Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
16 november 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
 • dislikes
 • likes
 • Persoonlijk
Een MissLipgloss artikel

25 Daily Likes/Dislikes

Laatst vroeg een bezoekster mij of ik niet een keer een ‘likes/dislikes’ tag wilde doen. Ja, leuk! Vandaag ga ik je 25 likes en dislikes vertellen over dingen uit mijn dagelijks leven. Welke dingetjes vind ik leuk, en welke niet?

Omdat vijftig in totaal wel een beetje veel is, heb ik het fifty fifty gedaan. Dertien likes, en twaalf dislikes. Ik begin met de dislikes, omdat ik wil eindigen met leuke, positieve dingen.

Dislikes

Ik ben erg positief ingesteld en stimuleer mezelf ook om niet van de kleinste dingetjes chagrijnig te worden. Hoe belangrijk zijn die kleine dingetjes nu eigenlijk? Maar natuurlijk zijn er wel gebeurtenissen en dingen die ik irritant vind. Of stom. Ik laat mijn dag er niet door verpesten, maar stom vind ik ze wel. Komen ze.

 1. Met sokken of panty aan in water gaan staan. In de badkamer. Aaaah, wat een naar gevoel!
 2. Treinen die vertraging hebben waardoor ik mijn aansluiting mis en veel te laat op mijn afspraak kom. Dit háát ik echt. Te laat komen kan ik niet, wil ik niet. En daarom ga ik dus ook altijd eerder weg en neem ik vaak ook een trein eerder, just to be sure
 3. In het verlengde: te laat komen. Ik haat het als ik te laat kom. Ik ga dan ook altijd erg op tijd weg als ik een afspraak heb. Als ik veel te vroeg ben, wandel ik nog wat rond in de buurt of ik drink even koffie. Meestal ben ik stipt op tijd. Als ik om 15u ergens een afspraak heb, loop ik er om 15u binnen. Als ik al het gevoel heb dat ik te laat dreig te komen, gaan alle alarmbellen af in mijn lichaam. Ik kan het gewoon niet! En als ik het wel doe – door bijvoorbeeld het openbaar vervoer of het verkeer – dan baal ik dus enorm.
 4. Of dat er zomaar, zonder reden treinen uitvallen. Dit gebeurt regelmatig vanaf Amsterdam Centraal, Hilversum of Amersfoort. ‘De trein naar Groningen/Leeuwarden rijdt vandaag niet.’ En daar moet je het maar mee doen. Succes! Grrrrrrrrr.
 5. Een aanrecht vól afwas. Als er veel troep in mijn huis is, kan ik me echt niet concentreren. Ik haat dat. Gelukkig is het binnen een kwartiertje weggewerkt.
 6. Een ‘everyday bakje’ die elke dag maar voller en voller en voller wordt, waardoor ik ’s ochtends minutenlang zit te zoeken naar mijn mascara, of de goede kleur oogpotlood.
 7. Op iemand staan wachten die niet even laat weten waar hij of zij blijft. Dat je te laat komt, dat vind ik tot daar aan toe (of nee, eigenlijk vind ik dat maar heel erg stom, je maakt een afspraak, kom die dan ook na) maar dat ik dan sta te wachten tot je komt en ik niet weet waar ik aan toe ben vind ik een van de meest irritante dingen die er zijn. Zeker als ik buiten in de kou sta te wachten. Ik ben het dan ook zeer met deze recensie over laatkomers eens. 
 8. Een scheurtje in mijn nagel hebben die achter álles blijft haken. En het meeste nog in mijn haar. AARRGGHH! DIE MOET ER AF!
 9. Een serie kijken en niet meer weten bij welke aflevering je bent. Stom.
 10. Mensen die contact zoeken voor hun eigen gewin (kort gezegd: die persoon wil iets van mij waar ik verder niks aan heb) en meteen een antwoord eisen op een mail, sms, voicemail of DM. Ehm, hallo, je bent niet persoon nummer één in mijn leven en daarnaast heb ik nog zo’n 150 mensen in mijn inbox die, net als jij, graag antwoord willen. Je wacht maar even. Ik help je graag, maar dat kan niet a la minute.
 11. Dat ik al jaren spaar voor een leuke auto, en nu ik er een kan kopen, dat het eigenlijk niet kan. Ik heb geen parkeerplek voor de deur. De dichtstbijzijnde parkeergarage is op tien minuten lopen en het kost honderden euro’s per jaar om daar te mogen parkeren. En dus heb ik dan nog steeds niet veel aan mijn auto voor de dagelijkse dingen als boodschappen en dergelijke. Nog even wachten tot ik ergens woon mét parkeerplaats. Ja jongens, first world problems…
 12. Dat mensen elkaar afsnauwen op straat. Of waar dan ook. Vind ik gewoon stom, en niet leuk. Mensen worden er niet blijer van, waardoor ze nog meer mensen gaan afsnauwen. Stop! Wees eens lief!

 

Likes

Jaaaa, dan de likes! Dit is leuker!

 1. Na een drukke, lange dag, na van het station naar huis te hebben gewandeld door de kou, thuiskomen in een warm, gezellig huis. Het liefst met mijn vriend erin die eten klaar heeft gemaakt. Kleren uit, joggingbroek aan, in relax-stand… Heerlijk.
 2. Een gerecht maken, bezig zijn met vier dingen tegelijk, en dat alles dan tegelijk klaar is én super goed gelukt is. En dat het ook nog eens meer dan genoeg is en er niet al te veel afwas is. Perfect.
 3. ‘Hey, je bent afgevallen!’ Dit hoor ik de laatste weken heel vaak, alsof het mensen nu begint op te vallen! Er is nu zo’n acht kilo af. Het gaat heel relaxed en ook wel langzaam, maar ik vind het prima. Ik wil ook gewoon soms kunnen snoepen. Naast dat ik het zelf zie, vind ik het leuk als mensen het tegen me zeggen. Het is toch een mooi compliment!
 4. Een dag lang thuis werken aan blogposts. Foto’s maken, reviews schrijven. Inplannen. Lekker vooruit werken. Dat geeft mij echt een voldaan gevoel, en ik vind het zo leuk om te doen. Ondertussen jullie lieve reacties lezen maakt het nog veel leuker. 
 5. Iemand hebben die over heel veel dingen hetzelfde denkt. Mijn vriend is in veel opzichten heel verschillend van mij (zo is hij mega relaxed, ik wat minder, maar daar leer ik juist enorm veel van) maar op heel veel vlakken ook exact hetzelfde. Zo kunnen we allebei intens genieten van dingen. Vooral van eten. Toen ik laatst een doosje bonbons in huis had, zat hij vijf minuten lang te twijfelen welke bonbon hij zou kiezen. Zo ben ik dus ook. En daar kan ik dan eventjes zo blij van worden en zo om lachen! 
 6. Na een drukke week een weekend lang helemaal niks doen. Het kan niet elk weekend en het lukt me ook niet elk weekend, maar soms vind ik het zó heerlijk. Niks moet, alles mag, en vooral: relaxen. Uitrusten. Films kijken, boeken lezen, slapen, spelletjes spelen…
 7. Klaar zijn met de was. Haha, dat klinkt suf. Maar ik vind het geweldig als ik alles weer netjes opgevouwen heb. Van een grote kreukelige vieze hoop kleren en handdoeken gaat het naar schone, fris ruikende, nette stapeltjes. Aahhh… Het leukste huishoudelijke klusje.
 8. Ik sta elke dag rond 8 uur op, op het moment dat mijn vriend de deur uit gaat naar zijn werk. Maar héél soms druk ik m’n wekker uit en draai ik me nog eens om, om lekker uit te slapen. Oh, wat kan dat toch fijn zijn. Net zo lang slapen als je wilt. 
 9. To do lijstjes maken en elk punt af kunnen strepen. Ik ben gek op lijstjes en al helemaal als het me ook nog lukt om alles af te krijgen in de tijd die ik er voor had staan. Yessss.
 10. In het verlengde daarvan: een Moleskine boekje helemaal volschrijven. Elke pagina volgeschreven. Maandenlang bij me gehad, overal mee naar toe gesleept, alles erin gezet wat ik moest onthouden of wat ik even uit mijn hoofd moest hebben. Alle volle boekjes bewaar ik, ik houd er van.
 11. Lekker binnen zitten met de kaarsjes aan wanneer het buiten mega koud is en sneeuwt of regent. Waar ik in de zomer altijd een soort schuldgevoel heb als het lekker weer is en ik binnen zit, vind ik het dus heerlijk als het in de winter buiten koud en guur is. En ik lekker op de bank zit, of aan mijn bureau aan het werk ben. Het geeft een soort mega tevreden gevoel. Overigens alleen fijn als ik daarna niet de deur uit hoef.
 12. Na een etentje, even winkelen of een bezoekje aan kantoor terug naar huis wandelen. Al ben ik op zoek naar een andere woning samen met mijn vriend (voor meer ruimte, zowel binnen als buiten), in het centrum wonen is toch ook wel écht heel erg leuk. Het heeft nadelen (o.a. lawaai en geen auto voor de deur kunnen hebben), het heeft ook heel veel hele leuke voordelen. Het is zo gezellig, alles is in de buurt, ik kan alles lopend doen, er zijn hier allemaal mooie oude monumentale panden, in de winter is alles zo mooi verlicht… Wat woon ik hier toch fijn!
 13. Chocola. En cola light. Ik doe erg mijn best om gezond te leven en eten, maar dat zijn twee dingen waar ik toch wel echt dol op ben. En blij van word. En bijna altijd in huis heb. En toch wel met mate probeer te nuttigen.

Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.