Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
13 april 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beauty supplementen
  • supplement
Een MissLipgloss artikel

Beauty voedingssupplementen, nieuwe trend?

Voedingssupplementen bestaan al tientallen jaren. Voor wat extra vitamines, meer energie of soepelere gewrichten. Maar sinds een aantal jaar komen er steeds meer beauty voedingssupplementen in de winkel. Specifiek voor een volle bos haar, minder cellulitis of een bruinere huidskleur. Nieuwe trend?

Waar beautysupplementen mij het eerst aan doen denken, zijn die potten met ‘huid/haar/nagel’-pillen bij de drogist. Maar er komen nu steeds meer specifieke merken met dit soort producten. Zo is er het luxe merk Functionalab, maar ook merken als Murad en Nivea (ja!) hebben beauty voedingssupplementen. Tegen rimpels, om af te vallen, tegen cellulitis, voor voller haar… Voor elk beauty’probleempje’ is er wel een pil te vinden.

Nieuw bij de apotheek is Innéov, een merk dat een samenwerking is tussen L’Oréal en Nestle. Mijn eerste échte kennismaking met beautysupplementen, ik had ze nog nooit eerder in huis gehaald. Ik denk dat, wanneer je gezond eet en een beetje bewust leeft, dat soort pillen simpelweg niet nodig hebt. Maar ik snap wel dat zoiets zou kunnen werken. Beauty supplementen bevatten gewoon vitamines en ingredienten die goed zijn voor een bepaald deel van je lichaam. Zo is bekend dat betacaroteen je een mooie, egale bruine kleur geeft, en dat taurine en zink helpen voor een mooie bos met haar.

Ik vind het een interessante ontwikkeling! Beauty van binnenuit is iets wat al honderden jaren bekend is: als je gezond eet en de juiste vetten en vitamines binnenkrijgt, zal je dat terugzien. Je krijgt een stralende huid, sterk en gezond haar, minder puistjes… En je voelt je ook beter! Lees ook eens dit artikel over de tien beste beauty hapjes. Schoonheid is een combinatie van wat er in je lichaam zit én wat je er op smeert.

En grote beautymerken maken dus gewoon pillen met die goede vitamines en bestanddelen, die ook in eten zitten. Ik denk dat ik er zelf een beetje tussenin hang. Het lijkt me niet slecht om voedingssupplementen te nemen met dingen als vitamines, zink, vruchtenextracten en dergelijke, want dat is gewoon goed voor je!  En heel erg fijn dat je daar dan ook een mooie huid en mooie haren van krijgt. Maar ik heb nog nooit pillen in huis gehaald voor bijvoorbeeld mooier haar of nagels. Want tja, je moet echt door blijven slikken, een weekje een pil slikken schiet niet op. En zijn de resultaten meetbaar? Wie zegt dat niet de helft van die fijne vitamines in het toilet belandt? Het is gewoon niet zo mijn ding denk ik, pillen slikken om er mooier uit te zien. Stel je voor, een medicijnbakje vol pillen. ‘Één voor m’n haar, één voor m’n cellulitis, één voor een mooie gelijkmatige bruine huid, één tegen huidveroudering en één m’n nagels.’

Interessant vind ik het wel, vooral de ‘Intensieve Zon Antiox’ van Innéov, maar ik zou zelf denk ik geen kuur van drie maanden doen voor volle haar of een stralendere huid.

Wat vind jij hier nu van? Slik jij wel eens beauty supplementen? Waarom wel, waarom niet?


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.