Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
1 januari 2014 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
Een MissLipgloss artikel

2014! Let’s do this!

ef8fe2ff7eae48c78ecf8d07a91f6c80Waarschijnlijk lig je nog niet eens in bed wanneer deze blogpost online komt – ikzelf waarschijnlijk ook niet. Zo gek, ineens is het 2014! Het begin van een nieuw jaar. 2013 ligt achter ons en zal nooit meer terugkomen. Eigenlijk is het een dag als elke andere, een doodnormale woensdag. En toch is 1 januari altijd een moment om vooruit te kijken, te dromen, te wensen, geïnspireerd te raken.bbde1aee6efa4f9d3eb1853ab2eaa5fe

 

 Wat je vannacht ook gedaan hebt, het nieuwe jaar is begonnen. Misschien heb je er één groot feest gemaakt en wie weet sta je nu nog wel ergens op een tafel te dansen. Heb je het gevierd met familie, misschien? Lekker rustig op de bank met oliebollen en de televisie aan. Vuurwerk afsteken? Misschien ben je wel ergens in een warm oord, waar oud & nieuw toch heel anders voelt. Hoe je het ook hebt gevierd, misschien groots en met veel bombarie, misschien klein en ingetogen, je kan er niet omheen. 2014 is aangebroken! Zoals ik al zei, eigenlijk is het een dag als elke andere, alleen verschilt er nu een cijfertje in je agenda.

de60000163254ea6bf99f6dcb46293b8

Het is toch altijd wel een feestelijk moment, oud en nieuw. Knallend het jaar uit door het vuurwerk en de champagnekurken. Een tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. Was het leuk, geweldig, je beste jaar ooit? Misschien had je wel een rotjaar waar je liever niet meer aan terug denkt. Had je een zwaar jaar, maar daar heb je dan waarschijnlijk weer veel van geleerd en misschien ben je er door gegroeid. Als je een geweldig tof jaar had, dan kan je met een glimlach terugkijken. Hoe dan ook, er is altijd iets om dankbaar voor te zijn.

fb945e9694390319ceeeae6a2b0e3722

Als je jong en naief bent, lijkt het of sommige mensen een perfect leven hebben, maar iedereen heeft moeilijke momenten, ups en downs, iedereen huilt en iedereen heeft pijn. Maar zonder die momenten zouden we de momenten waarop het goed gaat ook veel minder waarderen en je leert ook heel erg veel van die mindere momenten.

Thanksgiving-Blessings6

Na het terugkijken op het afgelopen jaar is het natuurlijk véél belangrijker om vooruit te kijken! Ga je gewoon mee met de flow of plan je je jaar? Heb je doelen, dingen die je graag wilt doen? Dingen die je wilt bereiken? Ik merk zelf dat ik er veel aan heb om doelen te stellen, zowel ‘zakelijk’ als persoonlijk. Je kan jezelf altijd verbeteren, niemand is ooit perfect. Ik heb persoonlijk wat zwakke punten waar ik in 2014 aan wil gaan werken, door middel van boeken en cursussen. Een mens is nooit te oud om te leren en te ontwikkelen.
Maar ook op werkgebied heb ik veel doelen en dingen die ik graag wil doen. Op die manier heb ik een soort ‘koers’ die ik varen kan, weet ik welke wegen ik moet volgen. Maar ik sta ook open voor veranderingen en dingen die misschien helemaal niet in mijn hoofd waren opgekomen.

56a30b90162af85efc8a2e66044f751a

Ook al ben je niet zo’n planner en doelensteller, het is best een goed idee om eens te bedenken wat je eigenlijk zou willen doen of bereiken. Waarom zet je niet vandaag je eerste stap? Alles heeft tijd nodig en je leert dingen niet van de een op de andere dag, waarom niet vandaag beginnen? Over een jaar, op 1 januari 2015, wenste je dat je vandaag begonnen was! Wat het ook mag zijn. Misschien denk je er al tijden over om een YouTube kanaal te starten, of een blog. Misschien wil je een boek schrijven. Of beter leren tekenen. Gitaar leren spelen. Hardlopen. Visagist worden. Wat dan ook. Dóe het, als je het wil. Wat kan er eigenlijk mis gaan? En wat als het mis gaat? Is dat het einde van de wereld?
Zo denk ik altijd als ik iets wil doen of proberen. Stel dat het niet lukt, wat dan? Zijn er nog andere opties? Is er een weg terug? Wat zou ik er van leren als het niet lukt? Maar focus voor op het positieve. Het gaat je gewoon wel lukken!

d1e9deaf0492e1e50988f346e0ebaba3

a7cd014c3f53a20a2b37fab75400ba47

Maak van 2014 jouw jaar. Doe wat jij wilt. Heb plezier in de dingen die je doet en probeer doelen te stellen die te halen. Droom over wat je later wilt doen. Vergeet wat er vorig jaar allemaal mis ging, dit is 2014! 2013 is voorbij. Wat wil jij nu echt doen? Het mag klein zijn, maar ook groot. Wat wil jij doen? Denk daar vandaag eens over na. 1 januari is daar het perfecte moment voor. Geloof in 2014 in jouw kracht, jij bent jij, jij bent uniek, jij hebt talenten en de kracht en kennis om een hele hoop nieuwe dingen te leren en jezelf te ontwikkelen.

 

2014, let’s do this! Het leven is een feestje, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

dfee9bcd2ef70c788272af8bd73814c8

Lieve jij, wie je ook bent, waar je ook woont, wat je ook doet, hoe oud je ook bent. Ik wil je een top 2014 wensen. Ik hoop met heel mijn hart dat al je wensen mogen uitkomen, dat je een geweldig jaar zal hebben, maar ook dat het leven je zal uitdagen en je een hele hoop zal leren om mee te nemen in de rest van je leven.

 

Bronnen beeld

http://www.nyedetroit.com/

http://www.strollwithoutshoes.com/

http://fullstart.com/knowledge/network-startup-parties/


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.