Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
15 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 3 minute miracle
  • aussie
  • conditioner
  • haar
Een MissLipgloss artikel

Aussie Take The Heat

Al die stijltangen, krultangen en wafeltangen, je haar zou er chronisch van in de stress raken. Ik ben zelf ook regelmatig in de weer met tangen om mijn haar precies zo te krijgen als ik dat wil, maar mijn lokjes worden daar niet echt blij van. Aussie heeft daar iets voor: Take The Heat producten. Speciaal ontwikkeld om je haar te helpen beschermen bij serious heat. Is ’t wat?

De producten bevatten alledrie jojoba zaadolie en ze helpen je haar te beschermen tegen beschadigingen die ontstaan door de warmte van stylingproducten, zoals een fohn, krul- of stijltang. Daarnaast maken de Take The Heat producten het haar zacht en soepel, zodat stylen nog gemakkelijker is. Dat klinkt wel goed, toch? Vind ik ook!

Ik begin bij het begin: de shampoo. Deze kost €6,99. De fles ziet er een beetje ouderwets uit, vind ik, alsof het al jarenlang bestaat. Niks is echter minder waar, de Take The Heat lijn is gloednieuw. Toch vind ik het stijltje wel leuk, het lijkt een beetje vintage.

De shampoo maakt volgens Aussie het haar zacht en helpt het haar te beschermen tegen de hitte van elk stylingproduct.

de bestanddelen vind ik niet zo héél leuk… Er zit namelijk (veel!) Sodium Lauryl Sulfate in. Tegenwoordig zit in veel shampoos Sodium Laureth Sulfate (SLES), wat iets minder irriterend en uitdrogend is voor je hoofdhuid. SLS probeer ik wel echt een beetje te vermijden, helaas zit het wel in deze shampoo. 

Aussie claimt dat er Jojoba olie in de producten zit, het staat zelfs op de voorkant van de fles. Als ik de lijst met bestanddelen afspeur zie ik echter dat deze op de een na laatste regel staat. Jeetje, dat dat nog gebeurt… Er wordt toch vrij veel aandacht op gevestigd, op de fles, zowel op de voor- als achterkant, maar ook in het persbericht. Er zit letterlijk een druppeltje olie in deze hele fles. Verder bevat het vrij weinig verzorgende bestanddelen. Dat vind ik wel een beetje jammer… 

Wel ruikt de shampoo onwijs lekker en reinigt hij mijn haar, maar laat mijn hoofdhuid droog en squeaky achter. Het doet voor mijn gevoel niet echt wat extra’s. Eerlijk? Deze zou ik skippen. Kost €6,99.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Op de naar de conditioner! Deze kost ook €6,99 en maakt volgens Aussie het haar soepel waardoor het makkelijk te kammen en te stylen is. 

De geur van deze conditioner… Ahhh, heerlijk, net als de shampoo. Goed nieuws voor dames die op zoek zijn naar conditioners zonder siliconen: ding ding ding, we have a winner! Deze conditioner bevat geen siliconen. Wel bevat het vette soorten alcohol voor zacht en glanzend haar, en – onderaan de lijst, dat wel – jojoba olie. Ik vind deze conditioner echter wel erg fijn! Hij maakt mijn haar zacht, glanzend en vooral onwijs lekker ruikend. Qua bestanddelen is het niet heel erg bijzonder, maar in gebruik vind ik hem wel prettig werken. Kost net als de shampoo €6,99.

Dan een 3 Minute Miracle Deep Treatment! Ik schreef al eerder over de 3 Minute Miracle Reconstructor van Aussie, waar ik helemaal gek op ben. Wat vind ik dat toch heerlijk spul. Dit is een zelfde soort product, maar dan in de Take The Heat lijn. Deze kost €8,99, iets duurder dan de andere producten. 

Ik móet het noemen: die verpakking! DIE VERPAKKING! Ik ben hier dus echt helemaal dol op. Het heeft geen dop, maar een handig doseersysteem. Gewoon in de fles knijpen en het product komt eruit. Net als van die flessen saus, weet je wel? Top systeem. Alleen daarom pak ik hem al sneller onder de douche, omdat het zo lekker snel en makkelijk is.

De geur is ten eerste heerlijk, net als de andere Take The Heat producten. Wat zit erin? In dit product zitten wel vrij veel siliconen, maar ik heb daar dus niet echt problemen mee. Als je meer wilt weten over wat siliconen met je haar en huid doen, kan je deze blogpost lezen. Ik vind de bestanddelen niet echt heel bijzonder, er zitten – behalve het beetje jojoba olie – geen lekkere verzorgende oliën in. Toch vind ik hem, net als de conditioner, wel lekker werken. Maakt mijn haar zacht, soepel, glanzend, lekker ruikend. €8,99 is niet heel goedkoop, als je moet kiezen kan je ook voor de conditioner gaan, die vind ik qua werking er wel op lijken.

Of de producten nu echt helpen in de bescherming tegen de hitte, kan ik natuurlijk niet echt beoordelen. Maar ik merk wel dat mijn stijltang makkelijker door mijn haar glijdt als ik de Take The Heat producten gebruikt heb. Vooral de conditioner en 3 Minute Miracle werken hier aan mee, want de shampoo gebruik ik niet echt. Mijn haar lijkt wat gladder en soepeler. En dat verschilt echt per soort product dat ik gebruik.

Het is trouwens geen overbodige luxe om voor het föhnen, stijlen of krullen nog even een hittebeschermer in je haar te doen, in de vorm van een speciale spray of serum. 

Al met al? De shampoo vind ik niet zo leuk met de SLS erin. Hij doet wel wat een shampoo moet doen, maar ik zoek wel iets meer in een shampoo. Meer verzorging, minder uitdroging. Ik vind de verzorgende producten wél erg lekker werken, ze geven me een bos glanzend, soepel haar, waar mijn stijltang makkelijk(er) doorheen glijdt. En: wat ruikt het goddelijk! Ik vind het alleen stom dat Aussie erg veel nadruk legt op de jojoba olie, en er vervolgens maar een druppeltje in doet. 

Aussie Take The Heat producten zijn nu bij onder andere Etos te koop.

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

xxxc Bourjois Rouge Edition Lipsticks


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.