Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
17 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Benefit Stay Flawless 15-Hour Primer

-----Primers: je bent er gek op of je haat ze. Bijna elke dag gebruik ik een primer onder mijn make-up om de boel een stuk beter te laten zitten. Elke keer als ik weer een nieuwe primer voorbij zie komen ben ik dan ook razend benieuwd. Ik testte de Benefit Stay Flawless 15-Hour Primer.

P1190337

Ik heb drie hele belangrijke eisen aan een primer. Op volgorde van belangrijkheid:

  1. De primer moet er écht voor zorgen dat mijn make-up langer, mooier en beter blijft zitten. Daar gebruik ik het immers voor.
  2. De primer moet géén vreselijk vettig viezig siliconen-achtig gevoel geven. Ik háát dat. Het naarste gevoel wat er is op je huid op make-up gebied. Brrrr. Er mogen best siliconen in zitten (die doen het nu eenmaal goed in primers), maar het moet niet voelen alsof ik siliconenkit op mijn giecheltje smeer.
  3. Het moet hygiënisch zijn. Potjes zijn echt een no go. Tubetjes of flesjes, please!

Met deze dingen in mijn achterhoofd ben ik dus ook de primer van Benefit gaan testen.

P1190339

De Benefit Stay Flawless 15-Hour Primer kost een lieve €34. Op zich een prijs die ik wel wil betalen voor een primer, maar dan moet ‘ie goed zijn.

De verpakking? Cute!

P1190341

Informatie op de achterkant van de verpakking. De primer werkt volgens Benefit als een magneet om je foundation perfect te laten zitten zodat het vijftien uur perfect blijft zitten.

In gebruik is ‘ie opmerkelijk: je smeert de stick (!) direct op je gezicht en daaroverheen breng je meteen foundation aan, zónder de primer eerst uit te smeren over je gezicht. Spannend.

P1190342

Nog meer info en cijfers. Het komt er op neer dat de primer:

  • je huid mooier maakt (op een make-up manier, dus als je het verwijdert is het effect weer weg)
  • de dekking van je foundation beter maakt (hoe?!)
  • de werking van je foundation verbetert

Ok!

P1190343

De bestanddelen van de Benefit Stay Flawless 15-Hour Primer. Ik had mega veel siliconen verwacht, maar dat valt op zich nog wel mee. Ze zitten er wel in, samen met een aantal soorten olie en allerlei dingetjes die het goed smeerbaar maken. Bevat minerale olie, maar geen parabenen en geen parfum.

 P1190345

Aaaaaa! Ik houd van deze vormgeving! Hóe leuk ziet dit er uit.

P1190348

De primer is een stick. Hmmm, ik vind een tubetje of flesje toch wel hygienischer werken, maar goed. De stick breng je dus direct aan op je gezicht, je smeert het vervolgens niet uit en daar overheen doe je dan meteen je foundation.

Dat heb ik geprobeerd, maar ik heb het ook uitgeprobeerd door het gewoon te smeren. En: de primer werkt echt goed. Mijn make-up zit mooier én het blijft ook echt een stuk langer zitten dan normaal – geen vijftien uur, maar wel langer.

Maar. Oh. Mijn. Hemel. Ik heb nog nooit een primer gebruikt die zó ‘siliconey’ (is dat een woord?) aanvoelt als deze. Het voelt vettig, dikkig, plakkerig, echt als siliconenkit zó uit de tube op mijn huid. Vreselijk. Echt, ik krijg er rillingen van. Rillingen alsof iemand met zijn nagels over een schoolbord gaat. Zo naar vind ik het.

Ik heb hem geprobeerd, een paar keer, om te testen of ‘ie zijn werk doet en JA. Dat doet de Benefit Stay Flawless 15-Hour Primer. Maar ik gebruik hem niet meer omdat ik hem dus echt heel naar vind aanvoelen. Als jij daar geen problemen mee hebt, met dat gevoel van siliconen op je huid, dan is deze primer van Benefit wellicht iets voor jou. Als je daar net als ik rillingen van krijgt: skippen!

De Benefit Stay Flawless 15-Hour Primer is voor €34 te koop bij o.a. Douglas.

 

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.