Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
17 mei 2011 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

21

Hoera! Vandaag ben ik 21 jaar geworden. Eenentwintig. Voor de wet betekent dat dat mijn ouders me geen onderhoudsplicht mee verschuldigd zijn (ik ben dus geheel onafhankelijk), en ik mag alcohol drinken in de Verenigde Staten. Ook mag ik eindelijk officieel bij alle kroegen en clubs naar binnen. Ik mag vanaf vandaag mijn busrijbewijs halen en op een zware motor rijden (ik heb geen ambities op dat vlak, maar het is fijn om die optie te hebben). En ik ben gewoon weer een jaar ouder!

Een dag als deze is toch altijd een moment om even terug te blikken op het afgelopen jaar. Wat echt centraal stond in mijn 21e levensjaar was het opzetten van mijn eigen bedrijf en fulltime gaan werken. Ik stopte met mijn studie journalistiek en ging helemaal voor MissLipgloss.nl. Ik heb geen dag, geen momént spijt gehad. Het bloggen zelf, het schrijven, testen en foto’s maken, vind ik heerlijk. Maar ook (vooral!) het perscontact, de zakelijke meetings, de tijd die ik doorbreng met mijn collega’s (Mascha, Debbie & Wendy en Barbara), de fijne samenwerkingen met merken en bedrijven… En ik vind het heerlijk om eigen baas te zijn en mijn eigen tijd in te delen.

Door het hebben van mijn eigen bedrijf heb ik mezelf ook erg ontwikkeld. Ik heb geleerd zakelijk te denken en me zakelijk op te stellen. Wanneer je een grote website krijgt en ondernemer bent, bevindt je je ineens in een ‘grotemensenwereld’. Met mensen die tientallen jaren ouder zijn, die precies weten waar ze het over hebben en met jou willen samenwerken. Ik heb geleerd me tussen die mensen te begeven en te weten waar ik voor sta, eisen te stellen en bij mezelf te blijven. Dat klinkt heel eng en spannend, maar door te doen, leer je 🙂

Ook ging ik op mijn twintigste op mezelf. Na maanden zoeken en bezichtigen vond ik dan eindelijk mijn droomappartement, op een droomplek, dé plek waar ik wilde wonen: in het centrum. Ik richtte het in precies zoals ik het wilde, met de meubels die ik wilde. Een maand lang heb ik er met familie en vriendinnen geklust tot het perfect was. En het is perfect, en ik ben ontzettend blij met mijn fijne huis, waar ik kan werken en leven.

Niet alles was leuk in mijn 21e levensjaar. Ik heb enorme teleurstellingen, veel tegenwind en diepe dalen overwonnen. Ik heb daar ongelooflijk veel van geleerd en daar ben ik dankbaar voor. Iedereen heeft tegenslagen in zijn leven nodig om te leren, en om te ontdekken hoe fijn de ‘gelukkige’ periodes in je leven zijn. Ik bleef fier rechtop staan, met een glimlach op mijn gezicht en mijn kin omhoog, terwijl ik soms wel wilde wegkruipen en heel hard huilen. Ik ontdekte wie mijn vriendinnen waren en wat en wie belangrijk is in mijn leven. Ik heb geleerd harder te zijn wat betreft mensen die ik niet ken en die niet belangrijk voor me zijn, en ik heb de mensen die er toe doen dichter naar me toe getrokken. Ik zeg mijn dierbaren regelmatig hoeveel ik van ze houd. Want zij zijn degenen die mij kennen, weten wie ik ben, waar ik voor sta, wat ik doe en wat ik wil. Zie ook het tekstje hier links in de zijbalk. Words to live by.

Ik ging op mijn twintigste naar B Academy. Eindelijk kreeg ik de ’titel’ die ik al jaren wilde: visagist. Ik leerde daar alles wat ik wilde weten, heb heel wat middagen zwetend en inwendig vloekend opnieuw én opnieuw én opnieuw én opnieuw smokey eyes of felle lippen opgezet, tot het eindelijk lukte. Ik heb er ongelooflijk veel geleerd en ik heb er mijn lieve vriendin Nikkie leren kennen.

Op mijn twintigste heb ik een samenwerking opgezet voor het openen van een Miss Lipgloss webshop. Ik had Menno al tijden op Twitter, en hij nodigde me uit bij het bedrijf waar hij werkt, zij ontwikkelen webshops. Ik kwam op de koffie en daar werd het voor mijn neus gelegd. ‘We willen een webshop met jou openen.’ Na veel nadenken en praten zetten wij onze handtekeningen en in september 2011 gaat de webshop open. Zij ontwikkelen het systeem en de layout, ik bepaal wat er verkocht gaat worden en ga samen met Johan op bezoek bij merken. Ik schrijf de productomschrijvingen, maak filmpjes/reviews, foto’s… En wat ook wel eens gezegd mag worden: ik heb er een aantal fijne, lieve collega’s (en buren) bij waar ik heel erg blij mee ben! Jullie zijn toppers.

Ook ging ik op mijn twintigste op reis. Naar Spanje, Tokio, Parijs en New York. Plekken waar ik geweldige herinneringen aan heb en waar ik ontzettend genoten heb. Ook ging ik met Mascha naar Red Bull Crashed Ice in Valkenburg, waar we een onwijs leuk weekend hebben gehad met andere bloggers. Ook was ik te gast bij TV Oost en stond ik in veel tijdschriften, kranten en werd ik enkele keren genoemd op televisie en radio door collega-blogger Ernst-Jan Pfauth.

En wat ik op mijn 21e wil gaan doen? Naar San Francisco, Las Vegas en Los Angeles. Ik ga mijn webshop openen in september en daarmee mijn tweede bedrijf beginnen. Ik ga een enorm leuk event opzetten waar ik nog niks over mag zeggen, maar waar ik ontzettend veel zin in heb. En mijn 21e levensjaar gaat ook weer helemaal in het teken staan van Miss Lipgloss. Ik ga jullie weer een jaar lang elke dag blij maken met artikelen over beauty en een beetje lifestyle. Ik ga hopelijk nog meer gave samenwerkingen aan, krijg nog meer bezoekers, ga nog meer mooie plekken in de wereld bezoeken en nog meer reviewen en ontdekken. Enne… Zonder jou had ik nooit van mijn passie mijn werk kunnen maken. Jullie, mijn bezoekers, zijn the best en ik ben zo dankbaar voor alle reacties die jullie achterlaten en elke keer dat jullie MissLipgloss.nl bezoeken. Bedankt, schatten!

Maar laten we voor nu eventjes naar vandaag kijken. Vandaag komen de hele dag vriendinnen en familie langs, voor het eerst mijn verjaardag in mijn eigen huis! Ik heb taart, cupcakes, hapjes en drankjes in huis dus dat wordt enorm gezellig. Aan het eind van de middag ga ik met heel veel taart naar DNZ (het bedrijf waar ik mijn webshop mee ga openen) waar ik even gezellig met ze ga koffie drinken en nomnomnommen. Chubby is vandaag de hele dag gezellig bij mij en ik ga lekker lunchen met m’n mama. Gewoon veel gezelligheid, eten en drinken 😀


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.