Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
12 december 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Beautywinkels in Tokio

Photobucket

In Tokio had ik niet heel veel tijd om te winkelen, maar natuurlijk ben ik wel op zoek gegaan naar beauty! En wauw, dit is echt een stad die perfect is voor beauty addicts. Er zijn enorme drogisterijen met tientallen merken cosmetica en met ondenkbaar veel andere soorten producten. De grote warenhuizen als Mitsukoshi en Isetan hebben ook geweldig grote cosmetica-afdelingen (waar ik helaas geen foto’s mag maken), maar de merken daar worden over het algemeen ook bij ons verkocht. Wel hebben ze daar Shiseido, Shu Uemura en Addiction, wat je hier niet (zoveel) ziet. Ik heb heel veel foto’s gemaakt bij de drogisterijen om jullie een indruk te geven van hoe de ‘beautywinkels’ er daar uitzien.

De eerste serie foto’s heb ik gemaakt in een wat kleinere drogist in Shinjuku station.

Photobucket

Rekken vol goedkope make-up. Naast Japanse merken hebben ze ook Revlon, Maybelline en Bourjois, met over het algemeen dezelfde producten als hier. Er zijn wel een paar producten die wij hier niet kennen, maar dat zijn simpele dingen als een lippenbalsem of mascara.
Photobucket

En hier stond ik een beetje met mijn ogen te knipperen.. Het ziet er zo vol en chaotisch uit met al die kleuren en Japanse tekens. Ik kon nergens uit opmaken wat nou precies waarvoor was, al stond op sommige verpakkingen wel een zinnetje Engels. Bij hoge uitzondering, dan.

Photobucket

Wat zal het zijn? Gezichtsreiniger? Een whitening product voor je huid? Huiverzorging? Nagellakremover? Om deze reden heb ik maar weinig van dit soort producten gekocht omdat ik geen flauw idee had wat ik dan aan het kopen was.

Photobucket

Producten als sponsjes, poederdonzen, tissues, wattenstaafjes… Ze hebben veel soorten ‘handige’ producten als los verpakte wattenstaafjes, los verpakte reinigingsdoekjes en zakken vol make-up sponsjes voor visagisten.

Photobucket

Nail art is groot in Tokio, dit is een kleine drogist en er stond een mega rek met nail art supplies. Van nagellak tot steentjes, glitters, nepnagels, 3D nail art, stickertjes… En allemaal heel goed betaalbaar.

Photobucket

Nail art

Photobucket

Again: wat is het?

Photobucket

HA… Iets dat ik ken! Bio Oil hebben ze dus ook aan de andere kant van de wereld. Zie je trouwens dat tubetje met het baby’tje erop? Ik zag o-ve-ral baby’s op staan. Op verpakkingen en reclames van lippenbalsems en huidverzorging vooral. Vast omdat je er een superzacht huidje van krijgt, volgens het merk? Ook zag ik veel van die producten tegen mee eters, dat is dit product ook, zie je die puntjes op dat plaatje? Iew…

Photobucket

Wat is dit? Het was een soort spons, nat, in een plastic verpakking. Vast een reinigingsding voor onderweg voor één keer gebruiken? Ik snapte het niet.

Photobucket

En: nepwimpers. Heel. Veel. Nepwimpers. Niet duur en in de meest cheesy verpakkingen. Zoals deze zie je ze heel veel, van alle soorten producten, met een Japans meisje erop die er heel westers uitziet en heel cute kijkt.

Photobucket

Mascara met een manga poppetje erop.

Photobucket

Reclame, zie die foto’s van het model links… Heel anders dan bij ons!

Photobucket

En dit is Ainz & Tuspe. Ik kan er op internet echt helemaal niks over vinden, maar dit is beauty heaven. Deze winkel vond ik in Omotesando, een enorm grote winkelstraat, de Fifth Avenue van Tokyo. Hier zitten alle grote designerwinkels, zoals Gucci, Hermes, Dior en Louis Vuitton maar ook heel toegankelijke winkels zoals deze. Ainz & Tuspe heeft volgens mij drie verdiepingen vol (vooral goedkope) cosmetica. Ik kon hier serieus wel de hele dag rondlopen.

Photobucket

Heel aparte beauty ‘apparaten’… Voor gezichtsmassages, enzo. Volgens mij.

Photobucket

Elektrische dingen voor een mooiere, strakkere huid, denk ik.

Photobucket

Schappen vol schreeuwende verpakkingen

Photobucket

Haarkleuringen

Photobucket

Check de modellen! Ook totaal niet Aziatisch ogend, met grote ogen met een dubbel ooglid zoals Westerse mensen, en krullend haar.
Photobucket

Tangen en fohns

Photobucket

En gewoon in de drogist: extensions en pruiken!

Photobucket

Dit kwam ik ook heel veel tegen: producten voor grotere borsten. Ik moest vooral lachen om de Fcup Cookie.

Photobucket

Producten voor in bad

Photobucket
Zie je die ‘DEOcross’ rechts? Dat verkochten ze overal heel veel, een soort pads voor onder je oksels zodat je geen zweetplekken krijgt. In Nederland heb ik het in winkels nog nooit gezien. Verder heel veel soorten lippenbalsem. Ik was op zoek naar een stick deo, maar gek genoeg hadden ze dat niet…

Photobucket

De trap af voor nog een verdieping vol beauty

Photobucket

😀

Photobucket

Er was ont-zet-tend veel make-up. Hoeveel merken kan ik niet eens schatten, zoveel was het. En allemaal goedkoop, drogistprijzen.

Photobucket

En nog een keer nail-art, deze hele muur bestond uit nail art producten.

Photobucket

Whitening producten, voor een lichtere en minder gele huid. Veel jonge meiden gebruiken dit, het ziet er ook heel anders uit dan hun normale huidskleur. Ze hebben dan echt een hele witte lichte huid in plaats van een gelige lichte huid.

Photobucket

Allemaal whitening spullen.

Photobucket

Rekken vol cosmetica

Photobucket

Make-up

Photobucket

Make-up

Photobucket

Make-up

Photobucket

Westers ogende modellen bij Japanse merken

Photobucket

Overview

Photobucket

Je kan je vast voorstellen dat dit voor mij gewoon een hemel was! Heel veel heb ik niet gekocht, daar komt nog een apart shoplogje van. Het viel me vooral op in deze winkels dat er zo ontzettend veel was, en heel veel producten die in Nederland nauwelijks te koop zijn. Neem bijvoorbeeld al die nail art, daar in Tokio weten blijkbaar alle meiden hoe ze daar mee om moeten gaan. Leuk om te zien was dat er veel Japanse meisjes zich stonden op te maken in de winkels, dat gebeurt in Nederland ook nauwelijks – dan word je weggestuurd… Ik vond het ook handig en leuk dat overal in de winkels – vooral bij wat duurdere winkels zoals warenhuizen en Shu Uemura – verkoopsters meteen klaarstonden met een watje met reinigingsspul, om de make-up van je hand te halen.

Photobucket

En twee fotootjes van de Shu Uemura winkel in Omotesando, binnen mocht ik geen foto’s maken maar op de stoep wel. Overal in dit soort winkels stonden grote tafels met stoelen en spiegels, waar je je kon laten opmaken. Er werd echt tijd voor je genomen. Ik werd opgemaakt bij Addiction in Mitsukoshi. Mijn tassen werden opgeborgen, ik kreeg een mooi zijden ‘schort’ voor en mocht plaatsnemen op een stoel. Ik mocht zelf de kleuren uitkiezen en elke keer zei het meisje ‘arigato,’ wat dankjewel betekent. Toen het klaar was wilde ik opstaan om de producten die ik uitzocht af te rekenen, maar ik moest blijven zitten. Bij Shu Uemura was dat ook, ik werd neergezet op een stoel, de verkoopster ging naar de kassa om alles in te pakken. Dan kwam ze met een rekenmachine en de bon om mij te laten zien hoe duur het was (‘Thank you so much for waiting’) en alles op te tellen op de rekenmachine om mij te laten checken of ze het goed gedaan had. Dan moest ik goedkeuring geven, dan liet ze de producten nog een keer zien zodat ik kon zien dat ze de goede producten had gepakt. Dan betaalde ik (alles wordt met twee handen aangepakt en het wisselgeld wordt met twee handen teruggegeven). Ze pakte mijn tassen, liep mee naar de uitgang of het einde van de counter, gaf met het tasje (met twee handen), ‘arigato’, buiging, lach, en dan mocht ik gaan. Een heel ritueel, ik was er echt van onder de indruk.

Photobucket

Nog een foto van Shu Uemura, een geweldig mooie winkel waar ik ook wat spulletjes gekocht heb.

Binnenkort meer over Japanse beauty 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.