Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
22 september 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • Benefit
 • instant brow pencil
 • Review
 • Test
Een MissLipgloss artikel

Benefit Instant Brow Pencil review


De nieuwe wenkbrauwpotloodjes van Benefit liggen nog maar een paar weken in de winkels. Ze heten ‘Instant Brow Pencils’ en volgens Benefit kan je er dé perfecte wenkbrauwen mee tekenen. De Instant Brow Pencils zijn er in drie kleuren (light, medium en dark) en ik heb er één uitgetest. Voor €19,50 heb je er eentje en als je op ‘lees verder’ klikt ontdek je of ik ze het geld ook waard vind…

Laat ik eerst zeggen dat ik €19,50 voor een wenkbrauwpotlood wel erg duur vind. Er zijn heel veel soorten wenkbrauwpotloden die hartstikke goed zijn en die nog geen tien euro kosten. Ik schrok dus een beetje van de prijs. Maar ja, als het dan het beste product is wat er bestaat, begrijp ik dat je er het dubbele voor neerlegt. Alleen ik vind dit product echt helemaal niks.

Wenkbrauwpotloden horen hard te zijn, je moet er strakke, scherpe lijntjes mee kunnen trekken om haartjes na te bootsen. Maar de substantie van deze potloodjes vind ik zó raar, ze zijn namelijk heel zacht, net als oogpotloodjes. Wanneer ik ze scherp slijp, kan ik er niet eens een strak streepje mee zetten, omdat het puntje zo zacht en vettig is. Als ik er een wenkbrauw mee bijteken, bij mezelf of bij iemand anders, krijg ik allemaal vieze vlekken, zeker wanneer ik er met het borsteltje doorheen ga wat op de achterkant zit.


Dat dunste lijntje zette ik als eerste met een vers geslepen potlood, de andere lijntjes heb ik daarna gezet. Moet je nagaan hoe zacht dat potlood is. En zie je die ophopingen?

Ik kan hier gewoon helemaal niks mee! Mijn docente op de visagie opleiding zei zelfs ‘Wat een crap, hier werk ik niet mee,’ toen ze vroeg waarmee ik de wenkbrauwen bij mijn model had bijgetekend.

De verpakking is wel leuk, het ziet er mooi uit en dat borsteltje op de achterkant is een pluspunt, maar ik kan de Instant Brow Pencils echt niet aanraden, hoe graag ik dat ook had gewild.


Pluspunten
 • Gewoon in Nederland verkrijgbaar bij de Sephora
 • Mooie verpakking
 • Borsteltje op de achterkant

Minpunten

 • Potlood is veel te zacht, je kan er geen normale strakke streepjes mee zetten
 • Product vlekt in de wenkbrauwen
 • Wanneer je je wenkbrauwen doorkamt gaat de kleur weg
 • Prijs (€19,50)

Iets voor jou als… je een zacht wenkbrauwpotlood zoekt en dat fijn vindt. En daar €20 voor wilt betalen.

Skippen als… je op zoek bent naar een goed, stevig, hard wenkbrauwpotlood.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.