat kan in een spijkerbroek maar ook in een jurkje :-).
  En als een vriend super bot zegt dat iets je echt niet staat omdat hij het niet mooi vindt is hij imo een beetje een hork! ;-).

 95. Priscilla

  Ik draag wat ik zelf wil. Mijn vriend heeft namelijk een erg slechte smaak, hij houdt namelijk vooral van fout en zou mij het liefst rond zien lopen in te strakke topjes en glimmende panty’s :grr:

 96. Linda

  Leuk verhaal en vooral ook leuke reacties! Mijn vriend bepaalt niet wat ik draag maar ik hou wel rekening met hem. Hij vind truien en jurkjes met een col bijvoorbeeld niks, dus als we samen uit eten gaan ofzo hou ik daar wel rekening mee, maar verder draag ik ze wel gewoon. En hij vind hakken me wel heel mooi staan, maar niet altijd even leuk als we samen ergens zijn want dan ben ik een stuk langer. Soms pas ik me aan door platte schoenen aan te trekken, soms ook niet.
  Aan mijn haar (kort) heeft hij wel moeten wennen maar dat pas ik echt niet voor hem aan en inmiddels vind hij het wel echt bij mij passen. Hij heeft zijn haar het liefst kort dus haal ik eens per drie weken bij hem de tondeuse erover.
  Met zijn kleding bemoei ik me eigenlijk niet, we winkelen wel samen maar hij maakt zelf z’n keuzes. Hij weet wel wat ik mooi vind en wat niet maar hij is zelf ook al wel redelijk ijdel qua shirtjes enzo.

 97. Marii

  ik bepaal echt zelf wat ik draag! ik heb dan ook geen vriend maar als dat wel zou zijn dan nog. Zo loop ik het liefst in sport kleren gewoon omdat ik me daar het prettigst in voel.

 98. Julie

  Zelf draag ik ook wat ik persoonlijk leuk vind. Alhoewel het vriendje (3jaar samen) ook zijn mening durft te geven, zet ik toch door. Toch betrap ik mezelf erop dat als hij iets niet mooi vind ik het dan ook minder ga dragen. Onbewust heeft hij er dus toch een invloed op. Maar omgekeerd ook hoor. Gisteren had hij ongelooflijk kinderachtige kousen aan onder een kostuum en dat heb ik dan gewoon verboden. :p Dat staat gewoon niet! En misschien ook wat pay-back voor wanneer hij iets niet mooi vond :p

 99. Desirée

  Ik bepaal elke dag wat ik draag en welke make-up ik opdoe. Maar als we uit gaan of een romantisch avondje hebben o.i.d. dan hou ik wel rekening met wat hij mooi vindt (en eigenlijk is dat weinig anders dan wat ik anders zou dragen LOL) : )

  • Joyce

   Ik sluit me hierin inderdaad helemaal aan bij Desirée! Ik ben in de drieënhalf jaar dat ik samen ben met mijn vriend echt niet veranderd in mijn make-up en kledingkeuze, al ben ik natuurlijk wel volwassener geworden. Nog steeds ben ik elke dag op en top ‘Joyce’ met een flinke overdosis aan roze, kant, glitters en strikjes en mijn vriend neemt me zoals ik ben. Maar inderdaad, als er iets bijzonders is en ik weet dat hij me ‘mooi vindt’ in een bepaalde outfit, dan houd ik er rekening mee en ben ik bereid me hieraan aan te passen. Zo moet ik op zijn verjaardag niet aankomen met een killer red lip als ik nog kusjes wil. 😀

 100. Antoinette

  Ik ben het helemaal met je eens. Ik draag ook wat ik zelf mooi vind, als ik dan van mijn vriend af en toe een opmerking krijg dat hij het niet super mooi vind kijk ik soms nog even in de spiegel om het te checken! vaak zegt hij dat op een moment dat ik ook niet zeker ben over mijn outfit, dus dan vind ik het eigenlijk handig want dan pas ik het toch iets aan! Voor mijn vriend koop ik regelmatig shirtjes, maar hij keurt ze wel goed en anders kunnen ze altijd nog terug naar de winkel! gelukkig hebben we de zelfde smaak en gaat dit helemaal goed:)

 101. Hester

  Ik zou het net zoals jij doen, ik wil gewoon lekker mijn eigen stijl houden hoor. Als het goed is is hij daar dan ooit ook voor gevallen :love: Mijn vader vindt bloemetjes en wijde/oversized shirtjes niet mooi bij mijn moeder, die heeft ze dan ook bijna niet in haar kast. Maar hij vindt ook dat ze haar haar moet laten groeien, en dat doet ze dan weer precies niet, haha.

 102. debby

  Qua kleding en make up hebben mijn vriend een hele andere smaak. Ik draag zeker wat ik leuk vind en hoe daar niet echt rekening mee. Ik hou alleen rekening als we samen op vakantie gaan en dan eigenlijk alleen met make up. Echter is er wel één jurkje die mijn partner echt te erg vind! Die draag ik dan ook niet waar hij bij is, maar doorgaans hou ik lekker mijn lage kruis broeken aan trek ik in de winter mijn uggs aan. Hij is hij en ik is ik.

 103. Kirsten

  Ik zou het heel vervelend vinden om mijn smaak aan te moeten passen van die van mijn relatie. Maar ik vind het wel heel leuk wat voor dingen mannen soms specifiek heel leuk vinden staan. Wanneer ze bijvoorbeeld altijd zeggen make up niet nodig te vinden, maar een felle lipstick wel heel mooi vinden staan. Of wat ze juist niet leuk vinden. Een vriend van mij vindt het bijv afschuwelijk als ik mijn haar in een vlecht draag.

 104. Sara

  Hij zou het eens moeten proberen! Nee, ik mag absoluut niet klagen met mijn vriend. Wij hebben echt dezelfde smaak en kledingstijl. Natuurlijk hebben we allebei wel stuks waarvan de ander denkt “Nee, dat vind ik niet mooi bij hem/haar”, maar dan spreek ik over max. 2 stuks.
  Ik weet ook heel goed waar hij mij het liefst in ziet, dus als we weggaan met ons twee, durf ik mij wel speciaal zo te kleden, want ik weet dat ‘ie dan zo trots is (aah mannen…) 😀

 105. Marielle

  Nee dat is hier echt niet aan de orde, mijn man en ik gaan altijd samen shoppen (al dan niet met de kinderen). Hij maakt zijn keuze`s en ik de mijne. En eigenlijk is het altijd goed 🙂

 106. Moniek

  Noou… Ik wou dat ik zo sterk in mijn schoenen stond.. Haha! Nee, dat is niet helemaal waar. Maar ik houd er wel rekening mee. Ik heb een rode broek en die vind mijn vriend niet mooi. Dat vond ik heel erg, want ik ben er gek op. Ik draag het wel en ook als ik uit ga. Maar als ik mooi wil zijn voor hem, dan doe ik dat niet.

  Ik herken ook wel dat ik voor zussen me aanpas. Mijn oudste zus en haar man zijn erg sportief en houden niet van overdreven make up. Ik ga altijd met een likje mascara en sneakers naar hun toe. Stom, maar anders voel ik me niet echt op mijn gemak.

  Ik vind mezelf op het moment ook niet zo heel erg mooi, als je vriend dan iets niet mooi vind, dan maakt dat het extra lastig. Als ik nou 100% er van overtuigd was dat het me goed staat kon het me minder schelen.

 107. MissEvie.nl

  Bij ons is het ook andersom vaak haha! Laatst met schoenen kopen heb ik mijn vriend een paar aangeraden en heeft hij zijn vertrouwde sportschoenen links laten liggen, echt grappig 🙂 Andersom gebeurt dat eigenlijk nooit. Ik vraag wel eens ‘lijkt dit wel leuk of staat het wel’, maar het enige wat hij dan zegt is ‘dat weet ik toch niet, geen verstand van’ haha. Zo schattig 😉

 108. Jorinde

  Mijn man vraagt me erg vaak wat hij aan moet voor die dag en we winkelen ook samen voor zijn kleding. Toch hebben we niet altijd dezelfde smaak en hij koopt het dan ook niet, als hij het zelf niet mooi vind. Zelf draag ik ook wat ik mooi vind, maar ik houd soms wel rekening met hem. Hij houdt bijvoorbeeld niet van lipstick, dus draag ik dat minder als ik met hem ben.

 109. Emmalee

  Ik deed dat eerder wel. Eerste serieuze relatie, en ik mocht mijn haar niet verven, niet mijn favo jasje dragen en nog veel meer niet. Mijn ex was bang dat ik lelijk werd en haar imago zou verkloten.
  Nu in mijn relatie ga ik samen shoppen met mijn vriend. Ik kijk voor hem, hij is niet zo goed in t kijken voor mij. Maar keurt wél mee. Hij vind mijn stijl hoe dan ook erg leuk ook al vind hij sommige kledingstukken minder. Als ik make up draag vind hij t mooi maar ook zonder.
  Andersom was hij zelf niet stijl gevoelig en wilde wel wat maar deed dat nooit. ( kreeg ook niet de kans, want moest altijd werken op de boerderij )
  Nu heeft hij eindelijk 3 paar verschillende schoenen die bij de rest passen ipv rare afgetrapte sportschoenen. Hij is er zelf erg blij mee want hij heeft nu kisten, sneakers én mooie slippers.
  Hij heeft wél zelf de keuze gemaakt, dat zou ik nooit voor m doen. Ik draag alleen mijn ideeën aan.

 110. milou

  Ik draag eigenlijk wel wat ik zelf wil maar mn vriens heeft er zeker wel invloed op! Meestal als hij iets leleijk vind ga ik het zelf ook minder leuk vinden! Maar dat heb ik ook bij mijn ouders! Dus niet alleen mijn partner maar ook mijn ouders en vriendinnen hebben invloed er op!

  Mijn vriend had gemilimeterd haar toen ik hem leerde kennen en ik vond langer haar leuker dus hij heeft nu langer haar! Maar als hij het weer kort wilt ia het ook prima!

  Zo heb ik zelf ook wat want ik twijfel al heel lang of ik mijn haar bruin wil verven maar mn vriend vind blond mooier nou ja dan hoef ik niet meer zo te twijfelen!

 111. ilse

  mijn vriend vond bloesjes heel mooi, dus dat droeg ik dan wel vaker als ik naar hem toe ging. helaas heb sinds gister niks meer met dit onderwerp te maken, want mijn relatie is gister uitgegaan.

  • milou

   Ohh dat is jammer! 🙁

 112. Lin

  Ik ben vaak verrast over wat hij mooi vindt, of leuk. We zeggen het vaak tegen elkaar. Ook wel eens als we vinden dat iets niet zo mooi is. Zo had ik ooit een fuchsia jurk in prinsesselijn van een glanzend materiaal die hij niet mooi vond (je lijkt wel zwanger in dat ding :-)), en hij had eens een afschuwelijke lichtblauwe hooded sweater. Daar maakten we dan vrolijk grappen over. Het enige waar ik wel eens rekening mee hou is geen lipgloss of lipstick als we samen iets leuks gaan doen.

 113. Lotte

  Oh nee, wij bepalen absoluut niet van elkaar wat we dragen. Wel geven we onze voorkeuren (‘die blouse vind ik je zo leuk staan!’), en hij zegt ook gerust dat ‘ie hoge hakken niet mooi bij me vindt. Die draag ik dan ook niet als ik naar hem ga, maar die doe ik dan in andere situaties aan.

 114. Francisca

  Ik koop weleens dingen waarvan ik denk dat mijn vriend ze mooi vindt (maar ik zelf natuurlijk ook!) en soms heb ik dat hij bijvoorbeeld een combinatie niet mooi vindt maar meestal draag ik het dan toch! Wel doe ik soms speciaal iets aan omdat hij het mooi vindt en begin ik dat kledingstuk zelf mooier te vinden omdat hij het mooi vindt, ik vind dat toch heel belangrijk!
  In het begin van onze relatie vond ik zijn kledingstijl niets, en wilde ik hem graag in andere dingen zien. Nu is dat gevoel helemaal weg en vind ik dat zijn kleding past bij wie hij is. Al vind ik wel dat dingen die aan vervanging zijn wat eerder uit zijn kast mogen 😀

 115. Bianca

  Wat een leuk artikel! Ik draag gewoon wat ik zelf wil en wat ik zelf leuk vind. De meeste kleren vind mijn man ook leuk, hij zegt het altijd heel eerlijk.
  Als we een avondje uitgaan ofzo houd ik ook wel rekening wat hij leuk vind staan. Hij draagt overigens ook gewoon lekker wat hij zelf leuk vind 🙂

  • Emmalee

   Mijn vriend vind mijn harembroek met print ook echt verschrikkelijk lelijk. XD

 116. Dita

  Wat een goed artikel! Leuk ook hoe je jezelf omschrijft. Ik koop wel eens kleding voor mn vriend, maar we gaan ook regelmatig samen de stad in. Hij vind shoppen alleen niet echt leuk en ik wel. Toen we net kregen besteede hij niet veel aandacht aan kleding. Ik vind het wel belangrijk om er mooi en vooral verzorgd uit te zien. Mn vriend zag er wel verzorg uit maar had nog hele oude kleding stukken in de kast liggen, en ja dat kon echt niet meer 😛 Maar ook al zou die niets nieuws willen, ik hou van hem! Al vinden ook andere mensen dat hij er nu wel leuker uitziet. Tis niet zo dat al zn kleding weg is of dat hij niets leuk had trouwens. Maar de echte oude dingen zijn weggedaan.

  Zelf draag ik wat ik leuk vind. Mn vriend zegt dat ik er altijd mooi uit zie, net als wat jou vriend zegt, zelfs in een jogginbroek. Maar mn vriend zegt ook wel als hij iets minder mooi vind. Zo heb ik een broek met zwart wit zebra print, beetje harem model, lekker luchtig voor de zomer.. die vind hij niet echt mooi. Vooral een strakke broek en jurkjes vind hij mooi. Nou draag ik ook veel jurkjes dus dat komt mooi uit. Maar ik zou mij niet helemaal veranderen om hem!

  En qua make-up vind hij zoals denk ik de meeste jongens, naturel make up het mooist.

 117. Daphne

  Ik denk dat ik het wel belangrijk zou vinden dat hij mijn kleding ook leuk vind. Net zoals jij zegt, zou ik af en toe wel rekening houden met wat hij heel leuk vindt, maar niet constant.

 118. emma

  Agree! Ik heb een nogal eigen stijl en dit hoort echt bij mij. Stiekem ben ik nogal theatraal en voor mijn toekomstige partner ga ik dat echt niet aanpassen.. Daarom vind ik bijvoorbeeld the man repeller ook amazing, zij past haar kleding niet aan en draagt precies wat ze wilt!

 119. Sophie

  haha, ik pas me alleen qua ondergoed/lingerie aan wat hij mooi vindt! gelukkig is hij niet eng ofzo, maar een setje in een kleur die hij mooi vind heb ik bijvoorbeeld wel. meestal zijn we het toch wel eens en ben ik eigenlijk de vrouwenversie van zijn kledingstijl (per toeval!). ook leuk; ik draag zijn kleren wel eens! (een bloesje bijvoorbeeld, maar dan opgeknoopt, anders ben je ook weer zo oversized. of een t-shirt die ik ombouw naar mijn maat)
  makeup ligt gewoon aan de situatie. als we uitgaan met vrienden kan ik eindelijk mijn Smokey palettes gebruiken maar voor eten bij zijn moeder laat ik dat achterwege.

  Cynthia, zou je misschien een keer een artikel/filmpje willen maken over je stash bij je vriend? ik zou daar echt een voorbeeld van willen zien, ik neem zo vaak net het verkeerde mee! Wat vind jij de essentials?

  • Miss Lipgloss

   Nou ik heb dat niet, want hij woont boven mij en is altijd bij mij thuis, haha. We wonen praktisch samen 😉

  • Mieke

   Heee wat leuk dat hij boven je woont, heb je hem zo leren kennen? 😀 Dat is voor in een film haha!

  • Sophie

   haha zo handig! wat leuk dat jullie samenwonen ^^

  • Tessa

   Woont je vriend boven je? Het is toch niet de buurman waar je vorig jaar zo veel geluidsoverlast van had? Met die vriendin die zo veel problemen maakte? Dat zou wel hilarisch zijn!

  • Ruby

   Bij serena van beautylab is wel een filmpje over de stash bij haar vriend. Misschien een tip voor je?

  • Sophie

   oh heee thanks! ik ga hem even kijken!

  • Diana

   Gewoon hetzelfde als wat je mee gaat nemen voor ‘weekendje weg’ (:

 120. Esmay

  Ik ben het helemaal met jou mening eens, ik kan er niks anders van maken. Als jij je lekker in een kledingstuk voelt, en je vind ’t mooi, wie is hij dan om te zeggen dat het uit moet en iets anders aan moet trekken?!
  Gewoon dragen wat je leuk en mooi vind en waar JIJ je goed bij voelt. 🙂
  En inderdaad .. liefde gaat niet door het haar / de kleding of whatever.

 121. Shar

  Ik ben geen type die iets draagt omdat een ander het leuk vindt. Wel is het zo dat ik soms als ik heb afgesproken met mijn vriend iets aantrek wat ik leuk vind maar ook wat hij leuk vindt. Niet altijd natuurlijk. Maar af en toe vind ik het heerlijk om zijn gezicht te zien als ik aan kom lopen terwijl ik dat aan heb waar hij me graag in ziet.

  Ik moet het wel echt zelf ook leuk vinden. Het is niet zo dat ik het dan alleen draag omdat hij t leuk vindt. Soms gewoon rekening houden met zijn smaak. Doet hij trouwens ook bij mij soms. Ik koop zijn kleding nooit, als ik met hem ga winkelen luisterd ie eigenlijk ook niet echt naar mijn mening. Maar als ik iets moois vind. Trekt ie het soms wel speciaal voor mij aan. Dat vind ik lief.

  (hele verhaal op de vroege morgen haha)