Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
10 maart 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • aveda
  • goed doel
  • kaars
  • light the way
Een MissLipgloss artikel

Aveda Light The Way

April is weer Aveda’s Earth Month. Deze maand staat in het teken van de bescherming van schoon water, en het merk wil hiervoor meer dan $4.5 miljoen ophalen. Schoon water is een fundamenteel mensenrecht waarvoor bijna 900 miljoen mensen iedere dag moeten vechten. En jij kan helpen.

Schoon water is voor ons heel vanzelfsprekend. We drinken het, douchen ermee, doen de was, gaan naar de wc (zonde eigenlijk, dat daar 100% schoon water voor wordt gebruikt), doen de vaat, koken… Maar er zijn dus bijna een miljard mensen op de wereld voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Elke dag sterven meer dan 4.000 kinderen in ontwikkelingslanden aan de omstandigheden die zorgen voor de consumptie van onveilig drinkwater. Mensen die leven in deze landen hebben beschikking tot minder dan acht liter water per dag. Ter vergelijking: wij gebruiken zo’n 121 liter. Per dag ja. In Amerika wordt zelfs 400 liter per persoon gebruikt. In ontwikkelingslanden wordt 70 procent van het industrieel afval en 80 procent van het totale afval gedumpt. Het wordt niet verwerkt, en eindigt in de lokale watervoorzieningen waardoor die sterk vervuild raken.

Dat is vreselijk, en daarom is het zo goed dat een merk als Aveda hier elk jaar zoveel aandacht aan besteedt en zoveel geld voor inzamelt. De Aveda Earth Month vindt nu voor de dertiende keer plaats. Het is een initiatief dat fondsen werft en de aandacht wil vestigen op milieuprojecten over de hele wereld. Sinds 1999 heeft Aveda meer dan $22 miljoen opgehaald om organisaties te steunen die zich direct bezighouden met het verbeteren van het milieu. Sinds 2006 is $16 miljoen van dit bedrag uitgekeerd aan watergerelateerde projecten, zoals de bescherming van schoon water.

Dit jaar is er weer een speciaal product te koop waarvan de gehele opbrengst naar het Global Greengrants Fund gaat. De kaars kost €15 en €12,61 gaat naar dit fonds (de BTW kan niet worden geschonken).

De kaars heet ‘Light The Way’ en het is een lavendel soja kaars. Gemaakt van 100% gecertificeerde organische essentiële oliën. Sojakaarsen zijn helemaal natuurlijk en zijn beter voor je gezondheid dan ‘gewone’ kaarsen die van paraffine zijn gemaakt. Ook smelten ze makkelijker, waardoor de kaars gelijkmatiger brandt.

De verpakking ziet er heel schattig uit, en de illustraties zijn gemaakt door kinderen uit Tilwari. Hun werd gevraagd om te tekenen wat in ze opkwam als het over schoon drinkwater ging.

Het glas is gemaakt van gerecyclede flessen en het karton van het doosje is ook van gerecycled materiaal. Ik ben zelf gek op kaarsen en koop regelmatig mooie geurkaarsen. Gewoon omdat het gezellig staat, maar ook vanwege die heerlijke geur. Ik ben gek op geuren in huis. Ik was een beetje teleurgesteld toen ik zag dat het een lavendelkaars was, het is namelijk net een geur waar ik niet zo van houd. Maar deze ruikt dus wél lekker! Gelukkig! De geur is ook niet heel sterk. Je ruikt het wel, maar heel subtiel. De kaars smelt mooi gelijkmatig en ik vind het glaasje er ook schattig uitzien, niet zo perfect en strak.

Lavendel is heel rustgevend en daarom brand ik hem het liefst op mijn slaapkamer.

Naast de verkoop van deze kaars organiseert Aveda (Cat)walks for water. Dit is een serie wandelingen over de hele wereld is de week van 22 april. Deze wandelingen van zes kilometer staan symbool voor de gemiddelde afstand die vrouwen in ontwikkelingslanden elke dag moeten afleggen om water te verzamelen voor hun families. Dit jaar wordt het georganiseerd om sponsorgelden op te halen. Ook zullen er activiteiten zijn in de Aveda salons om samen met hun klanten geld op te halen voor Earth Month.

Als je van geurkaarsen houdt en je wilt graag een goed doel steunen, dan is de Light The Way Earth Month Candle een aanrader. €15 voor een kwalitatief goede geur sojakaars is niet duur, en al helemaal niet als het hele bedrag naar de Global Greengrants Fund gaat. Ook leuk als cadeau. Iets moois krijgen, en tegelijkertijd een donatie doen aan een goed doel. Daar houd ik van!

Check trouwens deze site voor de verkooppunten van Aveda.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.