Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
27 december 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • 2012
  • bb cream
  • beauty
  • budget
Een MissLipgloss artikel

2012 Recap: beauty

Het einde van het jaar is in zicht. Nog maar een paar dagen en dan is het gedaan met 2012. Tijd om terug te blikken. Wat viel er dit jaar op in de wondere wereld van Beauty?

 

BB Creams, dé hype van 2012

2012 was hét jaar van de BB Creams. Bijna elk denkbaar merk kwam met een eigen BB Cream, die soms heel goed in de buurt kwam van de échte Aziatische versies, terwijl sommigen gewoon een (slechte) getinte dagcreme waren. Of het nu écht iets heeft toegevoegd aan het Nederlandse beautylandschap, vraag ik me af. Die ene perfecte BB Cream die én een geweldige moisturizer is, én beschermer, én een goed dekkende foundation… Die heb ik nog niet gevonden.

Bekijk hier al mijn reviews over BB Creams.

 

nail art, velvet nails, caviar nails, crock & crackle

Simpele, snelle nail art zagen we ook ongelooflijk veel afgelopen jaar. Simpele soorten die je gewoon kan kopen, zoals crackle lak (al was dat er een paar jaar geleden al), Dior met haar crock nagellak, Ciaté met de Velvet en Caviar Nails, steeds meer merken met hun magneet nagellak… En natuurlijk OPI met de geweldige Man With A Golden Gun bladgoud topcoat. Als het maar snel en vooral héél erg mooi is. Want wij drukbezette dames hebben geen tijd om urenlang met kwastjes te fröbelen, het moet snel. En makkelijk.

 

Nutraceuticals, schoonheid komt van binnen!

Schoonheid komt voor 80% van binnen. Gezond eten en leven is dus ontzettend belangrijk voor hoe je er uit ziet. Een make-upje en haarlakje maken het enkel af, zijn de finishing touch op je geweldige gezonde uitstraling. Voor gezond eten, groenten en fruit hebben wij carrièretijgers geen tijd, dus nemen we gewoon pillen waar al die vitaminen in zitten. En ook nog wat collageen en andere dingen die je huid strakker maken. Van binnenuit!

Ik maak grapjes, natuurlijk. Het is onwijs belangrijk om goed, gezond en gevarieerd te eten. De ‘nutraceuticals’ zijn een aanvulling op je eetpatroon. Toch blijf ik het wel iets aparts vinden, hoor… In 2012 zag ik het steeds meer, vaak ook gecombineerd met skincare.

 

Wenkbrauwen: very, very important.

Very, very, veeery important: wenkbrauwen. Dat waren ze altijd al, maar het lijkt of er in 2012 nog meer nadruk op is gelegd. Zowel op de catwalk, als in de winkels. Meer dan ooit zie je hulpmiddelen voor de perfecte, strakke wenkbrauwen. Geweldige trend, want wenkbrauwen zijn de omlijstingen van je gezicht en heel erg belangrijk voor je uitstraling.

 

Natuurlijke cosmetica: we worden bewuster

Natuurlijke producten zijn al jaren in opkomst, maar ik heb het idee dat het het afgelopen jaar een soort sprintje heeft gemaakt. Natuurlijke cosmetica is niet meer alleen weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee, want het wordt ook steeds meer bij drogisterijen en ‘normale’ winkels verkocht, voor mooie prijzen. Zo kwam Hema laatst met haar Natural lijn, en ook Kruidvat heeft een Pure & Nature lijn. Loop De Tuinen binnen en vind tientallen betaalbare natuurlijke producten. We worden allemaal een stukje bewuster en kritischer, en dat is toch prachtig?

 

Korte nagels, helemaal hot

Nog een nageltrend: kort! Waar het jaren geleden lang, langer, langst was, zien we nu veel vaker korte nagels. Niet afgeknauwd kort, maar elegant kort, met een klein wit randje. Staat verzorgd, is makkelijker te onderhouden dan hele lange nagels, en is ook wel wat praktischer. En: elk kleurtje nagellak staat er geweldig op!

 

Budget beauty, mooie producten voor weinig

We shoppen graag, maar we hebben niet graag een lege bankrekening. En we willen ook graag mooie, fijne en goede producten, maar we willen daar niet altijd de hoofdprijs voor neerleggen. Soms wel, als cadeautje, als verwennerij, maar vaak willen we lekker budget onze beautyproducten kopen. En het kan. Steeds meer. Steeds beter. En de goedkope merken die er al jaren zijn, lijken steeds beter van kwaliteit te worden. Goedkoop betekent echt niet meer altijd dat het slecht is. Een geweldige ontwikkeling!

Lees hier al mijn blogposts over budget beautyproducten.

 

2012 was een mooi jaar op beautygebied, vind ik. Geen complete revoluties, maar hey, dat gebeurt sowieso niet in één jaar tijd. Ik vind het mooi dat er dingen veranderen, op gebied van prijs/kwaliteitverhouding – beauty wordt betaalbaar voor iedereen – en dat mensen langzaam een beetje bewuster worden van wat ze wel en niet op hun huid (willen) smeren. Ja, een mooi jaar was het. Ik ben nu al benieuwd wat 2013 ons gaat brengen in de naam der beauty…


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.