Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
19 juli 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • andrelon
  • budget
  • drogist
  • droogshampoo
Een MissLipgloss artikel

Andrélon Droogshampoos

Droogshampoo is dé uitkomst wanneer je je haar niet om de dag wilt wassen, maar als je wel graag een frisse bos haar wilt. Andrélon had al een droogshampoo en heeft nu twee nieuwe soorten aan de collectie toegevoegd: Zomerblond en Langer Fris.

Ik vertelde je een half jaar geleden dat ik niet zo heel gek was op de Verassend Volume droogshampoo. Meer volume kreeg ik er niet van en als droogshampoo werkte hij ook niet zo goed voor me. Nu er twee nieuwe soorten bij zijn gekomen moest ik ze natuurlijk nog wel even een kans geven. Niet zomaar iets wegzetten zonder het überhaupt geprobeerd te hebben, toch?

Nieuw is de Langer Fris Droogshampoo, voor normaal tot vet haar, met groene thee! Deze kost €4,99 voor 245ml. De prijs vind ik wel oké, het is niet heel goedkoop, maar ook niet superduur. En met zo’n flinke bus van 245ml doe je ook wel een poos. De verpakking van de eerste droogshampoo van Andrélon was niet zo goed (bij veel dames was deze snel ‘leeg’, er kwam dan gewoon geen product meer uit), ik hoop dat de verpakkingen van de nieuwe droogshampoos beter zijn! Ik heb ze nog niet zo veel gebruikt dat ik weet of je ze helemaal op kan maken.

Tekst achter op de bus. Met droogshampoo kan je dus je haar weer fris en minder vet maken, zonder het te wassen. Je sprayt het in je haar, borstelt het uit (je kan dat ook met je vingers doen) en dan is het meteen minder vet. Natuurlijk is het geen vervanger van een gewone wasbeurt – want de viezigheid blijft in je haar – maar het is ideaal tussen wasbeurten door, of op vakantie.

De bestanddelen van de Langer Fris droogshampoo. Elke soort droogshampoo heeft andere soorten ingrediënten, maar de basis is hetzelfde. Deze bestaat uit alcohol, een soort aluminiumzout (aluminium starch octenylsuccinate) dat het vet absorbeert, groene thee extract en nog wat verdikkers en emulgators. Er wordt geen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten om het vet in je haar op te nemen, maar van een synthetische (het aluminiumzout).

Ik heb ze natuurlijk geprobeerd en ik merkte wel dat ze werkten – het maakte mijn haar minder vet – maar voor korte duur. Er kwam ook wel echt een witte waas in mijn haar maar als ik er even met mijn vingers doorheen ging, of met een borstel, dan verdween dat vanzelf. De droogshampoo ruikt prettig en werkt voor een (half) dagje, maar ik vind hem niet héél erg effectief. Wel vind ik deze fijner dan de Verrassend Volume versie!

Zomerblond, voor blond haar! Wat precies het verschil is, is me niet helemaal duidelijk. De basis is in elk geval wel hetzelfde.

En de Verrassend Volume! De grote kost ook €4,99 en de kleine (150ml) €1,99. Handig voor onderweg!

Mijn mening over de Andrélon Droogshampoos is dus niet heel erg veranderd. Het werkt, maar voor heel kort. Als ik ze vergelijk met de Batiste droogshampoos vind ik die wel echt een stuk beter, misschien omdat daar gebruik wordt gemaakt van rijstzetmeel? Ik weet het niet, maar ik pak die liever dan de Andrélon Droogshampoos.


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.