Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
26 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

Beauty Bits: behind the shop scenes

Sinds december heb ik een eigen webshop, de Miss Lipgloss Shop! Dat weet je waarschijnlijk al. Laatst ging ik even op bezoek bij ons magazijn, en wat was dat leuk! Ik maakte foto’s om je een kijkje achter de schermen te geven. Hoe gaat een webshop nu eigenlijk in zijn werk?

Het team achter de Miss Lipgloss Shop en ik werken zelf gewoon in Zwolle. Ik werk samen met De Nieuwe Zaak, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen en exploiteren van webshops. Elke dag werken ze daar onder andere aan de Miss Lipgloss Shop. Want na het bouwen en openen houdt het natuurlijk niet op! Zo zijn er experts op het gebied van marketing en SEO (search engine optimalization), die zorgen dat Miss Lipgloss goed gevonden wordt op Google, en dat er advertenties van ons op andere sites staan. Ook zijn er designers, die de plaatjes voor bijvoorbeeld de nieuwsbrieven maken. Er zijn nieuwsbriefmarketeers, die de nieuwsbrief vormgeven en alles weten over hoe dat werkt. Ook is er een projectmanager, een shop coördinator, klantenservice, progammeurs… Er werken dus veel mensen aan één shop!

En wat doe ik zelf? Ik werk een aantal dagen (of dagdelen) in de week op kantoor om allerlei dingen te doen. Zo schrijf ik de teksten voor producten. Wanneer er nieuwe producten in de shop komen, schrijf ik daar de teksten voor. Een korte, een lange, een uitleg en tips. En teksten voor op de categoriepagina’s en merkpagina’s. Dat moet niet alleen leuk en aantrekkelijk zijn, maar ook SEO-gericht. Ook maak ik de teksten voor de tweewekelijkse nieuwsbrief en denk ik samen met het team na over acties, nieuwe merken, en hoe het gaat met de shop. Constant ben ik op zoek naar nieuwe merken die bij de shop passen, en wanneer ik iets leuks heb ontdekt, zoek ik contact met de leveranciers. Samen met mijn stagiaire Linda doe ik het contact met alle leveranciers. Dat zijn er al gauw vijftien tot twintig. Zo praten we over acties, producten die (niet) goed lopen, bestellingen (waarvan er in een week veel geplaatst worden), nieuwe producten of juist producten die uit het assortiment gaan, et cetera.

Verder komt er nog meer bij kijken: betalingen, administratie, klantenservice (heel veel klantenservice! Heel belangrijk!), evalueren, statistieken, fouten in de shop oplossen (we blijven altijd testen en zoeken naar verbeterpunten, elke dag), problemen die zich voordoen behandelen (op welk vlak dan ook), accessoires designen (zoals tape en bedankkaartjes), nieuwe projecten voor de MLG shop, et cetera. En dat is wat wij zelf op kantoor doen.

Want in het magazijn in Ede, dáár gebeurt datgene wat jij thuis krijgt: de pakketjes worden er ingepakt! Alle spullen voor de Miss Lipgloss Shop staan daar en alle pakketjes worden daar gemaakt en verzonden. De laatste keer dat ik daar was, was de shop nog niet open, en wat is het toch geweldig om daar weer te zijn! Toen Mariska, mijn collega, vroeg hoe ik het vond, zei ik: ‘Ik wil ALLES hebben!’, en toen besefte ik dat alles wat er stond eigenlijk gewoon van mij IS. Raar hoor! Maar het komt uiteindelijk allemaal jullie kant op, in perfect verpakte pakketjes.

Kijk je mee naar een tour door het MLG Shop magazijn? Ik help je vast uit de waan: het is niet roze, het is een heel gewoon – een beetje saai – magazijn.

De Miss Lipgloss tape! Wieeeeh, ik vind deze zo leuk! Deze gaan om elk pakketje dat verzonden wordt.

De rekken met spullen! Voorin zie je ook pannen en dergelijke, dat is niet van mijn shop (of zal ik een kook afdeling beginnen? 😉 )

Een van onze best verkochte producten: de geweldige INM Out The Door topcoat. Favoriet van heel veel klanten!

Heel veel beautyspullen! Elk bakje staat voor één product. Op elk bakje staat ook een barcode, die hoort bij dat specifieke product. Elk product heeft een vaste plek.

Color Bugs!

Yehhh, Sylvie Nails!

Orly handcrème.

TIGI & Human + Kind.

Sleek

Orly

De beste basecoat ever: Bonder!

Voor mij onmisbaar: Spritz Dry.

Anatomicals….

Priti NYC

Anatomicals

Balm Balm

Sleek goodies

Een nieuwe order die binnenkwam: Batiste!


Lovea

The All Nighter

Human + Kind

TIGI

Orly!

De Miss Lipgloss bedankkaartjes. Bij elke bestelling gaat er een in.

Op deze computer komen alle orders binnen. Zodra er een order binnenkomt, rolt de magazijnbon uit de printer. Hierop staat alles wat in de doos moet.

Dan worden de producten gepakt…

… en bij de computer gecontroleerd. Elk product heeft een barcode. Die wordt gescand, en wanneer elk product gescand en goed is, komt de adressticker uit de printer.

Zo!

Spullen in het doosje, opvulling erbij, kaartje erin…

Miss Lipgloss tape erom!

Klaar om naar jou toe te gaan!

Nog wat orders die binnenkwamen afgelopen week…

Ik vond het zelf heel erg leuk om weer eens in mijn magazijn te kijken, zo leuk om alles bij elkaar te zien! Daar gebeurt het eigenlijk ‘echt’. Ik hoop dat jij het ook zo leuk vond om te zien!

Als je trouwens enthousiast bent geworden, je kan vandaag en morgen nog een bestelling plaatsen zonder de verzendkosten (a €3,95) te betalen! 🙂


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.