Aveda Light The Way

April is weer Aveda’s Earth Month. Deze maand staat in het teken van de bescherming van schoon water, en het merk wil hiervoor meer dan $4.5 miljoen ophalen. Schoon water is een fundamenteel mensenrecht waarvoor bijna 900 miljoen mensen iedere dag moeten vechten. En jij kan helpen.

Schoon water is voor ons heel vanzelfsprekend. We drinken het, douchen ermee, doen de was, gaan naar de wc (zonde eigenlijk, dat daar 100% schoon water voor wordt gebruikt), doen de vaat, koken… Maar er zijn dus bijna een miljard mensen op de wereld voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Elke dag sterven meer dan 4.000 kinderen in ontwikkelingslanden aan de omstandigheden die zorgen voor de consumptie van onveilig drinkwater. Mensen die leven in deze landen hebben beschikking tot minder dan acht liter water per dag. Ter vergelijking: wij gebruiken zo’n 121 liter. Per dag ja. In Amerika wordt zelfs 400 liter per persoon gebruikt. In ontwikkelingslanden wordt 70 procent van het industrieel afval en 80 procent van het totale afval gedumpt. Het wordt niet verwerkt, en eindigt in de lokale watervoorzieningen waardoor die sterk vervuild raken.

Dat is vreselijk, en daarom is het zo goed dat een merk als Aveda hier elk jaar zoveel aandacht aan besteedt en zoveel geld voor inzamelt. De Aveda Earth Month vindt nu voor de dertiende keer plaats. Het is een initiatief dat fondsen werft en de aandacht wil vestigen op milieuprojecten over de hele wereld. Sinds 1999 heeft Aveda meer dan $22 miljoen opgehaald om organisaties te steunen die zich direct bezighouden met het verbeteren van het milieu. Sinds 2006 is $16 miljoen van dit bedrag uitgekeerd aan watergerelateerde projecten, zoals de bescherming van schoon water.

Dit jaar is er weer een speciaal product te koop waarvan de gehele opbrengst naar het Global Greengrants Fund gaat. De kaars kost €15 en €12,61 gaat naar dit fonds (de BTW kan niet worden geschonken).

De kaars heet ‘Light The Way’ en het is een lavendel soja kaars. Gemaakt van 100% gecertificeerde organische essentiële oliën. Sojakaarsen zijn helemaal natuurlijk en zijn beter voor je gezondheid dan ‘gewone’ kaarsen die van paraffine zijn gemaakt. Ook smelten ze makkelijker, waardoor de kaars gelijkmatiger brandt.

De verpakking ziet er heel schattig uit, en de illustraties zijn gemaakt door kinderen uit Tilwari. Hun werd gevraagd om te tekenen wat in ze opkwam als het over schoon drinkwater ging.

Het glas is gemaakt van gerecyclede flessen en het karton van het doosje is ook van gerecycled materiaal. Ik ben zelf gek op kaarsen en koop regelmatig mooie geurkaarsen. Gewoon omdat het gezellig staat, maar ook vanwege die heerlijke geur. Ik ben gek op geuren in huis. Ik was een beetje teleurgesteld toen ik zag dat het een lavendelkaars was, het is namelijk net een geur waar ik niet zo van houd. Maar deze ruikt dus wél lekker! Gelukkig! De geur is ook niet heel sterk. Je ruikt het wel, maar heel subtiel. De kaars smelt mooi gelijkmatig en ik vind het glaasje er ook schattig uitzien, niet zo perfect en strak.

Lavendel is heel rustgevend en daarom brand ik hem het liefst op mijn slaapkamer.

Naast de verkoop van deze kaars organiseert Aveda (Cat)walks for water. Dit is een serie wandelingen over de hele wereld is de week van 22 april. Deze wandelingen van zes kilometer staan symbool voor de gemiddelde afstand die vrouwen in ontwikkelingslanden elke dag moeten afleggen om water te verzamelen voor hun families. Dit jaar wordt het georganiseerd om sponsorgelden op te halen. Ook zullen er activiteiten zijn in de Aveda salons om samen met hun klanten geld op te halen voor Earth Month.

Als je van geurkaarsen houdt en je wilt graag een goed doel steunen, dan is de Light The Way Earth Month Candle een aanrader. €15 voor een kwalitatief goede geur sojakaars is niet duur, en al helemaal niet als het hele bedrag naar de Global Greengrants Fund gaat. Ook leuk als cadeau. Iets moois krijgen, en tegelijkertijd een donatie doen aan een goed doel. Daar houd ik van!

Check trouwens deze site voor de verkooppunten van Aveda.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

98 reacties
 1. Syl

  Mooi initiatief!

 2. Annelien

  Een leuk project 🙂

 3. Henny

  Hier om de hoek zit ook een Aveda kapper, jammer dat die niet mee doet. Zit te twijfelen om mijn haar weer kort te laten knippen (heb lang haar) en als ik daarmee dan ook nog het goede doel kan steunen. Nu laat ik het nog maar even langer groeien zodat ik het naar een stichting kan sturen die er pruiken van maakt.

  Lijkt me ook een heerlijke kaars trouwens.

 4. Ceetje

  Ik had eigenlik nog nooit van dit initiatief gehoord. Super goed. En een Rituals kaars is geloof ik net zo duur dus….

 5. Bianca

  Goed initiatief en goed van jou, dat je hier aandacht aan besteedt

 6. Felicia Rodrigues dos Santos

  Wat een mooi iniatief en leuk dat ze dat via zoiets als een geurkaars doen. Win-win situatie, want veel meiden zijn natuurlijk dol op geurkaarsen 🙂

 7. Ratna

  Goed initiatief. Aveda is een mooi merk. De eerste foto lijkt op een pak melk en een glas melk. :p

 8. Lotte

  Goed dat je hierover schrijft! Wat een mooie doelen heeft Earth Month, ik hoop dat het gaat lukken om zoveel geld op te halen. Tof project!

 9. Lenneke

  Ik hou van dit soort initiatieven. En wat een leuke verpakking!

 10. saskia

  wat gaaf zeg!! en ziet er ook leuk uit!

 11. Svenja

  Klinkt heerlijk, ik ben dol op geurkaarsen <3 Super fijn ook dat de kaars 100% natuurlijk is!

 12. steffie

  Wat een goed iniatief! Ik vind het millieu heel belangrijk! Dit ga ik zeker steunen!

 13. Anouk

  Ha, ik dacht dat de kaars onbetaalbaar zou zijn aangezien het voor een goed doel is, maar hij is niet eens duurder dan de Bath&body works kaarsen!! En omdat het voor een goed doel is, is het in verhouding zelfs goedkoper! Nou Cynthia, je mag trots zijn, je hebt er al één aan iemand aangesmeerd 😉 😛

 14. Anniek

  Wauw, echt gaaf dat Aveda zo’n actie organiseert, hier help je die mensen echt weer een handje mee. Een beetje meer info over de geur zou wel fijn zijn, maar wel echt goed dat je hier aandacht aan besteedt!

 15. Claudia

  Mooi initiatief, inderdaad! Ik ben alleen benieuwd of daadwerkelijk het volledige bedrag naar het goede doel gaat. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Misschien zijn we te vaak voor de gek gehouden met de kleine letters en dus de werkelijke (kleine) percentage.

 16. pamela

  wat een super leuk en mooi initiatief! zouden meer merken moeten doen. een product lanceren waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat.

 17. july

  Goed initiatief en fijn dat al het geld naar het goede doel gaat ipv een paar euro!

 18. Raounak

  Vind dit zo dingen altijd zo mooi! (Het initiatief )

 19. Janna

  Klinkt goed! Wat ik me nog afvroeg, hoe komt het dat we niet meer op oude artikelen kunnen reageren? Ik had vanochtend namelijk jouw overnight-oat gemaakt van een oud artikel, maar daar kon ik niet meer over vertellen dat het gelukt was… Das wel jammer!

 20. Beautydagboek

  Een goed initiatief! Ben heel benieuwd naar de geur, want ik ben dol op geurkaarsen 🙂

 21. Daantje loves to read

  Wat een prachtig initiatief! En wat geweldig dat het totale bedrag wordt gedoneerd. Dat is meestal het geval niet. Dan gaat er bij goedsgratie een hele euro 🙂 naar toe en dat was het dan. Echt heel erg goed.

 22. saskia

  Wat een mooi initiatief, kruidige geuren zijn heerlijk!

 23. Anneloes

  Wat een mooi initiatief van Aveda! En ik vind het ontwerp/de tekeningen op de verpakking van de kaars echt prachtig ^-^.

 24. Marlies

  Wat goed dat het volledige bedrag gedoneerd wordt, dat is lang niet altijd zo. Die cut-a-thon is ook een erg leuk initiatief. Goed dat ze zo hun steentje bijdragen.

 25. Maaike

  Hoe tof is dit! De kaars ziet er fantastisch uit en wát een gaaf project! I’m in!

 26. Sofie

  Wat een mooi idee! Heel fijn initiatief.

 27. Jess

  Wat een goed initiatief! Klinkt en ziet eruit als een fijn product.

 28. Laura

  Wat mooi dat dit zo kan worden gedaan! Mooie kaars en ook leuk die tekeningen op het doosje! Ik ga eens kijken naar verkooppunten in mijn buurt. 😉

 29. Ise

  Goede actie, ik had er nog niet van gehoord. Die quote heb ik op mijn blog staan, super gaaf dat je hem op je slaapkamermuur hebt!

 30. Michelle

  Wat goed dat je een artikel als dit schrijft. Waarom? Omdat je op een simpele manier heel veel mensen bereikt om iets goeds te doen voor de wereld. Jij zorgt er op deze manier voor dat dat doel nog meer gesteund wordt, terwijl het je niets kost. Dat vind ik gaaf :). Op zo’n manier wil ik ook graag goede dingen doen voor de wereld. Niet door veel geld te doneren (als ik het heb doe ik dat wellicht wel, maar een maandelijkse afschrijving heb je nauwelijks door, je denkt er minder bij na), maar door op een andere manier iets goeds te doen. Zo wil ik, als mijn situatie dat over een aantal jaren toelaat, een blinde-geleide of hulphondpuppy opvoeden. Op kortere termijn wil ik gaan kijken of ik iets voor een asiel kan betekenen. Ook wil ik, als ik een huis ga kopen, mijn huis zo milieuvriendelijk als mogelijk inrichten.

  Als ik afgestudeerd ben als apotheker/farmaceutisch onderzoeker (ik weet het nog niet precies) wil ik kijken of ik iets voor arme landen kan betekenen. Bijvoorbeeld door iets met infectieremmers voor silent tropical diseases te doen. Enorm veel mensen lijden hieraan (de hoeveelheid mensen met AIDS is er een fractie bij) en een dosis kost iets van 25 cent en hoeft maar één keer per jaar (!) worden geslikt. En zo kan ik nog wel honderd andere dingen verzinnen!

  Inmiddels heeft het niet veel meer met het artikel te maken, maar ik vind het fijn om zoiets even op te schrijven. Het motiveert me en ik hoop andere mensen te inspireren! 🙂

 31. Jennifer

  Wat heb je een mooi hoekje, met die gitaren en die tekst op de muur, in je slaapkamer!

 32. Julia…

  Leuke kaars. Ik vind Lavendel heerlijk. Helaas geen aveda bij mij in de buurt.
  Maar ik ga straks wel een andere geurkaars aansteken in m’n slaapkamer voor ik ga slapen… bedankt voor de tip. En wat een prachtige “uitspraak” op je muur.
  Groetjes Julia…

 33. I

  Mooi initiatief. Wat een gezeik weer over spelfouten, dat het een basisbehoefte is in plaats van een fundamenteel mensenrecht bladiebla. Ik snap sowieso niet hoe sommige meiden erbij komen om een spelfout te zien als respectloos tegenover je bezoekers. Ik zie namelijk geen verbinding ertussen

 34. Nicole

  het idee vind ik heel leuk, de geur vind ik helaas helemaal niets..

 35. Cynthiiaa

  Oh, goede actie, zeker weten! Ik vind kaarsjes gezellig staan. Mooie foto, met je muurtekst erbij!

 36. Desirée

  Wat een mooi initatief van Aveda weer, ik ga zeker eens kijken voor deze geurkaars. Ben namelijk dol op geurkaarsen ^^

 37. Sheila

  Wat je schrijft, dat water een fundamenteel mensenrecht is, is (helaas) niet waar. Het is één van de belangrijkste basisbehoeften van een mens, dat wel. Maar het recht op water is internationaal gezien nergens verdragrechtelijk vastgelegd. En daardoor kan je het dus niet scharen onder de fundamentele mensenrechten (recht op leven is bijvoorbeeld wel een fundamenteel mensenrecht).
  Wel een goed artikel, goed dat hier aandacht aan wordt besteed!

 38. samira

  Was eventjes terug in je blog aan het sniufellen! Remember vroeger de ‘monday morning magic’ ??? Wow, wat hield ik van dat rubriekje! 🙂 wou het gewoon eventjes zeggen ; )

 39. Bellachique

  Heel mooi idee van hen. Toevallig ben ik dol op geurkaarsen, dus dat is wel een pluspunt 🙂

 40. Laura

  Het is alleen altijd jammer dat er binnen zo’n organisatie meestal maar 20 procent terechtkomt waar je het voor geeft en het meeste blijft hangen in de organisatie zelf omdat de instutionele belangen groter zijn dan die voor het werkelijke ‘goede’ doel.

  • Myrn

   niet lullig bedoelt maar volgens mij staat het bedrag wat er naar het goede gaat zelfs bij en dat is meer 80% ipv 20%

   Ik heb m vorig jaar gekregen. en mensen hij is echt heerlijk en gaat ook lang mee vind ik.
   maar ik ben ook gek op aveda en gek op lavendel 🙂

 41. Renate

  Wat een goede actie! En mag ik zeggen dat ik je gitaren echt beauties vind?<3

 42. Denise

  Sorry ik wil niet de zoveelste zijn, ik ben bedoel dit meer op je erop te attenderen dat er een grammaticale fout in je zin zit. “Hun werd gevraagd om te tekenen wat in ze opkwam als het over schoon drinkwater ging.” Hun is een bezittelijk naamwoord, als er ouders achter stond kon het wel. Als het goed is hoort er hen te staan. Ik zeg dit, omdat het niet zo prettig leest. Dus mensen hoeven zometeen niet te zeggen dat ik zeur ofzo, wat hier vaak gebeurt.

  • Anne

   Hun is in deze zin wel goed. Het is een meewerkend voorwerp zonder voorzetsel (aan), dus moet het hun zijn. Als er wel ‘aan’ zou staan, had je wel gelijk. Xx

  • Denise

   Ja zoiets las ik inderdaad. Toch vind ik aan hen beter klinken =p

 43. Amy-Denise

  Goede actie, fijn dat hier aandacht aan word besteed.

 44. LottedeJ

  Goede actie van Aveda! M’n moeder is erg fan van het merk, misschien vindt zij dit wel leuk!

 45. Sophie

  Ooh, mooie gelegenheid om van het weekend eindelijk eens de Aveda winkel hier binnen te lopen 🙂

 46. Tieske

  Mooie kaars, maar ik vind het echt te duur.

 47. MissEvie.nl

  Goede actie! Alleen houd ik niet zo van Lavendel helaas 🙁
  Die zin op je muur is echt fantastisch btw! 🙂

 48. Lore

  Kijk, dat snap ik nou niet. “…dat een merk als Aveda hier elk jaar zoveel aandacht aan besteed en zoveel geld voor inzamelt. De Aveda Earth Month vindt nu voor de dertiende keer plaats.” -> Waarom schrijf je wel “vindt” maar niet “besteedT”? Noem me een muggezifter, maar ik vind het jammer dat het respect dat ZO jij duidelijk hebt voor je lezers, helaas niet blijkt uit de manier waarop je schrijft…

  • Lore

   “dat jij zo duidelijk hebt voor je lezers”, sorry! (en voor de haters: dit is een typfout, geen spelfout)

  • Liesbet B

   Want een dt-fout maken in een tekst wil zeggen dat je geen respect hebt voor je lezers? Goed dat je haar even zegt dat er een fout gemaakt is, maar wat een vreemde veronderstelling..

  • Lore

   Sorry als dat zo overkwam, want zo bedoelde ik het niet. Zoals ik al zei, weet ik als trouwe bezoekster én fan heel goed hoeveel Cynthia om haar lezers geeft. Ook is een dt-fout maken natuurlijk iets wat iedereen weleens per ongeluk doet, maar er is ook de mogelijkheid om je tekst als hij af is, bewust na te lezen op fouten en deze dan te corrigeren. Ik wilde het even melden omdat ik Cynthia wilde helpen, niet afbreken, Het kan namelijk een beetje overkomen als “het kan me eigenlijk niet schelen wat lezers van mijn teksten en spelling vinden, want IK geef er niks om” en ik weet dat dat in het geval van Cynthia niet zo is. Ook zou het afbreuk kunnen doen aan hoe professioneel ze lijkt, en dat zou toch jammer zijn gezien alle tijd en moeite die ze in haar site investeert? Succes ermee!

  • Miss Lipgloss

   Dankjewel Lore voor het zeggen, ik zal het aanpassen.

  • Anoniem

   Haha, wel cynisch dat het nou juist ‘muggeNzifter’ is 🙂

  • Hanne

   In België niet…

  • anoniem

   Wel ironisch dat “cynisch” alleen betrekking kan hebben op personen of uitspraken, niet op situaties, aangezien “verbitterd” er een hyperoniem van is.

 49. hannah

  ” In Amerika wordt zelfs 400 liter per persoon gebruikt.” >> Americans *facepalm* x(

 50. Emmelien

  Die kaars ziet er superfijn uit! Jammer genoeg ben ik blut nu (en de maand is nog niet eens op de helft…goed bezig). Maar gelukkig doet mijn broertje samen met zijn hele klas mee aan walk for water, dus ik heb hem al flink gesponsord 🙂

 51. Tatjana

  Ik vind het echt een te gekke actie van Aveda!
  Alleen jammer dat ik echt een hekel heb aan de geur Lavendel…
  En daarbij heb ik overigens ook nog iets van 5 KG melts/soy wax liggen wat ik moet opbranden.

  Als het een lekkere geur was had ik hem misschien wel gekocht. (Alleen voor het goede doel)

 52. Jane

  Wauw als dat jou slaapkamer is heb je echt een super vette kamer! Speel je ook gitaar Cynthia? =)

 53. Daniëlle

  Een kaars is altijd goed! Bij deze is het fijn dat er een gedachte achter zit 🙂

 54. Elke

  Wat een goede actie van Aveda! 😀

 55. Miranda

  Wat een goede actie. En wat een mooie quote op je muur:)

 56. Amanda

  Ik hou niet zo van lavendel, heb het te vaak gebruikt 🙁

 57. Nina

  weer super mooie foto’s
  ja mooi idee. ook luek dat ze kinderen de verpakking hebben laten versieren. leuk cadeautje voor mijn verjaardag binnekort. 🙂

 58. Yara

  Wat een goede actie van Aveda zeg! 🙂

 59. mazeltov

  ik weet niet of ik er nou heel erg overheen lees of het er niet staat..
  maar waar zijn deze kaarsen te koop?

  • Miss Lipgloss

   Stond er inderdaad niet bij, ik heb een link naar de verkooppunten er bij gezet!

 60. I(L)Cats

  Mooie gitaar 😉

 61. Emma Wessels

  Aah goed initiatief! Over de Aveda-kaarsen heb ik al veel gehoord…Maar nog nooit 1 gekocht.

 62. Roos

  Goed project! Ik hou juist erg van lavendel geur; kan er echt van ontspannen. Waar is de kaars te koop?

 63. ValleyDollEva

  Mooie actie van Aveda ! 15euro is niet veel geld vind ik voor een geurkaars.

 64. Wiesje

  Wat een goede actie zeg! Ik ga deze zeker kopen.

 65. Sandra

  Wauw, dat zinnetje op die muur! :love:

 66. Dweeny

  Hele goeie actie! Er staat alleen niet bij waar je hem kunt kopen .. deze kaars is wel een must-have!

 67. Hollandabeauty

  Ja duidelijk als ik geld aan allerlei make up spendeer wil en voel ik mij genoodzaakt dit ook te kopen. Super actie TOP! Ik ga kopen