Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
18 januari 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • ben nye
 • eotd
 • eye of the day
 • face of the day
Een MissLipgloss artikel

Ben Nye Lumiere Luxe Powder (Indian Copper)

Ben Nye is een merk dat jullie waarschijnlijk niet allemaal bekend is, ik kende het namelijk ook niet tot een tijdje terug. Dat komt doordat Ben Nye zich niet op de consument, maar op de visagist richt, het is dan ook niet in ‘gewone’ winkels te koop. Het merk houdt zich veel bezig met theatermake-up en grime, maar ze hebben ook ‘gewone’ producten. Bij mijn visagieopleiding hadden ze heel veel producten van dit merk, en vooral veel losse oogschaduws. Ik had deze Luxe Powder al een tijdje op mijn verlanglijstje – gewoon voor mezelf, omdat ik het zo’n mooie kleur oogschaduw vind – en heb hem laatst eindelijk gekocht, het is een losse (oogschaduw)poeder in de kleur Indian Copper, een heel warme, glanzende, bijna metallic bronzen kleur. Ik ben nu al helemaal verliefd op dit product, en vandaag dus een review! Lees verder voor informatie, mijn mening, swatches en een look!

Eerst iets over het product! Lumiere Luxe Powder is een poeder dat je voor meerdere dingen kan gebruiken. Als blush, oogschaduw, lichaamspoeder: wat je maar wilt. Het zit in een plastic bakje met een draaideksel, een sifter (die afgeplakt is wanneer je hem koopt, zodat niet alle poeder al overal in de deksel zit) en op de deksel de naam van het merk. Het ziet er niet heel chic uit, maar heel basic in een standaard verpakking. Er is niks mis mee! Er zit acht gram poeder in en het kost €16. Toen ik dat zag, knipperde ik een paar keer met mijn ogen. €16 voor 8 gram oogschaduw? My goodness, dat is ontzettend goedkoop! Normaal gesproken zit in een oogschaduw ongeveer een gram product. MAC is ongeveer even duur en bevat maar 1.5 gram oogschaduw. Wow! Je krijgt dus superveel product voor weinig geld. Meteen een pluspunt! Visagieproducten zijn normaal vrij duur, maar Ben Nye niet. Er zijn trouwens 21 kleuren Lumiere Luxe Powders en veel van deze zijn ook pressed te koop, dus als vaste oogschaduw. Ik heb deze losse poeder genomen omdat er in verhouding meer product inzit, plus dat er van zo’n losse poeder intensere kleur afkomt.

Op de achterkant staan de ingredienten en de kleur. Prima, en goed nieuws voor meiden die allergisch zijn of snel geïrriteerde oogleden hebben: er zit geen parfum in dit product.

Ik gebruik dit doosje door de sifter er af te halen en dan kleur te pakken met mijn kwast. De sifter gaat er heel makkelijk af. Ik vind het zo irritant als het dekseltje vol oogschaduw zit, zeker wanneer ik hem meeneem, dus ik laat het stickertje op die gaatjes zitten. Dit werkt prima, zo! Moet je zien hoe tjokvol dat bakje zit. Woohoo!

Wauw 🙂 Ik ben gek op deze warme kleur! Het is echt perfect voor dames met een donkere huid, bij jullie staat deze kleur zo ontzettend mooi! Even een tipje tussendoor: als je een wat donkerdere huid hebt, staan koele tinten jou minder mooi dan warme. Kies sowieso nooit voor zilver op je oogleden, dat kleurt niet mooi met jouw warme huid. Ga voor mooie warme tinten, zoals goud, koper en bruin met een rode ondertoon.

En een swatch! Enorm veel pigmnent zit er in en je kan op deze foto zien hoe zacht het poeder is. Zo makkelijk te blenden en aan te brengen! Natuurlijk heb ik een look gemaakt met de Indian Copper Luxe Powder, echt een ‘Cynthia-look’ met een opvallende kleur op het ooglid en een donkere kleur in de arcadeboog. Dit droeg ik trouwens gewoon overdag.

Ik heb gebruikt:

 • MAC Shroom in de binnenste ooghoeken
 • Ben Nye Indian Copper op het bewegende ooglid en een beetje onder het oog
 • MAC Embark in de arcadeboog gemengd met een zwarte kleur
 • The Body Shop Liquid Eyeliner langs de wimperrand
 • Estée Lauder Sumptuous Extreme mascara

En in mijn wenkbrauwen zit brow powder van Make Up Studio.

Pluspunten
 • Je krijg waar voor je geld: 8 gram oogschaduw voor €16 is bijna ongelooflijk
 • Het zit in een basic stevige verpakking met een sifter
 • Prachtige kleur(en)
 • Goede pigmentatie
 • Goed aan te brengen en te blenden
 • Te gebruiken voor van alles, niet alleen als oogschaduw
 • Ben Nye test niet op dieren

Minpunten

 • Verkrijgbaarheid, het is alleen te koop bij winkels waar ze visagieproducten verkopen, ik heb het bij Backstage in Amsterdam gekocht. Je kan het ook proberen op eBay.

Iets voor jou als… je op zoek bent naar supermooie oogschaduws van goede kwaliteit voor een lage prijs

Skippen als… je 8 gram veel te veel vindt, dan kan je beter de vaste oogschaduw kiezen

Zou ik dit opnieuw kopen? Ja, in andere kleuren


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.