Klik hier voor 30 dagen toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €10
2 mei 2012 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • bescherm je huid
Een MissLipgloss artikel

12 mei: Bescherm je huid dag

Op 12 mei aanstaande is het weer ‘Bescherm je huid dag’! Op deze dag openen verschillende huidspecialisten hun praktijk, voor informatie over huidbescherming. Je kan bijvoorbeeld moedervlekken laten checken, of een huidprobleem waar je mee zit. Gratis!

Waarom bestaat er nou zo’n ‘Bescherm je huid dag’? Omdat 90% van de gevallen van huidkanker genezen kunnen worden mits je deze op tijd ontdekt. De missie van deze dag is dat huidkanker eerder wordt herkend en minder vaak voorkomt door verstandig zongedrag. Hiermee willen ze de nadruk leggen op het belang van optimale huidbescherming én regelmatige huidcontrole.

Op de site kan je ook alvast zelf je moedervlekken checken. Je loopt door een procedure heen waarmee je leert problemen te herkennen. Het is niet bedoeld om je bang te maken, maar wel om ervoor te zorgen dat je gevaren kan ontdekken bij jezelf. Zo is het belangrijk om te checken of je moedervlek een gekke vorm heeft, niet symmetrisch is, een gekke kleur heeft of groter dan 6mm is. Twijfel je, laat het dan gewoon checken.

Ook wordt er van alles uitgelegd over verantwoord zonnen, waar ik ook regelmatig iets over vertel. Het is zo belangrijk! Ik weet dat er mensen zijn die het maar gezever vinden – ‘je krijgt overal kanker van tegenwoordig’ – maar blootstelling aan de zon is grootste veroorzaker van kanker. De grootste! En wist je dat één keer per maand naar de zonnebank gaan je kans op kanker al met 55% verhoogt (gebleken uit Scandinavisch onderzoek van 2003)? Elk jaar krijgen zo’n 36.000 mensen in Nederland huidkanker. En je kan je er zo goed tegen beschermen door gewoon verstandig met de zon om te gaan. Bescherm jezelf. Ga op heel hete dagen niet tussen 12 en 15 in de zon, bescherm jezelf met een hoge factor en smeer opnieuw wanneer je gezwommen of gezweet hebt.

Ik dwaal een beetje af. Op 12 mei is het dus ‘Bescherm je huid dag’. Er zijn een aantal huidspecialisten die hun praktijk openen, waar je dus gratis langs kan gaan en je vragen kan stellen. Ik vind het heel belangrijk dat iedereen bewust met zijn huid omgaat, want je kan zelf een hele hoop doen voor je gezondheid. Check de site voor een lijst van specialisten die meedoen aan de ‘Bescherm je huid dag’.

Bron bovenste foto


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.