Aveda Stress-fix

Stress; we hebben er allemaal weleens mee te maken. Aveda heeft hiervoor de Stress-Fix lijn, met producten die zijn gebaseerd op de 5.000 jaar oude Ayurvedische tradities.

 

Bij Aveda wordt dus gebruik gemaakt van Ayurvedische tradities uit India, gemixt met westerse wetenschappen van onze tijd om een oplossing te vinden voor de stress die we elke dag voelen. Beiden leren ons dat de kracht van aanraking, ademhaling en aromatherapie gecombineerd kunnen worden om snelle en makkelijke wellness rituelen te ontwikkelen die je thuis kan doen om jezelf de pauze te geven die je lichaam zo hard nodig heeft. En dit wordt dus gebruikt bij de Stress-Fix producten.

Er is een bodylotion, concentraat (olie) en badzout. Alle drie de producten zijn natuurlijk en biologisch. De geur, met Franse lavendel, lavandin en muskaatsalie van biologische boerderijen is klinisch bewezen stressverlagend. Dat heet aromatherapie, door het gebruik van geuren en essentiële oliën ga je je geestelijk beter voelen.

Wat uitleg over de olien die worden gebruikt in de Stress-Fix producten…

Lavendel komt uit het Middellandse zeegebied en werkt vooral reinigend en versterkend op je hele lichaam en is heel rustgevend. Lichamelijk werkt het goed bij wondjes, zweren, puistjes, insectenbeten en dergelijke. Geestelijk werkt het vooral heel goed tegen stress en nervositeit.

Lavandin is een lavendelsoort en werkt net als de lavendel die ik hierboven besprak heel rustgevend.

Muskaatsalie werkt heel verhelderend en haalt angsten weg. Werkt ook euforiserend, opwekkend, vitaliserend en stimulerend. Goed voor de creativiteit!

De Stress-Fix bodylotion zit in een lichtpaarse (lavendel!) plastic fles en kost €33,10. Vrij prijzig, hopen dat je bankrekening daar geen stress van krijgt 😉

Uitleg achterop de fles, die nogal onleesbaar is door de bolling van de verpakking. Beter kon ik het niet op de foto krijgen, maar de tekst die er op staat, leg ik hierboven ook al uit.

De bestanddelen van de bodylotion. Zonnebloemolie, shea boter, glycerine, aloë vera sap, algen (supergoed voor je huid!), zeezout, sojaboonolie… Heerlijke ingrediënten die zorgen voor een superzachte, verzorgde huid. Dus niet alleen stress-vrij, ook een zacht en gevoed lichaam! 99% van het product is trouwens natuurlijk, en 70,95% is biologisch.

De bodylotion is lekker dun en smeert makkelijk uit.

Maar hoe gebruik je deze bodylotion nu? Natuurlijk niet door hem vluchtig op te smeren na het douchen, nee, hier moet je echt even de tijd voor nemen. Alles om stress even gedag te zeggen. Gebruik je hem op je handen, even tussendoor, in en pauze? Dan kan je dat het beste op de volgende manier doen:

Je geeft jezelf dus even een flinke handmassage! Ik vind het heerlijk om dit te doen en heb de fles bodylotion dan ook regelmatig bij mijn werkplek staan om af en toe even diep adem te halen en mijn handen in te smeren/masseren.

En voor je lichaam? Masseer de bodylotion in je handen na het douchen, houd ze onder je neus en haal even diep adem. Masseer het dan in bij je nek, schouders en onderarmen met de Ayurvedische techniek: gebruik ronddraaiende bewegingen op je gewrichten, en ga heen en weer tussen je gewrichten. Gebruik bij je buik ook ronddraaiende bewegingen, met de klok mee.

De geur van de Stress-Fix bodylotion in combinatie met het zachte gevoel ervan én de tijd en aandacht die je even voor jezelf en je lichaam neemt, zorgen er voor dat je even ultiem uitrust. Het is nog fijner als iemand anders even de tijd voor je kan nemen om je handen of lichaam te masseren, ultieme ontspanning…!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

37 reacties
 1. LeMage-shop

  Aveda hair-, skin-, body- en life-style producten zijn inderdaad vrij prijzig, maar het is zo geconcentreerd dat je maar weinig nodig hebt.
  Momenteel geven we in onze Aveda-shop 10% korting en op pakketten zelfs 15%.
  Mooi meegenomen!! 🙂 🙂

 2. Justine

  Klinkt geweldig! Zelf heb ik faalangst, dus zo’n productje zou super zijn voor een belangrijke toets o.d., maar het is inderdaad wel duur.

  Liefs,
  Justine

 3. Desirée

  Ik vind Aveda echt heerlijke producten hebben. De geur van de Stress-Fix producten… ♥

 4. Charlotte

  Ik werk bij Aveda yeah

 5. hanan

  Wilde er nog aan toevoegen,lijkt wel een advertorial. Ik mis ook jouw conclusie aan t eind of je hem opnieuw zou kopen of niet.

  Tis trouwens wel een erg mooie verpakking,die kleur…i love.

  • Miss Lipgloss

   Als iets een advertorial is staat dat er bij, dit was een gewone review.

 6. hanan

  Sorry maar ik vind het gewoon een erg dure bodylotion met een verdomd goed marketingspraatje eromheen.

  Volgens mij bereik je hetzelfde mt een andere bodylotion,waar het om gaat is dat er even de tijd voor neemt om je lichaam goed te masseren.

  Ik had wel een kritischer artikel van je verwacht cynthia.

  • Miss Lipgloss

   Nee het gaat om de aromatherapie 🙂

 7. Sterre

  Klinkt fijn, maar kan je ook niet gewoon een massage doen met een normale body lotion en lavendel opsnuiven met een goedkoper product? Of ben ik nou gek?

 8. Lotje

  Lijkt me een erg fijn product met al die mooie ingrediënten, die vind ik altijd heel belangrijk!

 9. Ratna

  Ik ben fan van Aveda producten! Mijn kapper gebruikt deze producten ook.
  “hopen dat je bankrekening daar geen stress van krijgt” –> LOL

 10. Soesja

  Ah klinkt echt heerlijk, ik vind lavendel sowieso zó een spannende geur! En ontspanning heb je wel nodig nadat je deze hebt gekocht, ik schiet al half in de stress als ik die prijs alleen al zie :’)

 11. Joy.

  Klinkt super maar inderdaad wat prijzig! Die handmassage uitleg is wel superhandig, die zal ik onthouden…

 12. Marijke

  Oh, klinkt héérlijk! Jammer van de prijs, maar ach, af en toe moet je jezelf is flink verwennen 😉

 13. Nine

  Wat klinkt dat enorm lekker! Wel jammer dat het zo duur is, anders had ik zeker gebruik gemaakt van de koopzondag morgen 😉

 14. Milani

  Lijken me mooie/fijne producten, maar helaas toch echt te duur voor mij.. 🙂

 15. Joyce

  Oeh, prijzig! Hij lijkt me wel heeel erg fijn, maar ik heb het geld er niet voor over. Helaas!

 16. Cynthiiaa

  Wat leuk dat je jezelf ook nog eens een handsmassage kan geven! Altijd van die leuke details op een verpakking, volgens mij is de geur echt goddelijk en rustgevend. 🙂 Ik moest echt lachen om de bankrekening joke, so true. :’)

 17. Seraphina

  Klinkt erg lekker! Leuk dat er ook een soort gebruiksaanwijzing bij zit 🙂

 18. Joyce

  alleen het lezen al werkt rustgevend, klinkt héérlijk!

 19. Femke

  Oeeh, dat klinkt echt heerlijk! Alleen de prijs… haha 😉

 20. Ragna

  Het lijkt me een heerlijk product, maar absoluut niet voor € 33,-. De ingrediënten zijn niet bepaald zeldzaam te noemen en als je een beetje creatief bent en weet waar je zelf kruiden kan plukken of bestellen, kun je in een uurtje ook een anti-stress bodylotion maken met dezelfde of soortgelijke kruiden en extracten. 🙂

 21. Esmay

  Wat een heerlijk ontspannend product lijkt me dit zeg! Maar de prijs .. nee.

 22. gerrianne

  Dit klinkt ontzettend goed! Het geld heb ik er op dit moment niet voor over, maar volgens mij is het ‘m wel waard!

 23. Lien

  Deze klinkt heerlijk om ’s avonds op te smeren net voor je gaat slapen. 🙂 Even helemaal ontstressen en dan slapen.

 24. Eva

  Klinkt fijn, maar ik weet niet in hoeverre hij het geld waard is…

 25. Amanda

  Klinkt heerlijk, maar de prijs houdt me tegen!

 26. Lifesplash

  Mmmm, die klinkt heerlijk! Dat hij tegen de stress is lijkt me best handig. :d

 27. Emilia

  Wat leuk dat ze er bij zetten hoe je jezelf een soort handmassage kan geven! Ik vind de fles heel mooi, prachtig kleurtje :blush:

 28. ValleyDoll

  Hmm klinkt als een fijne bodylotion maar om daar nou 33 euro aan te geven .. ik pas 🙂

 29. Lotte

  Dit klinkt heerlijk! Ik ben heel benieuwd naar producten van Aveda, mijn moeder is er dol op. Ik kan trouwens ook wel wat producten gebruiken om stress te verminderen, haha.

  • lisa

   @lotte
   ik weet niet of iemand het al
   tegen je gezegd heeft, maar je lijkt een beetje
   op lauren conrad op die foto haha!