21 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Beautytrip Parijs verslag

Ik vertelde het je al en misschien heb je het op Twitter gevolgd, ik was de afgelopen dagen in Parijs! Vandaag tijd voor het verslag van deze trip, want wat was het leuk, leerzaam en inspirerend!

De reden van de reis was de lancering van de Dove Purely Pampering douchecrèmes. Die reviewde ik al, het zijn cremes voor onder de douche met de NutriumMoisture techniek. Ze staan sinds ik ze heb in mijn douche en de geuren zijn zó lekker. De reis stond ook in het teken van Purely Pampering, er werd ons beloofd dat we drie dagen lekker in de watten gelegd zouden worden… Wat heerlijk! Kijk je mee naar de foto’s van die dagen?

Woensdagmiddag rond een uur of vijf vertrokken we met de Thalys naar Parijs! Samen met Hafida en Chantal van het PR bureau van Dove, Chantal van Unilever (het moederbedrijf van Dove), Sylvia van Santé, Helene van Margriet, Lianne van Beautyscene, Monique van Beautyjournaal én ik, van MissLipgloss! Een leuk groepje met veel verschillende mensen en leeftijden (variëren van 21 tot 47) en mediums.

Een paar uurtjes later aangekomen in het hotel, het Lutetia. Wauw!!

Het leukste moment van tripjes: op zoek naar de hotelkamer en verrast worden door wat er achter de deur zit!

De volle agenda lag op bed…

Dit was de prachtige hotelkamer! Woooooow, ik heb echt nog nooit in zo’n grote kamer geslapen! Nou, dit is wel pampering wat mij betreft…. Damn! Totaal niet nodig natuurlijk, zó groot, maar ook wel heel fijn en luxe 🙂

Awwww, cadeautjes van Dove! Lekker eten, geurkaars, kasjmieren sokjes, chocola… Wauwwww lief!

Tijd voor een lekker warm bad 🙂 En daarna slapen, want donderdag hadden we een vol programma!

Goedemorgen Parijs!

In mijn eigen balzaaltje, haha!

Ontbijten! Iedereen happy en zin in de leuke dag.

Slecht geslapen – niet door het bed, want die was heerlijk, maar doordat ik zelf zo excited was, haha! – en dus een vierdubbele espresso en veel fruit bij het ontbijt! Ik vind ontbijtbuffetten in hotels altijd zo leuk, lekker uitgebreid eten en kiezen uit alles wat je lekker vindt!

Met de bus naar Atelier Richelieu, waar we de hele dag zouden zijn met Dove.


In totaal waren er zo’n 40 persmensen van over de hele wereld. Uit Nederland, Amerika, Polen en Duitsland, volgens mij.

Eerst tijd voor wat bijkletsen en eten en drinken!

Er waren dove koekjes! Lekkerrrrrr!

Kletsen met Beautyscene’s Lianne. Leuk aan zo’n reisje vind ik stiekem vooral het persoonlijke contact. Normaal zie je iedereen altijd even vluchtig op persevents, nu ben je zo’n drie dagen samen en spreek je elkaar heel veel. Wat is dat leuk, in de drie dagen heb ik met alle dames heel veel gepraat en iedereen wat beter leren kennen.

De dag begon wat met presentaties, onder andere van Ann Gottlieb (niet op de foto). Zij is parfumeur en een echte geur-legende en -expert, zo maakte ze onder andere J’Adore (Dior), Obsession (Calvin Klein) en Daisy (Marc Jacobs). Ook werkt ze voor merken als Axe, Vaseline en Dove. Wat een bijzondere, lieve vrouw. Ik zat achter haar en toen ik ging zitten stond ze op en zei ze ‘Who is wearing J’Adore?!’ Dat was ik. ‘Oh wow, every time when I meet someone wearing J’Adore, I get SO thrilled!’ Wauw! Wat was dat bijzonder en toevallig, dat ik een geur droeg die zij had gemaakt! Dat zal ik nooit meer vergeten en ik zal altijd aan haar denken als ik J’Adore weer eens draag, of natuurlijk een Dove product gebruik.

Luisteren naar de inspirerende presentaties over geuren. Ik ben zelf gek op parfum en smulde daar dus van!

Wat een leuke vloer in het toilet!!

Daarna was het tijd om weer wat te eten en te drinken (‘At a Dove event you will NEVER get hungry!’), waarna het tijd was voor de parfum workshop. Eerst kregen we alles uitgelegd over geuren en geurnoten en hoe geuren gemaakt en opgebouwd worden. Daarna gingen we de geur van de Dove Purely Pampering Shea Boter zelf namaken, en daar ook een persoonlijke, lekkerdere versie van maken. Na de lunch was het tijd om echt onze eigen geur te ontwikkelen voor onze persoonlijke douchecrème, plus het maken van een etiket.

Ann presenteert…

Met Lianne in de wc, even een fotootje maken 😉 Omdat ik weet dat ik er vragen over ga krijgen: het jurkje is van Vero Moda, het jasje van H&M!

Eerst kregen we alles uitgelegd door Ann over geurnoten. We konden zelf dus ruiken aan de noten terwijl ze er alles over vertelde, wat ontzettend leerzaam!

De geurnoten

Niet alles rook even lekker… Maar Ann vertelde dat het dan ín een parfum, in combinatie met andere noten, wel lekker was.

Het voelde weer een beetje als les op de middelbare school, meeschrijven en goed luisteren! Interessant!

Iewwww 🙂

De eerste opdracht! Het namaken van de dove Shea Boter Warm Vanilla geur! Ik heb hem één keer helemaal nagemaakt, één keer een versie gemaakt die ik zelf lekkerder vond.

Alle geur olietjes…

‘Mijn’ versie! Ik liet Tropical Fruity helemaal weg, net als Vanilla Caramel. En ik deed minder Juicy Citrus en Ylang Ylang, maar meer Floral Powdery en White Amber Musk. Hierdoor werd de geur minder zoet, zachter en warmer.

En… goedgekeurd door Ann! 😀

Mijn keuze! Ik wilde eerst voor Tonkabean gaan maar vond die combinatie met Sandelwood toch niet zo lekker.

Daarna was het tijd om echt onze eigen geur samen te stellen. Je mocht twee hoofdingrediënten voor je geur kiezen, wat nog niet makkelijk was! Ik ging voor sandelhout met kokosnoot, omdat ik die los van elkaar heerlijk vind maar omdat ze samen ook verrassend lekker en vooral heel warm zijn.

Later in de middag was het tijd om een moodboard te maken voor jouw geur en verpakking.

Lekker knippen en plakken!

Na het maken van de moodboards was het tijd om de verpakking een design te geven. Samen met een designer werd dat gedaan. Superleuk en precies zoals ik het wilde!

Tijd voor food! Houd je vast,  tijd voor foodfoto’s!

Pompoensoepjes met een garnaaltje

Allemaal kleine Aziatische hapjes

Sushi!!!

Kip hapjes

Loempiaatjes

Mijn keuze voor ronde 1… Mmmmm

Ronde 2…

En de toetjes! Aaaaa! Alle hapjes waren zo heerlijk klein waardoor je lekker veel kon proeven, zoooo lekker!

En… aan het einde van de middag was dit het resultaat, mijn Sandalwood & Coconut Body Wash! Is het niet mooi geworden? Over zo’n acht weken krijg ik acht flessen hiervan thuisgestuurd, echt gemaakt in het laboratorium van Dove. Wauw, mijn eigen unieke douchecrème, wat bijzonder!!!

Na even opfrissen in het hotel was het tijd voor een diner in restaurant Helene Darroze.

Op Dove 🙂

Bijzonder bestek! Een Spork… of… Foon?

Een van de voorgerechten, makreel met… iets met mango in ieder geval.

Mijn hoofdgerecht!

En na… Wauw!!! Het diner was super gezellig en ontzettend lekker. Drie uur lang lekker eten en kletsen!

Tijd om naar bed te gaan. Helaas werd ik ziek op de trip, dus veel antigrippine, fruit en water hielden me er een beetje bovenop! Lekkere timing!

Vrijdagochtend was het na het ontbijt tijd voor ontspanning! We gingen naar de Anne Fontaine Spa, voor een heerlijke massage… Wat lekker!

Samen met Lianne bekijken wat er allemaal voor massages en treatments te boeken waren…

Mobiele brigade! In de lobby van de spa zat iedereen te werken. Voor iedereen gaat het werk natuurlijk gewoon door!

De andere kant… Haha, kijk dan! Behalve Maartje (rechts, zij werkt voor JAN) waren dit allemaal mensen van Dove, het pr bureau van Dove of Edelman. Laptopjes erbij en in de wachttijd nog even wat mailtjes beantwoorden…

Chantal, Hafida en Esther

Weer onderweg naar het Atelier Richelieu na de heerlijke Ayurvedische massage. Wat is Parijs toch mooi!

Wauw!

Sylvia (Santé) en Helene (Margriet) hadden lol in de bus. Lief!!

In het atelier eerst tijd voor de lunch…

Hmmm 🙂

..waarna we allemaal ons eigen product gingen presenteren! Dit is het moodboard van Helene.

En haar presentatie!

Ik vertel alles over mijn douchecrème…

Nog één mini cupcakeje dan… en op naar Gare du Nord, op naar Amsterdam!

Weer terug in Nederland, hallo Schiphol!

Ik heb drie enorm leerzame, leuke, interessante en heerlijke dagen gehad met vooral heel leuke mensen, en alles was tot in de puntjes geregeld. Helemaal perfect! Wanneer ik mijn eigen douchecrème heb ontvangen zal ik die natuurlijk even laten zien, en ik heb ook nog een vlog gemaakt die later nog online komt. Ik hoop dat je het leuk vond dat ik je op deze manier weer heb meegenomen op een tripje!

Hafida, Chantal en Esther (en natuurlijk het internationale Dove-team): ontzettend bedankt! Het was Purely Pampering 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.