Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
7 september 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty
  • shop
  • shoppen
  • winkels
Een MissLipgloss artikel

(beauty)shoptips Zwolle

Wekelijks krijg ik wel een paar keer de vraag of ik leuke shoptips voor in Zwolle heb. Die heb ik zeker, en dus werd het wel eens tijd om daar een blogpost aan te wijden! Welkom in Zwolle!

Ik woon zelf nu anderhalf jaar in Zwolle, maar kom er al zo lang ik me kan herinneren. Mijn ouders hebben een winkel in de stad, toen ik vier was openden zij die. Ik weet het nog als de dag van gisteren (omdat ze ballonnen door gingen prikken bij de deur en ik vond dat doodeng, en natuurlijk omdat het destijds begon als snoepwinkel, de droom van elk kind, toch?!). Ik ging vaak mee naar Zwolle, en toen ik twaalf was ging ik ook naar de middelbare school daar (het Meander). Daarna ging ik ook naar het HBO in de stad, het Windesheim. Toen ik op mezelf ging, was de keus snel gemaakt, het werd Zwolle. Ik vind het een erg fijne stad, met een enorm dorpsgevoel. Het overkomt me nooit dat ik de stad inloop en geen bekenden tegenkom. Dat vind ik leuk!

Zwolle is een leuke stad om een dag heen te gaan, om te winkelen, te terrassen en lekker te eten. En natuurlijk heb ik heel erg veel tips! Zwolle is geen Amsterdam, dus niet heel veel unieke en bijzondere winkels, maar wel veel dingen waar je even langs moet op een shoptripje.

 

beautywinkels

In Zwolle zit een INGLOT counter! Jahaaaa! In de V&D. Op de begane grond, na de roltrappen rechts. Heerlijke producten, fijne dames die je kunnen helpen en nooit echt heel druk, echt een aanrader.
Waar: Nieuwstraat 51

Ook is Bobbi Brown vertegenwoordig in mijn stadje. In de Douglas is er een counter. Als je van Bobbi Brown houdt of gewoon nieuwsgierig bent, even gaan kijken.
Waar: Diezerstraat 7

Ben je toe aan een stevige massage? Of kan je wel een pedicure gebruiken? Dan is de Chinese massagesalon echt een aanrader. Hier kan je voor weinig geld kiezen uit heel veel Aziatische massages en behandelingen. Je kan kiezen voor simpele rugmassages, full body massages of specifieke massages, zoals alleen je voeten. Net waar je zin in hebt. Ze zijn tot laat (21u) open en er is vaak wel plek als je gewoon binnenloopt. Ga voor een fijne voetmassage als je zere voeten van het shoppen hebt, aanrader!
Waar: Nieuwe Markt 24

Je hebt vast al wel eens gelezen dat ik mijn haar altijd laat doen bij Hair Today. Beste kapper met de liefste en knapste kappers van Zwolle (of beter gezegd, niemand anders mag mijn haar aanraken dan de dames en heer bij Hair Today). Als je aan een knip- of verfbeurt toe bent, maak even een afspraak bij ze! Ze verkopen ook CHI tangen en TIGI producten.
Waar: Luttekestraat 62

Misschien een beetje standaard, maar alsnog hartstikke leuk: Rituals. Prachtige winkel met heel fijne en mooie producten. Leuk om gewoon al even te kijken en snuffelen. Bij Rituals is ook een spa, dus daar kan je massages en gezichtsbehandelingen boeken.
Waar: Roggestraat

 

En verder…

Klaar met beauty? Dan zijn dit ook aanraders:

Het Vliegerhuys is perfect voor een rustige lunch of een kopje koffie. De inrichting is heel mooi klassiek en het pand is lekker groot opgezet. Helaas is er geen WiFi, anders zou het een perfecte werkplek zijn! Desalniettemin: perfect voor een koffie- of lunchdate!
Waar: Nieuwstraat 55

Kota Radja als je ’s avonds zin hebt in Aziatisch. Hier kan je vijf gangen all you can eat sushi bestellen, maar ook andere Aziatische gerechten. Vis, vlees, kip, vegetarisch… ze hebben álles, en alles is ontzettend lekker. Ook heel goede en snelle bediening. Mijn favoriete restaurant in Zwolle! Wel even reserveren, want het zit altijd vol.
Waar: Melkmarkt 50

Pogo voor leuke design items en gadgets.
Waar: Oude Vismarkt 28

Waanders als je gek bent op boeken en aanverwante artikelen. Hier is een enorm filiaal waar je uren zoet gaat zijn. Mijn to-go winkel als ik een boek wil hebben (en dan kom ik er het eerste uur ook niet weer uit, en ik ga ook niet met één boek de winkel uit…)
Waar: Eiland 9

Zin in goede pannenkoeken? Ga dan eens naar Holland! Zit op een prachtig plekje aan de Thorbeckegracht én je kan er geweldige pannenkoeken eten! Van simpele versies met wat suiker en stroop tot hele uitgebreide soorten. Niet duur, erg lekker en de inrichting is ook heel gezellig.
Waar: Thorbeckegracht 41

In de Buurt voor een wijntje of biertje. Gezellig kroegje van een heel leuk stel die hart hebben voor hun zaak. Lekkere wijnen, lekkere hapjes en veel verschillende soorten biertjes. Mooi interieur ook met veel sloophout.
Waar: Luttekestraat 6

Het Beugeltje als de zon schijnt. Naar mijn mening het mooiste terras in Zwolle, aan de Thorbeckegracht. En je hebt hier tot heel laat zon!
Waar: Krabbestraat 63

Alle adresjes op dit lijstje liggen op loopafstand van elkaar, het centrum is niet echt groot en je loopt er makkelijk doorheen. Veel plezier in Zwolle, het is een fijne, gezellige en mooie stad! X

Foto’s: Jonnie Hup. Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met het Zwols UITmagazine/Mediaconexxion


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.