Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
11 oktober 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • b academy
  • eotd
  • fotd
  • huiswerk
Een MissLipgloss artikel

B Academy week 4 huiswerk: bruine smokey eye

Oei oei, ik loop een beetje achter met de B Academy-verslagjes, maar hier is er weer eentje van les vier. Les drie was ik niet aanwezig doordat ik druk was met m’n huisje, maar les vier was ik er weer in vol ornaat bij. Tot nu toe deden we alleen de smokey eyes in zwart, en nu mogen we er – eindelijk 😀 – onze eigen draai aan geven. Kleur, glitters, minder ‘fashion’ – het mag. We zijn nu bezig meer commercieel te werken, dus minder voor op de catwalk, maar meer voor in reclames. Meer draagbaar, dus. In de les maakte ik Lidianne op, ik maakte bij haar een bruine smokey eye. Thuis deed ik dat bij mezelf ook nog een keer.

In de les. In het echt waren de kleuren intenser. Haar wenkbrauwen zijn niet gedaan op de foto maar dat is wel duidelijk lijkt me. Ik heb een donkerbruin kohlpotlood (Lancome) gebruikt met donkerbruine oogschaduw (Make Up Studio), Ben Nye koperkleurige oogschaduw, zwart oogpotlood (weet niet van welk merk) en mascara.


Ik vind het superleuk dat we nu meer ons eigen ding mogen doen. Natuurlijk wel met de B Academy regels enzo, zoals we het geleerd hebben, waar wel met onze eigen ‘handtekening’ om het even zo te zeggen. Ook gaan we nu veel meer bezig met vloeibare foundation en kwasten in plaats van compacte concealer en sponsjes.

Ik maakte een bruine smokey eye, met een beetje gouden glans/glitter op de bolling van mijn ooglid.

Full face 🙂 Ik heb het trouwens weer op de B Academy manier gedaan, dus eerst met (heel veel) oogpotlood, rond de ogen en in de arcadeboog, dat blenden, en daarna oogschaduw. Ik vond het eerst maar een onhandige manier, maar nu merk ik wat er fijn aan is. Door eerst de lijnen te zetten met oogpotlood geef je jezelf houvast en weet je waar je oogschaduw aan moet brengen. Het is veel beter dan de manier die ik zelf altijd gebruikte, dit is veel strakker en makkelijker. Al kost het even wat oefening om het onder de knie te krijgen.

En lippen geoefend:

Even een shotje van de plek waar ik lekker zat te werken!

Getekende groen/bruine smokey eye

Producten gebruik voor de bruine smokey eye: Kiko Color Sphere in 207, Etos Kohl pencil in 002 en The Body Shop Big & Curvy mascara.

Het gaat allemaal steeds beter, ik merk vooruitgang bij mezelf. Waar ik een paar weken terug zat te klooien met de lijnen en waar ‘de hoek’ nou precies moet, snap ik nu hoe het in elkaar zit. Ook de basis (concealer en foundation) gaat me al beter af. Alleen de wenkbrauwen vind ik nog heel erg moeilijk dus dat vergt nog wat oefening. De vorige les had ik echt een dip, niks lukte – en als de basis echt fout is, moet het er weer af en opnieuw – en ik werd echt gek van mezelf. Maar nu gaat het beter, ik begin het te snappen en nu wordt het echt leuk 😀

Ik begrijp nu ook waarom we beginnen met de superdonkere zwarte smokey eye. Dat is omdat je alles kan qua ooglooks als je dat kan. Je begrijpt dan de lijnen en als je het met zwart goed doet, dan kan je het ook met lichtere kleuren. En ik snap nu ook waarom we begonnen met hele dekkende foundation en dat nu afzwakken. Als het er dik opzit – of het nou met een ooglook is of met foundation – zie je alle foutjes.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.