22 februari 2013 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

25 Daily Likes/Dislikes

De vorige ’25 Daily Likes/Dislikes’ viel zo in de smaak dat ik weer aan de slag ben geweest. Met dislikes als mensen die zeuren over mensen die zeuren, melige appels en likes als perfect passende jurkjes en een lege inbox.

 

Dislikes

1. Mega lange, onsamenhangende mails krijgen, met daarin 30 vragen en 23 belangrijke feiten. Mens, mail gewoon in bulletpoints of overzichtelijke punten. Ben eerst een halfuur bezig je mail te ontcijferen…

2. Hmmmm, lekker, ijskoude cola. Ah, gatverd@$(%@#, geen prik! Blegh!

3. Mensen die zeuren over mensen die zeuren. En nu ben ik mens die zeurt over mensen die zeuren over mensen die zeuren! Nog irritanter! Haha. Praktisch zeur je dan zelf ook. Mensen zeuren gewoon soms. Lekker even klagen. Moet kunnen. Doe ik nu ook. Maar niet de godsganse dag.

4. WiFi die in het hele huis perfect werkt, behalve in de slaapkamer. Ineens verdwijnt daar de verbinding. Dus ik kan nooit op mijn iPhone of iPad in bed. Ik heb zo’n zwaaar leven.

5. Je tanden in een lekkere, frisse, stevige appel zetten, die melig, droog en warm blijkt. Brelggggh!

6. Zo’n dag dat je make-up niet wil zitten. Dat je er uit ziet als een zwerver die nachten niet geslapen heeft. Terwijl je dus wel echt je best hebt gedaan op die smokey eyes. Soms wil ’t gewoon niet. Ja, geloof me maar, die dagen heb ik ook wel eens. Dan kijk ik gewoon niet in de spiegel.

7. Een gat in mijn panty hebben en dat pas aan het einde van de dag ontdekken. Wel verdrrrrrr…

8. Net mijn nagels mooi gelakt, moet ik naar de wc. ‘Oh, het kan wel, de lak is nu wel droog.’ Not. Rete irritant.

9. Om 17u ineens bedenken dat we helemaal niks in huis hebben voor het avondeten. En dan hebben we natuurlijk allebei geen zin om nog de deur uit te gaan voor boodschappen. Ik vind dat zó vervelend! Ik wil gewoon gezond kunnen eten. En ja, ik bestel ook wel eens pizza, maar dat wil ik dan op een moment dat ik er zin in heb, niet omdat het moet omdat de koelkast leeg is. Gebeurt niet vaak, maar als het gebeurt, vind ik het stom. En nog stommer is dat ik dan te lui ben om naar de Appie te fietsen. Vrouwen…

10. Mensen in het verkeer die opgefokt gaan doen om niks. Laatst zat ik in de auto en fietste een vrouw langs mij heen (ik kon niet harder doorrijden omdat er een opstopping was voor mij) en zij ging woest gebaren naar míj dat ík aan de kant moest. Sorry, jij haalt mij toch in? Als het te krap is moet je me niet inhalen. Nou ja, daar kan ik me dus kapot aan ergeren. Ik weet me wel altijd rustig te houden, maar ik stoor me er wel aan. 

11. Of: bestuurders die op de linker baan 110 gaan rijden. Ga eens naar rechts! Ook irritant: zelf op de linkerbaan rijden met 130, en dat er dan iemand als een gek aan komt rijden en met groot licht gaat seinen dat ik aan de kant moet. Hey, doe es rustig… 

12. De allerlaatste en de meest irritante: het wc papier is (bijna) op. Maar echt helemaal, geen rol meer in huis. Lichtelijke paniek. Toen ik dat de laatste keer meemaakte, sloeg ik meteen ruim in. Ik heb nu een lichtelijk bizarre vooraad wc-papier.

 

Likes

1. Je telefoon (of iPad, of laptop) die nog een lekkere volle batterij heeft. Wat een heerlijk gevoel. Een gevoel van vrijheid. Van macht. Oké, dat is overdreven. Maar het voelt wel goed.

2. Een ui zo snel in stukjes weten te snijden dat je niet eens hebt hoeven huilen. Yesssss.

3. Een jurkje bestellen, passen, en merken dat ‘ie als gegoten zit. Helemaal perfect. Dat is freaking awesome.

4. Helemaal warm en zacht van een lekkere frisse douche je (schone) bed in stappen. Voor mijn gevoel heb ik dit al eens ergens eerder verteld, maar het is ook zó fijn. Het liefst met geschoren benen die ik daarna heb ingesmeerd met een lekkere body butter. Dan slaap ik het allerlekkerst.

5. Een lege inbox. Het lukt me steeds beter om mijn mail écht dagelijks weg te werken in plaats van mailtjes op te sparen. Sindsdien heb ik elke dag aan het einde van de dag een lege inbox. En jongens, wat voelt dat goed. Rust. Al duurt het maar een paar minuten voor er weer nieuwe mails inzitten. Dat moment van euforie maakt alles goed.

6. Een nieuw restaurant uitproberen en elke hap lekker vinden. Wat kan ik daar toch ontzettend van genieten. Natuurlijk geen dagelijks ding, maar ik probeer het met regelmaat te doen, omdat ik gewoon verdomd blij wordt van lekker eten.

7. Toch best wel vet haar hebben en het lekker wassen. Heerlijk! Eerst dat warme water op je hoofd voelen en het dan lekker masseren met een shampoo. Dat gevoel vind ik zo fijn.

8. Dat moment ’s middags dat het buiten schemerig wordt en dat binnen de kaarsjes en lampjes aan kunnen. Zo gezellig. Dat vind ik nou zo leuk aan de winter, dat gezellige. Ook al ben ik in m’n eentje thuis aan het werk, het voelt gezellig.

9. Een geweldige kleur nagellak op hebben, die je perfect hebt gelakt en die ook nog eens dagenlang goed op zijn plek blijft. Daar kan ik meerdere keren per dag vol tevredenheid naar staren. 

10. Na het eten de afwas gedaan hebben. Gewoon, meteen. Een schone keuken, een schoon aanrecht. En dan lekker op de bank kunnen ploffen. Of achter mijn bureau. Hoe dan ook, ik kan weer lekker verder met mijn dag als de afwas is gedaan.

11. Iets vergelijkbaars: na een trip meteen mijn koffer uitpakken en de was doen. Ik heb ook wel eens een koffer weken laten staan. Luiheid. De laatste tijd doe ik het altijd meteen. Hup, meteen spullen opruimen, vieze kleren in de was, wasmachine aan. En dán lekker op de bank ploffen. Niet eerder. Je wilt niet weten hoe tevreden ik mezelf dan voel.

12. ’s Nachts of ’s ochtends uit bed gaan (om wat voor reden dan ook) en dan weer lekker in bed gaan liggen. Ooooooh. Niks is beter dan dat!

13. Lychees. 

 


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.