Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
1 november 2010 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • aveda
  • foot relief
  • hand relief
  • handcrème
Een MissLipgloss artikel

Aveda giftsets ‘Bright With Hope’

Een cadeau krijgen is geweldig, maar het geven is nog fijner. Het is leuk om het blije gezicht van de ontvanger te zien, en te weten dat die persoon er van gaat genieten. Maar is het niet nog fijner als je met je cadeau ook mensen helpt die minder kansen hebben dan wij? Aveda heeft voor kerst zeven giftsets ontwikkeld waarmee ze een betere toekomst creeren voor 400 families in Colombia. Ook helpen ze daar met het behoud van 300 hectare regenwoud. De giftsets draaien om de Tagua-noot, welke in de sets zijn gebruikt als haar-accessoire of als sluiting voor een reistasje. Hiermee steunt Aveda Hope For Women, een sociaal en ecologisch verantwoorde fair trade organisatie. Het is heerlijk om zo’n mooi cadeau met een dubbele betekenis te geven voor kerst. Lees verder voor meer info over de giftsets en een review.


Dit is de Tagua-noot, deze komt van de Tagua-palm. Pas na twintig jaar krijgt de palm deze noten, en wanneer ze rijp zijn vallen ze op de grond. In de noot zitten zaden, die worden vergeleken met ivoor. Het is heel hard en duurzaam, en het wordt veel gebruikt in sieraden en accessoires. Het gebruik van Taguanoten heeft drie kanten: het beschermt het leven van de olifant omdat het een vervanger van ivoor is. Als tweede wordt het regenwoud beschermt. De Tagua-palm groeit alleen in zijn natuurlijke leefomgeving en moet daar meer dan twintig jaar blijven voor de Tagua-noten gebruikt kunnen worden. Verder help je er ook mensen mee. Het verzamelen, bewerken en verkopen van deze noot zorgt voor werk.

Ik vind het heel erg goed dat Aveda zo bezig is met het helpen van mensen in Colombia. Een vriendin van mij komt uit Colombia, ze is geadopteerd door vrienden van mijn ouders. Inmiddels is ze hier getrouwd en heel gelukkig, en door het programma Spoorloos heeft ze haar ouders en tweelingzus ontmoet in Colombia. Ze leven daar enorm primitief en armoedig, en doordat ik dat van vrij dichtbij heb meegemaakt spraken deze giftsets van Aveda me heel erg aan. Het is zeker een cadeau wat erg bij haar in de smaak zal vallen 🙂

Dit is de accessoire die in de giftsets zit, er is ook een katoenen reistasje. Het is keihard, net zo hard als ivoor.

Er zijn zeven giftsets, in elke prijsklasse is er een set. De producten bestaan al en zijn allemaal zo’n 10 tot 30% goedkoper in deze set. In elke set zit een product met de tagua-noten. Links bovenin zie je de Ritual of Repair Set met daarin een shampoo, conditioner, leave-in treatment en hair repair (€95). Daarnaast de Shining Lip Trio Set, met drie mini Lip Shines(€26). Rechts zie je de Grounding Ritual met een Holiday soja-wax kaars met een zoet en kruidig aroma (€29). Links onderin de Conserve Vibrancy Set, met Shampoo, Conditioner en een Strenthening Treatment (€48,50). Het blauwe setje is de Smooth Infusion Set, met Shampoo, Conditioner, Style Prep en Smoothing Fluid (€43). Daarnaast de Destined for Smoothness set met een body cleanser, body moisturizer en body polish (€64). Als laatste de Ritual of Relief set, die ik heb getest. Hierin zit een handcreme en voetcreme in een normaal- en reisformaat.

Alle sets komen in een mooie doos, met een design dat is geinspireerd op de Tagua noot. Dit geeft heel erg leuk, je hoeft er zelf niks meer om heen te doen!

De producten zitten verpakt in een zwarte doos met daarin zwart vloeipapier. De verpakking hiervan is trouwens ook milieubewust, van gerecycled materiaal.

Dit is wat er in de Ritual of Relief set zit. Vier producten: de Hand Relief in twee formaten en de Foot Relief in twee formaten. En de haaraccessoire met de Tagua-noot.

Dit zijn mijn eerste Aveda producten dus ik was hartstikke benieuwd. Als eerste keek ik maar even op de ingrediëntenlijst.

Dit is van de handcreme. Een vluchtige blik vertelt meteen dat deze handcreme helemaal vol zit met fijne verzorgende bestanddelen, en géén minerale olie! Wel echinacea, aloe vera, glycerine, zoethoutwortel, soja olie, andiroba (een hout soort) olie. Verder zit het vol anti-oxidanten, vitamine E en A, oliën van planten en exfolierende fruit extracten. In de set zit een grote tube van 125 milliliter en een kleine tube van 40 milliliter. Dus één voor thuis en één voor in je tas, wat ideaal is!

Ik vind deze Hand Relief echt ongelooflijk fijn. Bij veel cremes merk ik niet zoveel verschil, na vijf minuten is het zachte gevoel alweer weg. Maar deze crème geeft mijn handen urenlang een zacht gevoel en ik merk écht verschil als ik het heb gebruikt. Dit is nou een crème die ik echt gebruik en die niet ergens achterin een kast belandt. Los kost hij trouwens €29, wel een prijzige handcrème dus, maar echt ontzettend fijn.

Ook de Foot Relief zit vol natuurlijke verzorgende ingredienten, zoals castor olie, jojoba olie, lavendel olie en rozemarijn olie. Verder pepermuntolie, zonnebloemolie, groene thee-extract… Het ruikt lekker fris, een beetje pepermunt-achtig. Het voelt ook fris aan op de huid en smeert lekker uit, waardoor je maar weinig product nodig hebt. En wat worden mijn voeten hier heerlijk zacht van! Binnen een paar minuten zijn ze heerlijk soepel en zacht en zijn harde plekjes (door eelt) zelfs zacht geworden.

Links de handcrème en rechts de voetcrème. Zoals je ziet is de Hand Relief iets dikker, de Foot Relief is iets meer melk-achtig.

Een ding is zeker: je doet ontzettend lang met deze twee producten. En ze zijn gewoon heel erg fijn, echt verwennerij! Een prachtig cadeau in een mooie verpakking en met een mooi verhaal erachter. Dat staat trouwens ook op de achterkant van de doos:

De Ritual of Relief set kost €57.

De producten zijn gemaakt in een gelimiteerde oplage en verkrijgbaar bij alle Aveda salon’s en spa’s. Je kan hier zien of er een Aveda salon in de buurt is.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.
Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.