Alleen handbagage? Zo pak je in!

Als je een paar dagen (of een week) weggaat en je besluit alleen handbagage in het vliegtuig mee te nemen, kan dat flink lastig lijken. Maar als je je koffer slim inpakt en je aan alle regels houdt, is het nog niet zo heel moeilijk. Ik ga je helpen: hoe pak je je handbagage in als dat je enige bagage is?

 

Ik raad je echt aan het eens te proberen! Er zitten zoveel voordelen aan! En ik houd van lijstjes. Dus mijn voordelen op een rijtje:

 1. No clutter! Je neemt geen dingen mee die je toch niet nodig hebt. Je wordt streng in je selectieprocedure! Da’s goed voor je! 
 2. The Challenge! Ergens is het gewoon heel leuk om zo streng voor jezelf te zijn dat alles binnen die 10 kilo en in dat kleine koffertje moet passen. Het zal lastig zijn. Het zal je wat tijd en zweet kosten. Maar het zal je lukken. Wat zal je trots zijn!
 3. No wait! Het scheelt énorm, vooral bij aankomst. Soms moet je wel een uur wachten tot je ruimbagage op de loopband aan komt rollen. Jij kan met alleen handbagage zó van de gate doorlopen. Geen tijd te verliezen, wooooo!
 4. The Feeling! Ik weet niet of ik de enige ben, maar ergens voelt het lekker dat je al je bagage bij je hebt. Altijd als ik mijn grote koffer incheck en hem de band af zie rollen bij de stewardess, dan ben ik altijd voor eventjes bang dat ik mijn grote roze vriend nooit meer terug zie. Tja, ik ben nu eenmaal slecht in afscheid nemen. Het voelt dus gewoon prettig om alles in je gezichtsveld bij je te hebben.
 5. The Money! Bij sommige airlines moet je extra betalen voor je ruimbagage. Als je alleen handbagage meeneemt, bespaar je dus geld. Ka-ching! Kan dat lekker bij je shopgeld!
 6. The Looks! Het staat natuurlijk heel zakelijk en stoer dat je op het vliegveld loopt met zo’n koffertje. Mensen zullen denken ‘Wow, she travels light!’ Ze zullen allemaal jaloers op je zijn. Dit was niet serieus.

Om welke reden je alleen handbagage meeneemt, doet er niet toe. Bij veel airlines moet je tegenwoordig betalen voor ruimbagage, dus dat kan een reden zijn, maar je kan ook gewoon maar twee nachtjes weggaan. Dan heb je een grote koffer niet nodig, en dan is een klein handbagage koffertje genoeg. Of je wilt gewoon niet slepen met een grote koffer. Bedenk wel als je die keuze maakt dat je vaak maar 10 kilo mee mag nemen, vastzit aan een bepaald formaat en niet meer dan een liter vloeistof mee mag, verpakt in verpakkingen van maximaal 100ml per stuk. Heb je de keuze gemaakt? Goed, gebruik dan het Miss Lipgloss’ stappenplan voor een stressvrij ingepakte handbagagekoffer!

Ready for take off?

 

Vooraf

 1. Check hoeveel kilo’s je mee mag in je handbagage. Dit kan je vaak op de site van de airline waarmee je vliegt vinden. Meestal is dit 10 tot 15 kilo, maar het kan ook 5 kilo zijn. Het hangt ook af van de klasse waar je in vliegt. Probeer je echt aan dit gewicht te houden, als je bagage meer weegt, kan je handbagage als ruimbagage ingecheckt worden, en dan heb je alles voor niks gedaan (en soms moet je dan bijbetalen). Je kan juist ook mazzel hebben, dat er een oogje wordt toegeknepen omdat je geen ruimbagage mee hebt. Maar ik zou het zekere voor het onzekere nemen. Check dubbelcheck dus, zodat je niet met teleurstellingen te maken krijgt. 
 2. Koop een kleine koffer die als handbagage mee mag. Dit is super praktisch, zowel op het vliegveld (lekker wendbaar en kan je lekker achter je aan rollen), als met het in- en uitpakken. Check wel goed hoe groot het koffertje is, deze mag bij de meeste airlines 55 x 40 x 20 cm zijn.
 3. Als ik met alleen handbagage vlieg, neem ik ook altijd een handtas mee. Je mag officieel maar een stuk handbagage meenemen, maar over het algemeen wordt er niet moeilijk over gedaan. Gebeurt dat wel? Stop die handtas dan in je koffertje wanneer dat aan je gevraagd wordt. Zorg dus dat daar ruimte voor is en bedenk of je dat praktisch vindt, of niet.

Het inpakken

Slim: vooraf even een lijstje maken. Ook al is het voor één of twee nachten, je wilt geen dingen vergeten!

 4. Je cosmetica en huid- en haarverzorging zal lastig zijn. Je mag niet meer dan een liter vloeistof meenemen, in verpakkingen van maximaal 100ml. Koop mini’s of giet je favoriete producten over in reisflesjes (die kan je kopen bij onder andere Albert Heijn, Etos en Hema). Zorg dat alles in kleine verpakkingen zit, te grote verpakkingen worden gewoon weggegooid bij de security check!
5. Doe je vloeistoffen alvast in een ziplock zakje (ik heb altijd van die zakjes van de Ikea) en leg die voor nu naast je koffer. Waarom, vertel ik je later.
6. Pak nu ‘gewoon’ je spullen voor je trip en neem zo min mogelijk mee. Als je een ‘groot’ kledingstuk zoals een jasje of laarzen mee wilt, trek die dan gewoon aan in het vliegtuig. Doe verder gewoon een beetje minimal. Je hebt écht niet zoveel spullen nodig als je denkt. Zorg dat je de belangrijkste dingen als je paspoort, telefoon, opladers, eventuele medicijnen en onderbroeken (heel belangrijk! 😉 ) bij je hebt en wees slim met het pakken van je kleding. Jurkjes nemen weinig ruimte in, een spijkerbroek veel. Ga dan voor een jurkje met een panty en ballerina’s. Drie dagen? Drie jurkjes. Simpel! Enne, je kan best een keer twee dagen achter elkaar hetzelfde dragen. Is echt niet zo erg.
7. Bedenk bij alles wat je in je koffer stopt: heb ik dit écht nodig? Ja. Ok. Goed, heb ik dit écht écht nodig? Zo niet, gewoon er uit halen. Hoppekee, knopen doorhakken.
8. Neem je elektronica mee, zoals een laptop of iPad? Leg die dan, samen met je ziplock zakje (daar is ‘ie weer) bovenop en doe je koffer dicht. Waarom? Omdat je die dingen er uit moet halen bij de security check. Je kan dan snel en makkelijk je koffertje op tafel leggen en je laptop en vloeistoffen er uit halen. Het is nogal vervelend (voor jezelf, maar ook voor de mensen bij de security én voor de mensen achter je) als je een kwartier staat te graven tussen je spullen. Gewoon alvast apart bovenop leggen, dus! Er zijn trouwens gevallen dat er helemaal niet moeilijk wordt gedaan over dit soort dingen. De ene keer moet je je vloeistoffen er wel uithalen, de andere keer niet. Voor de zekerheid doe ik het altijd maar gewoon zoals het hoort, dan kunnen er ook geen problemen ontstaan.

 

Voor vertrek

9. Check je lijstje! Heb je alles? Check check? Dubbelcheck?
10. Pak je belangrijkste spulletjes (paspoort, tickets, telefoon, portemonnee) en doe die in een compact handtasje. Als ik ga vliegen heb ik áltijd mijn Longchamp Pliage tas mee omdat je die lekker klein kan vouwen en dan snel in je koffertje kan doen. En er kan alsnog wel veel in. Je kan er ook nog wat extra dingen in doen die je in het vliegtuig wilt gebruiken, zoals een boek. Dan hoef je dat niet nog uit je koffer te vissen.
11. Hang nog even een kofferlabel aan je koffer met je naam en telefoonnummer erop. Soms is er weinig ruimte in de bagagevakken en dan moet je je koffer aan de andere kant van het vliegtuig opbergen. Het komt ook wel eens voor dat koffertjes voordat je het vliegtuig ingaat in een apart ruim worden gedaan, het is dan wel handig als je je koffer makkelijk kan herkennen.
12. Persoonlijke tip: doe je koffertje niet op slot. Ik vind dat zelf erg onpraktisch omdat je er op het vliegveld (en misschien in het vliegtuig) nog een paar keer in moet, als je dan elke keer het slot er weer af moet halen is dat lastig.
13. Wegen! Ik doe dit met een speciale kofferweegschaal (te koop bij Xenos, ideaal!). Gelukt? GEFELICITEERD! WOOHOO! Teveel? Je bent af. Ga terug naar stap 7.

 

Op het vliegveld/in de lucht

14. SHINE MET ALLEEN JE HANDBAGAGE!!
15. In het vliegveld mag je je handtas (zie stap 10) onder de stoel voor je opbergen. Zo kan je er makkelijk bij. Ideaal, dan hoef je niet over je buren heen te klimmen.
16. Na de landing ren jij met alleen je handbagage als een speer van het vliegveld af! Hoppetee!

 

  Succes met het inpakken van je handbagage!

Bron bovenste foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.

108 reacties
 1. nour

  hoi ik ga naar Tunesië en ik wil ook alleen handbagage hebben maar gelden er dan anderen regels als je buiten de Europeesche unie bent en wat zijn die regels dan ?? want ik krijg daar egt stress van ik ga maandag weg graag een antwoord 🙁 🙂

  • Miss Lipgloss

   Je kan het beste even bellen met je luchtvaartmaatschappij. Volgens mij zijn er geen andere regels maar ik weet het niet 100% zeker.

 2. Jolien Kappert

  Haha, ik vind dit stuk zo grappig geschreven! Kan zien dat je er plezier in hebt gehad.
  Ik kom net terug uit Budapest, 10 dagen met alleen handbagage. Heerlijk! Geen gedoe met grote rolkoffers. Ik heb trouwens gewoon een pincet en nagelknipper mee mogen nemen, deden ze niet moeilijk over. De koffer van mijn vriend werd wel doorzocht. Op, jawel, een ouderwets fotorolletje. Tja.

 3. Julia

  Even over een handtas, ik heb toch best vaak problemen gehad met deze los nog meenemen. Ik vlieg vaak met Ryan Air omdat ze gewoon verschrikkelijk goedkoop zijn en op veel steden vliegen. Bijna altijd moet ik mn handtas in mn koffer stoppen, misschien handig voor anderen om te weten..?

 4. Dafne

  Zelf is mijn koffer een keer kwijt geraakt (India) en na ruim 2 weken en veel gedoe kregen we hem op de plek waar we waren. Zelf vind ik inchecken geen gedoe, je kunt het makkelijk via internet doen en het hangt vaak van de plek af hoelang het duurt tot je je bagage weer krijgt.
  Soms vind ik het beetje overdreven om veel handbagage mee te nemen, natuulrijk is het soms handig maar als iedereen dat zou doen die een weekje weg gaat zit het hele vliegtuig bomvol.
  Daarom doe ik het zelf niet, maar ik snap wel dat het voor sommige mensen noodzakelijk is.

 5. Naomi

  Top artikel!
  Zelf vlieg ik zeer regelmatig en neem ook altijd alleen maar handbagage mee, het scheelt zo ernorm veel tijd!
  Als je slim met vloeistoffen omgaat, en gewoon op je plek van bestemming koopt wat je niet in het klein kan meenemen dan komt het helemaal goed.
  Ik vlieg overigens wel alleen maar met KLM, en daarbij doet niemand moeilijk als je met je flight trolley, handtas en zelfs nog een laptop of plastic tas met aankopen aan komt zetten. Een grote handtas erbij kan echt het verschil maken. Met budget airliners zou het toch een stuk moeilijker worden!

  Volgende maand ga ik voor het eerst op ‘grote’ vakantie met alleen handbagage omdat ik een aantal keer moet overstappen en die momenten staan er bekend om dat het misgaat met je bagage!

  Hier nog wat van mijn tips van alle kleren dat ik met alleen handbagage ging:

  – Reisflesjes, zoals Cynthia al zei (ik heb ze van Sephora en Primark) met label erop. Zo heb ik een label om onderscheid te maken tussen shampoo en conditioner, nachtcreme en dagcreme etc.
  – Als je je kleren rolt, rol er dan stukken vloeipapier (Hema, Xenos) tussen – dit helpt kreuken voorkomen en beschermt tevens je kledingstukken!
  – Neem een aantal plastic zakjes mee, leg die gewoon plat op de bodem. Tijdens je reis komen deze van pas als waszak etc.
  – Spaar het hele jaar door monsters uit tijdschriften of die monsters die je krijgt bij de Bijenkorf etc op. Ik heb voor mn reis nu 5 samples shampoo, een klein potje oogcreme etc.
  – Kies slimme producten die meerdere functies kunnen hebben! De droogshampoo van Lush bijvoorbeeld is geen vloeistof maar een blok (wel tinnetje erbij kopen) en kan zelfs ook als douchegel dienen mocht dat echt nodig zijn. De welbekende standaard nivea creme doet het ook prima (bij mij iig) als make-up remover (dan houd ik wel elk oog eerst 30 sec onder de warme kraan om het grootste deel mascara etc weg te spoelen). Zo bespaar je dus op ruimte en vloeistoffen!
  – Qua zonnebrandcreme vind ik P20 een geweldige uitvinding, ik verbrand ernorm snel maar hier heb je maar weinig van nodig en je kan ze in 100ml flesjes kopen. Een ander alternatief is, als je naar een zonnige bestemming gaat, op Schiphol een zonnebrandcreme kopen die dan geseald wordt in een speciale tas zodat je deze alsnog mee aan boord kan nemen.
  – Investeer in een ipad of kindle. Ik lees enorm veel boeken en tijdschriften op vakantie, en sinds de kindle heb ik alleen dat kleine, lichte dunne apparaatje mee, scheelt uiteraard veel ruimte en gewicht!

  En allerbelangrijkst, een goede trolley die aan boord mag! Ik heb een ‘harde’ koffer waarvan de deksel even diep is als de bak, dus geen platte deksel zeg maar. Hier past ondanks dat hij zo klein is echt onwijs veel in.

 6. Renske

  Handig artikel. Handbaggage scheelt enorm en een backpack is stukken lichter dan een koffer, dus 10 kilo is nog best wat. Qua make-up en vloeistoffen moet je wat besparen en 10 paar schoenen kunnen ook niet mee, maar de nodige dingen lukken prima.
  Nog een goede tip om ruimte te besparen: rol kleding op. Zo kreukelt het minder, maar door al die rolletjes, kun je een tas beter opvullen. Sokken en ondergoed kunnen verder in de overgebleven ruimtes. Die kun je het beste als laatste doen.

 7. Melene

  Wat een leuk artikel en wat grappig dat je er een soort spelletje van hebt gemaakt, ga terug naar stap 7 of 10. Erg handig!

 8. Astrid

  Heel handig! Ik gebruik bijna standaard alleen handbagage, omdat mijn meeste tripjes naar Londen zijn voor max 3 dagen. 🙂 Vaak ga ik voor concerten daar naartoe en doe dan een mini-stedentrip in de tijd tussendoor. ^-^

 9. Floor

  Hi,

  Ik snap niet hoe jullie het voor elkaar krijgen alleen handbagage mee te nemen. Al ga ik maar 2 nachtjes weg, dan nog heb ik evenveel mee als wanneer ik 2 weken weg ga. Dat komt ook hierdoor:

  1. Ik neem altijd mijn eigen hoofdkussen mee, wegens rug en omdat ik het een vies idee vind om op hotelkussens te slapen.

  2. Ik neem altijd minimaal één eigen handdoek mee, gewoon omdat ik dat een prettig idee vind in het geval ik vies ben van de handdoeken van het hotel.

  3. Mijn verzorgingsproducten kan ik echt niet allemaal in flesjes gieten en samen is dat ook meer dan 1 liter.

  4. Ik heb, zelfs al ben ik 1 nacht weg, altijd van alles een reserve bij me. Je zal maar één jurk bij je hebben en er gaat die avond wijn overheen. Bovendien is het bij mij al vaak voor gekomen dat ik, omdat ik naar anderen geluisterd had, juist te eenzijdige kleding mee had. Dat ik dus ter plekke achterkwam dat het veel kouder was dan gedacht en ik geen trui bij me had.

  Ik heb dus altijd ruimtebagage bij me. Ben ik nou echt de enige?

  PS: Het gekke is dat hoewel ik wel zoveel mogelijk mini’s gebruik en zo minimalistisch mogelijk inpak, ik tóch altijd op bijna 20 kilo ruimtebagage uit kom. Het is mij echt een raadsel hoe dat kan!

  • Miss Lipgloss

   Handdoeken én een kussen én van alles reserves meenemen is natuurlijk niet echt minimalistisch 😉 dus daar komt het door dat je altijd op 20kg zit.

 10. Tamara

  Ik bevind me nu al op Curacao dus heb hier helaas niet zoveel meer aan :p

 11. Sophie

  Wat een fijn artikel! Die lees ik zeker nog eens terug als ik weer met het vliegtuig ga! 😉 Oh, trouwens.. bij stap 15, hoort daar niet vliegtuig te staan ipv vliegveld?

 12. Liesbeth

  Handig en compleet lijstje! Ik reis voor citytripjes ook graag met alleen handbagage, ben je ook nog eens sneller en mobieler wanneer je in een vreemde stad je weg zoekt naar je hotel 🙂

 13. Nicolien

  Leuk artikel en leuk aangepakt qua schrijfstijl! Ga terug naar 7, het doet me denken aan ganzenbord ofzo haha

 14. Michelle

  Wat een leuk artikel! En die komt ook net van pas! 💡 Ik vertrek binnen een paar weken naar Italie met mijn vriend. Hij is meer zo’n ‘je hebt niet veel nodig-type’. Dus nu kan ik hem laten zien dat ik zelf alleen ook maar handbagage nodig heb 😆 Want te veel kleren meenemen…herkenbaar!!

 15. Mirjam

  Dit artikel komt als geroepen! Over 10 dagen vlieg ik met Ryan Air naar Budapest voor 5 dagen, ik mag 10 kg handbagage mee. Dat gaat me wel lukken denk ik, het is daar lekker warm dus ik neem wat luchtige jurkjes mee. Als het daar wat kouder wordt doe ik een legging en een vestje er bij aan, weegt ook niks. Ik vind het wel een leuke uitdaging om zo je koffer in te pakken! Ik snap alleen nog niet zo goed hoe het met vloeistoffen zit. Hoeveel flesjes van 100 ml mag je meenemen? En valt bijvoorbeeld een anti pluis créme ook onder vloeistof?

 16. Fleur

  Super handig artikel! Ik heb ‘m meteen bij mijn Tips tabblad opgeslagen =D

 17. Puck

  Wat een handig en leuk artikel!!! Echt leuk geschreven, ik lag echt dubbel van het lachen bij dat stukje over wegen, haha, dat doet me denken aan van die spelletjes :D. Lijkt me idd handig om alleen met handbagage te reizen!

 18. Kim

  Dit artikel is superleuk geschreven!

 19. Sanja

  Hey Cynthia,

  Je maakt heel weinig filmpjes, ik bedoel dan veel artikels maar dan geen een filmpje ofzo:( dat is wel jammer!

 20. Maaike

  Handige tips zeg, maar het is ook nog eens superleuk geschreven! “Teveel? Je bent af. Ga terug naar stap 7.” Hihi, alsof het een soort spel is. Ik zoek altijd op koffer inpak tips voor ik op vakantie ga omdat ik een ramp ben met travel light, en de meeste stukken zijn oninteressant en niet leuk om te lezen, maar hier had ik er zowaar plezier in! Good job! 😆

 21. Sanja

  SHINEEEUU! Nog nooit alleen gevlogen met de vlieger, dus deze tips komen van pas wanneer dat ooit zou gebeuren ^_^

 22. kris

  de kofferweegschaal is ook te koop bij wibra.. stukje goedkoper!

 23. youssra

  hey hadig ja maar hoe komt mijn blog op bloglovin ?

  • Sanja

   Ga naar bloglovin.com en volg de stappen die ze uitleggen, heel gemakkelijk en duidelijk uitgelegd 😀

 24. Jasmine

  Ik ben 3 weken naar Nepal geweest met 15 kilo bagage, alles is te doen 🙂

 25. robin

  ik snap het wel maar ik irriteer me zo aan die mensen die met hele koffers het vliegtuig in komen! en dan ook kinderen hebben die ook hebben.. vorige keer hadden we een beetje turbelentie viel dat ding bijna op me hoofd -.-

 26. A

  Haha ik ging 2 week naar schotland met alleen handbagage, klinkt lastig maar het was eigenlijk prima te doen! 🙂

 27. Stèphanie

  Handige tips.. Ik heb met de meivakantie gereisd met alleen handbagage. Ik had een kleine koffer meegenomen, lijkt handig, maar kan ook vervelend zijn. Zo’n koffer weegt alleen al 3 kilo. Mag je maar 5 kilo handbagage meenemen, dan ben je de sjaak. Gelukkig mocht ik 10 kilo meenemen, maar ik kon helaas op bestemming niet teveel kopen omdat ik anders over de 10 kilo zat.

 28. Jolanda

  Wat een super handig artikel zeg, en heel erg leuk geschreven!! Ik lees je blog iedere dag en laat bijna nooit een comment achter maar wat is het fijn om jouw site te lezen (het is net een tijdschrift)! Het is super warm buiten maar ik verkies het lezen van jouw artikelen toch stiekem even boven de zon 🙂
  p.s een vraag die helemaal niet aansluit op je artikel maar waar ik wel benieuwd naar ben: de foto’s die je maakt met je telefoon voor o.a. de Sneak peek, met welke doe je dat? Ik ben op zoek naar een nieuwe telefoon die zo’n goede foto’s kan maken 😉

 29. Sasja

  Hahhaha supergrappig hoe je dat verteld :p bedankt voor de tips!

 30. Nathalie

  Ik heb nu al 2x met alleen handbagage gereisd en het valt zo goed mee! Je leert iig slim inpakken. Ik heb het wel enkel voor weekendjes weg gedaan maar wil het ook wel eens proberen voor een week ofzo. Zolang je niet teveel dikke kleren moet meenemen moet het toch lukken 😉

 31. marleen

  Ik ben nu in Spanje, met ook alleen handbagage en het was een hell om in te pakken. Nu heb ik ook best veel kleding gekocht en gaat het nooooit van mn leven weer in mijn koffer pakken voor de terugweg! xx

 32. Kristel

  Ohhhhhh wat handig! Heb in juni een koffer meegenomen als ruimbagage en ook nog een tas als handbagage en heb inderdaad gemerkt dat ik het op handbagage alleen vast ook een week had uitgehouden op Ibiza. Nu komen de tips wel goed van pas omdat ik over 3weken weer weg ga!

 33. Irene

  Ben het helemaal met je eens, het is inderdaad stukken fijner om gewoon met alleen een kleine en dus lichte koffer te reizen. Heb het bij Ryan Air wel eens moeten doen, maar dan was het maar voor een paar dagen. Dat vond ik al moeilijk, laat staan als het voor een week is! Het zou dus zeker een challenge zijn, maar wat zal het fijn voelen als het je is gelukt 😀 Denk zeker dat ik dit eens ga proberen!

 34. Chantal

  Leuk artikel! 😀

 35. Denise

  … Ben ik de enige die rustig 2 a 3 dagen dezelfde kleding draagt? Wat is dat toch tegenwoordig, dat je elke dag andere kleding aan zou moeten… x(

  • Miss Lipgloss

   Nee hoor, ik ook. Maar op tripjes beweeg je meer en ik zweet zelf sneller. Dan ruikt mijn kleding vies en wil ik graag iets schoons aan 🙂

 36. Nicole

  Normaal vind ik koffer-in-pak-artikels niet leuk om te lezen, omdat er al zoveel over is geschreven, maar dit artikel vind ik wel handig omdat ik volgende week een paar dagen naar Londen ga en dan ook alleen maar handbagage mee mag nemen. Thanks voor de tips 😉

 37. Maaike

  Ik ga dit weekend naar pukkelpop en volgende week 4 dagen naar Berlijn en dat zijn ook van die ‘neem’ niet te veel mee tripjes. Handige post dus. Ik ben op zich al goed in inpakken. Voor 2.5 week vakantie zat ik op 17 kilo en heb echt elke dag wat anders aan gehad. Toen ik thuiskwam had ik op 2 jurkjes na alles aangehad.

 38. Henny

  Ik neem altijd te veel mee (ook al pak ik alleen het hoognodige in en een extra outfit voor noodgevallen) en mijn kleinste koffertje is net te groot en mijn rugzak ook. Dus ik doe sinds vorig jaar de kortere afstanden met de trein. Ideaal! Je komt hartje centrum aan (bespaart weer op openbaar vervoer/taxi) en heb je iets teveel gekocht en past het niet meer? Extra tasje geen probleem! Tenminste ik heb er nog nooit geen problemen mee gehad.

 39. Karin

  Wat een leuk en handig artikel! Ik reageer niet vaak, geloof dat dit de tweede keer is. Toch wil ik je even zeggen dat je een hele leuke meid bent en knap dat je zo lekker jezelf ben!

 40. youssra

  Hey ik ben dol op u blog ik kijk er echt zowat elke dag op hihhi allen nu heb ik een vraag voor u ik weet nie warom maar mijn blog wil maar niet op blog lovin komen en weet ook nie hoe ik het erop zet kunt u me helpen xx youssra 🙂

 41. Lady L

  Super leuk artikel! Alleen, als ik met het vliegtuig weg ga is dit vaak voor een week. Spijtig dat dan niet alles in handbagage gaat. En op de één of andere manier heb ik altijd veel te veel mee, zoals mijn kussen, want ik heb veel last van nek en rug, een fleezedekentje, want ik lig niet graag in een bed dat vlekken heeft. (ja, dat heb ik al meegemaakt op hotel, ALLENGELUK had ik mijn denken mee) En toen was de koffer al halfvol. Balen! 🙁

 42. Elis

  Damn, ik ben net thuis van een vlucht met alleen handbagage, dit artikel was wel een stuk handiger geweest dan alles opzoeken :hihi:

 43. Anne

  Leuke tips, ik ga zeker eens overwegen om een goedkopere vlucht te boeken wanneer ik maar even weg ga, waarbij je dan alleen handbagage in mag checken.

  Toen ik pas geleden terug kwam van Kreta, kwam ik er in het vliegtuig achter dat er nog een grote tube zonnebrand in mijn handbagage zat, daar hebben ze helemaal niet naar gekeken dus! Prima voor mij, maar de volgende keer let ik gewoon weer extra goed op dat ik de vloeistoffen eruit haal, want je weet maar nooit.

 44. margotje

  Leuk artikel ! Ook handig, ik ga veel reizen de komende tijd 🙂

 45. Lisanne

  Wat een gewéldig artikel Cynthia!! Echt je schrijft het zo leuk en speels dat het echt een plezier wordt om te lezen. En bovendien zijn dit echt hele praktische tips! Chapeau 😉

 46. Daniëlle

  Dit is een leuk en vlot geschreven artikel, dat voor veel mensen best handig is!
  Als het even kan, reis ik ook met alleen handbagage en toen ik zondag terugkwam na vier weken vakantie in Azië wist ik weer precies waarom: mijn backpack rolde niet van de bagageband 🙁 Gelukkig werd ie gisteravond alsnog thuisbezorgd en kon ik mijn spulletjes alsnog uitpakken 🙂

 47. Lotje

  Wat een leuk artikel! Ik zou het overigens niet kunnen hoor, zo klein inpakken. Met mijn laatste vlucht was het maximum 23 kilo, en zat ik op de 22,5 :’)

 48. Eske

  Wat een leuk artikel!

 49. kim

  Maar als je handbagage 2 dingen zijn kan het dan niet zo zijn dat je koffertje toch als bagage wordt gerekend

  • N

   Vaak mag je handbagage + handtas/laptoptas mee!

  • Miss Lipgloss

   Ja! En soms niet, maar dan kan je zoals ik in het artikel uitleg je handtas in je koffertje proppen 🙂

 50. Annemiek

  Haha ik herken ‘the feeling’ echt helemaal! 😛 Ben altijd zo bang dat ik al mijn spulletjes nooit meer terugzie.. En een keer kreeg ik m’n koffer helemaal beschadigd weer terug.. Dus nu vind ik het eigenlijk gewoon ‘zielig’ dat ze zo hardhandig met mijn fijne spulletjes omgaan :p

 51. Stefanie

  Dit is echt superhandig, ookal lijkt het me een enorme uitdaging :p

 52. Syl

  Wat een challenge! Ik moet toegeven, dat ik vaak overbodige dingen meeneem, want dat lijkt zo leuk…. net als onhandige pumps meenemen terwijl ik een citytrip ga doen…. uiteindelijk draag ik alle dagen mijn gympen.

 53. The Fashion Plaza

  Heel handig artikel. Ik ben altijd wel bang dat ik toch te veel vloeistof meeheb. Maar inderdaad voor twee dagen hoef je echt geen grote koffer mee.

 54. Anne vdh

  Wat een toeval dit artikel! Ik ga binnenkort een aantal dagen naar madrid en dan neem ik alleen handbagage mee, omdat het zoveel tijd op het vliegveld scheelt!
  Maar die vloeistoffen wordt nog wel lastig! Je mag ook niet meer dan 10 verpakkingen van 100 ml geloof ik. Mijn lenzenvloeistof moet al in 3 verpakkingen dan:P Maar het is wel leuk, het is echt een challenge ja!

  • Anne vdh

   Ohh stupid me, je zei een liter in verpakkingen van max 100 ml. dat is natuurlijk ook 10 verpakkingen hahah, overheen gelezen;)

 55. Esmay

  Goeie tips! Beetje jammer dat ik er nu niet echt veel aan heb, want ik vlieg eigenlijk nooit. Ik heb ook nog nooit gevlogen helaas 🙁 Komt omdat mijn mama dat errrrug eng vind. Maar deze tips ga ik zeker ooit wel nodig hebben want ik ben van plan lekker veel te vliegen hihi!

 56. Lotte

  Ik vind het altijd zó bijzoder hoeveel mensen meehebben, haha! Drie jurkjes voor drie dagen?! Bij mij komt dat er echt niet in! Eén jurkje voor vier/vijf dagen, nu zou je het als vies kunnen beschouwen maar als het een jurkje is met spaghettibandjes valt het allemaal wel mee, ja, dan heb je het rugzweet nog maar als je een goede rugzak hebt valt het allemaal heel erg mee. Ik ben net twee dagen terug uit Maleisië en heb daar gebackpakt, vet gaaf natuurlijk maar ook vermoeiend! Maar nog even op de tasinhoud terug te komen; je mag als persoon onder de 16 10 procent van je lichaamsgewicht meenemen, ouder zit he rond de 15, 20 procent. Nu hangt het ook nog af of je sportief bent aangelegd. Uiteindelijk zou ik officieel 4,8 kilo mee mogen nemen. 4,8 kilo voor vier weken en drie dagen. Ik kan je vertellen dat het nog makkelijker was dan gedaan! Echter hadden mijn vader en moeder wel alle medische spullen mee. Ik had twee jurkjes, twee shortjes, 5 shirtjes, slaapshirt, onderbroeken allstars, tefa’s en slippertjes mee wat betreft kleding. Tandenborstel en een minitandpasta zaten in mijn handbagage, lenzen en watjes (puur om het feit dat je je gezicht net wat beter kan schoonmaken aan het eind van de dag) zater in mijn hele kleine toilettas. Geen make-up voor mij inderdaad! Ook had ik nog een zonnebrandfles mee in mijn tas. Wel had ik in het vliegtuig een spijkerbroek, shirt en vest aan. En uiteindelijk zat ik op tadadada… 4,3 kilo!
  Nu zou deze tas qua gewicht meemogen als handbagae maar hiij was te lang, jammer maar helaas! Ik had dus nog wel een handbagae tas mee en hierin zaten mijn randenborstel, tandpasta, iphone en al dat soort dingen.

  Ondanks dat ik vind dat alles in nog minder en kleiner kon vind ik wel dat je het heel leuk hebt geschreven!

  • Daphne

   Het gewicht van handbagage verschilt per vliegmaatschappij. Ik mocht bij KLM vorige week gewoon 10 kilo mee.

   Overigens zit je nog ruim met die maten Cynthia, bij budgetmaatschappijen zit je nog sneller op de 50x35x25. Ik verkoop koffers dus het is altijd een heel gedoe om dit uit te leggen etc., haha.

 57. Benthe

  Heel handig! Voor city trips etc. is dit goed te doen, ik kan je vertellen, het was een ramp toen ik met school afgelopen maart naar Engeland ging voor de Model United Nations. Hier gingen we dus de UN ‘naspelen’, inc. de officiele dresscode. Zware pantalons, jasjes, etc. etc. RAMP

 58. Rosanna

  Leuk leuk! Goed geschreven ook! 🙂 Ik kom weer helemaal in de vakantiestemming

 59. Frauke

  Vet leuk geschreven! Wij gaan altijd voor 2 weken op reis dus enkel handbagage is dan niet echt mogelijk 🙂

 60. Fay

  Heel handig! Maar volgens mij moet ‘vliegveld’, ‘vliegtuig’ zijn…

 61. Marloes

  Heel leuk en handig artikel!

 62. Jaco

  Goeie tips! Miscchien nog een tip: als je niet zo gehecht bent aan je eigen shampoo, creme etc, dan kun je ook proefzakjes uit tijdschriften meenemen. Ik scheur ze altijd uit, bewaar ze in een bak en stel daaruit mijn assorti samen als ik op reis ga. De verpakking gooi je op je bestemming gewoon weg. Heb je weer extra (shop)ruimte voor de terugweg:)

 63. janniekswayofbeauty.blogspot.com

  Ik ga dinsdag voor het eerst vliegen, naar London, dus nog een vraagje. Mag je ook geen flesje water ofzo in je tas?

  Goed artikel Cynthia, hier heb ik zeker wat aan!

  • Jasmin

   Mijn tip is om gewoon je flesje water leeg te drinken voor je door de security check moet. Gewoon leeg in je tas bewaren en daarna weer vullen.
   Toen ik van Dusseldorf naar Rome vloog had ik wel gewoon een flesje in mijn handtas en daar werd niet moeilijk over gedaan, maar als je pech hebt moet je hem gewoon weggooien. (Al is dat ook niet zo’n drama denk ik.)

  • Miss Lipgloss

   Ik doe ook altijd een leeg flesje in mijn handbagage 🙂

 64. Eva

  Ik heb deze week nog een lichtgewicht handbagagekoffertje aangeschaft dus dit artikel komt als geroepen 😛 Ik heb alleen nog maar met handbagage gevlogen en dan zijn de reisjes met ryanair ECHT maar een paar euro, superleuk om stedentrips te doen met alleen je kleine koffertje mee 🙂 Haha, wel grappig, je zegt; je bespaart geld en dus meer te besteden aan het shoppen, maar dat past vervolgens niet meer in je koffertje 😛 Misschien een oud shirtje mee, daar wegdoen en een nieuw shirtje terug? 😀

  • sofiexx

   ik zat zo op die site te kijken, kan je voor 12 euro naar milaan etc. is het wel betrouwbaar enzo dan?
   x 🙂

 65. Suus

  Leuk geschreven! Handig 🙂

 66. Ilse

  Haha Cynthia jij doet precies wat ik altijd doe met mijn handbagage! Alleen heb ik helaas altijd ruimbagage erbij, want als ik vlieg, dan vlieg ik doorgaans voor mijn werk en dan ben ik ook vaak langer dan een maand van huis dus dan redt je het helaas niet met alleen handbagage.

 67. Jennifer

  Ik reis vaak ook alleen met handbagage. Alleen laatst heb ik nog eens met ruimbagage gevlogen, met het vooruitzicht vijf weken daar te zijn – ben helaas weer terug doordat ik daar erg ziek geworden ben. Maar op de terugweg kon ik mijn koffer van 20 kilo gewoon niet tillen – en ik moest in de hete Italiaanse trein (geen airco en het is daar > 40 graden), daarna nog in een bus naar het vliegveld. Ik was zo blij dat ik die grote koffer kwijt was en me alleen over mijn handbagage kon bekommeren. Ik vloog op Eindhoven, dus vanaf daar naar Drenthe werd ook nog een behoorlijke treinreis. Nee, zo ziek als ik was wenste ik dat ik alleen handbagage had meegenomen, ik was achteraf maar 5 dagen weg en al dat gesjor met die grote koffer is toen voor niks geweest. Ja, hij is weer thuis .. maar ik heb ‘m niet eens open gehad. Volgende keer reis ik gewoon weer met alleen handbagage!

 68. Sophie

  Ik heb er bewondering voor dat je van je hobby je werk hebt kunnen maken. Dat je met je website geld verdient lijkt me fantastisch. En je bent een mooie meid!

  Wat me opvalt als ik je stukjes lees is dat je zinnen vaak herhaalt, alleen net op een andere manier. Dit maakt je stukjes wat mij betreft langdradig. Ook woorden als ‘echt’ en ‘gewoon’ dragen niet bij aan een prettig leesbare tekst: ze zijn slechts ter opvulling.

  • Miss Lipgloss

   Dankjewel voor je feedback, daar zal ik op letten 🙂

 69. Valérie

  Handige tips! Ga ik voortaan maar eens gebruiken, haha

 70. Lifesplash

  Heeeeeel handig! Ik wil vandaag namelijk weer gaan inpakken en dan komt dit écht van pas. Zijn goede tips Cynth, thanks! 🙂 Ik ga het zeker toepassen.

 71. Kimberly

  Wat een handig artikel! Deze sla ik zeker op in mijn favoriete. De tip om alleen jurkjes mee te nemen is handig, ik neem vaak spijkerbroeken mee en die nemen veel te veel ruimte in.

 72. Sanne

  Fijn artikel, wij thuis reizen al 3 jaar met alleen handbagage, ook als we 2-3 weken weggaan! Heel handig 🙂

 73. Marlies

  Deze post komt als geroepen!
  Vrijdag moet ik voor het eerst in mijn vliegcarriére met handbagage vliegen.
  Alléén handbagage welteverstaan, terwijl ik normaal gesproken met mijn koffer al minimaal 5kg boven de grens zit haha!
  Jouw lijstje gaat het vast wat makkelijker maken, bedankt :love:

 74. linda

  superduperhandig ! :hihi: