Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
11 juni 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • action
 • goedkoop
 • mascara
 • max mascar
Een MissLipgloss artikel

Action MAX Mascara

P1130687In elke winkel word ik als vanzelf naar het make-up schap toe getrokken. Bij luxe winkels, maar ook bij budget winkels als de Action. Ik snuffelde daar wat tussen de cosmetica en werd nieuwsgierig naar de MAX mascara. Voor nog geen euro nam ik hem mee. Is het wat?

Action MAX Mascara – de eerste indruk

P1130686

De MAX Mascara kost dus €0,99 en dat maakt ‘m de goedkoopste mascara die ik ooit heb gehad. Daar kan ik hem natuurlijk meteen punten voor geven, maar als de mascara superslecht is, dan is zelfs een euro nog te duur. Dus ik houd me nog even in.

De mascara is verpakt in een karton-met-plastic verpakking, maar bij ‘mijn’ Action lag ‘ie gewoon in een schap. Ik vind het dus een beetje overbodig veel verpakkingsmateriaal. De huls ziet er verder best goed uit. Doet me denken aan de False Lash Effect Mascara van Max Factor.

Wat wel handig is aan deze verpakking, is dat je het borsteltje goed kan bestuderen. Het is een plastic borsteltje.

P1130689

Informatie op de achterkant van de verpakking. De mascara belooft veel volume te geven. De bestanddelen zijn niks bijzonders, volgens mij is dit qua inhoud een vrij basic mascara. Er zitten parabenen in, voor het geval je die vermijdt.

P1130690

P1130691

Het borsteltje is niet echt van rubber zoals op de verpakking staat, maar meer hard plastic. Wanneer je de dop van de huls af draait kan je de borstel in de mascara dippen. Tot nu toe ziet het er allemaal best prima uit. Enthousaist begon ik met testen. Zou deze één euro mascara een goede koop zijn?

Action MAX Mascara – testen maar

Ik hoopte heel erg dat deze mascara van Action me goed zou bevallen, maar helaas. Ten eerste vind ik het borsteltje niet zo goed werken: ik krijg van zulke borsteltjes altijd maar lastig volume. Ten tweede heb ik héél veel laagjes mascara nodig wil ik een beetje effect op mijn wimpers zien. Daarnaast plakken mijn wimpers snel aan elkaar en het enige wat de mascara eigenlijk doet is mijn wimpers wat zwarter maken. Lengte en krul is ver te zoeken.

Sorry voor de lichtelijk onduidelijke foto’s, maar je kan op zich prima zien hoe de mascara hier op mijn wimpers zit. Omdat ik hem zo slecht vond heb ik hem meteen in de prullenbak gegooid – hier zou ik toch niemand blij mee kunnen maken. Toen ik later bedacht ‘hee, ik moet nog even foto’s maken met alléén mascara’ toen besefte ik ineens dat dat niet meer kon omdat ik de mascara al te (on)enthousiast had weggegooid.

Ik vind het geen goede of fijne mascara. Kijk, hij maakt je wimpers zwart. En ietsje dikker. Maar verder doet ‘ie voor mijn wimpers helemaal niks. En hij is niet prettig in gebruik.

Wat ik wel meteen dacht: het is een goede koop voor dames die net beginnen met make-up en eens willen checken hoe mascara staat. Of als je gewoon niet zo veeleisend bent wat mascara’s betreft en je alleen wat donkerdere wimpers wilt. Ik ben niet zo enthousiast. Dan betaal ik liever €1,80 meer voor de Essence I Love Extreme Mascara die ik geweldig vind (en laatst zelfs opnieuw heb gekocht).

Pluspunten

 • €0,99 voor een mascara is spotgoedkoop
 • Verkrijgbaarheid (gewoon bij Action te koop)
 • Mooie verpakking die er niet goedkoop uit ziet
 • Maakt wimpers zwart

Minpunten

 • Brengt niet makkelijk aan, heeft heel veel laagjes nodig voor je effect ziet
 • Geeft geen volume
 • Geeft geen lengte
 • Geeft geen krul
 • Geeft heel snel spinnenpootjes

Iets voor jou als…  je op zoek bent naar een super basic mascara die geen volume of krul geeft, maar wel je wimpers zwart maakt

Skippen als… je liever een mascara hebt die ook echt wat doet voor je wimpers

Action MAX Mascara is voor €0,99 bij Action te koop.

xxxc Miss Sporty Morning Baby! BB Cream


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.