Klik hier voor twee weken toegang tot de beste structuur- en focusworkshops voor €5
31 mei 2015 door Cynthia Schultz Nog geen reacties
  • beschermen als je make-up op hebt
  • How To
  • make-up
  • spf make-up
Een MissLipgloss artikel

Bescherming tegen de zon met make-up op

Nu we richting de zomer gaan krijg ik vaak de vraag hoe je jezelf tegen de zon beschermt als je al make-up draagt. ‘Als je er zonnebrand overheen smeert, gaat dat toch vegen?’ Ja, inderdaad! Ik heb zo mijn trucjes om de hele dag door beschermd te zijn tegen de zon en ik vertel je al mijn tips en trucs.

Altijd beschermen tegen de zon

Ik draag het hele jaar door een SPF op mijn gezicht. Zit het niet in mijn dagverzorging, dan wel in mijn primer, foundation of getinte moisturizer. In de winter SPF20, in de zomer zeker SPF50 en dan gebruik ik ook echt een apart product (een specifieke zonverzorging).
Ook als je niet doelbewust gaat zonnen, en ook als het bewolkt is, beschadigen UVA- en UVB stralen je huid. Daar moet je je tegen beschermen, omdat je er rimpels en pigmentvlekjes van kan krijgen, en in het ergste geval huidkanker.
Op gewone Hollandse dagen met niet al te veel zon waarop ik vooral binnenzit (niet achter glas) smeer ik ’s ochtends een goede hoeveelheid zonverzorging met SPF50 op mijn gezicht en hals.

Wanneer het echt zonnig zomers weer is en als ik meer buiten ben of meer in de auto zit, moet ik me echt vaker beschermen. De zonfactor in mijn zonverzorging werkt niet de hele dag door en is na een paar uur echt uitgewerkt.

Zonbescherming en make-up: hoe dan?

Ik draag elke dag make-up, van foundation of getinte moisturizer tot blush, bronzer en oogmake-up. Als ik daaroverheen gewoon mijn zonverzorging ga smeren, ziet dat er natuurlijk niet uit. Toch heb ik een aantal trucjes om ervoor te zorgen dat mijn gezicht goed beschermd blijft tegen de zon:

Gebruik aan het begin van je dag al zonverzorging

Ik gebruik van ongeveer april tot en met oktober een zonverzorging als dagcreme. Het liefst gebruik ik de Lancaster Sun Control SPF50, die breng ik aan nadat ik mijn huid heb gereinigd. Daaroverheen gaat dan gewoon mijn make-up. Zo ben ik de eerste uren van de zonnige dag al mooi beschermd! Ook neem ik mijn hals mee, die kan ik natuurlijk ‘gewoon’ blijven insmeren gedurende de dag.

Neem een fluïde met hoge SPF mee in je tas

Vanaf het moment dat het zonnig begint te worden, heb ik altijd een klein flesje zonnefluïde in mijn tas met SPF30 of SPF50. Deze gebruik ik dan als ik toch even in de zon zit, dan kan ik mijn armen, handen en décolleté insmeren. Vervolgens gebruik ik hem dan ook op mijn gezicht! Ik doe elke keer wat druppels op mijn vingertoppen, verdeel dit even goed en dep het dan op mijn gezicht over mijn make-up heen. Ik doe dit een paar keer, want als ik het teveel uitsmeer heb ik te weinig bescherming. Doordat het product zo dun is, zie je hem praktisch niet zitten. Ideaal! De truc is deppen en kloppen. Niet vegen!

Fijn is de Lancaster Sun Control Radiant Glow Fluid.

Ook de RoC Soleil Protect High Tolerance Comfort Fluid is een topper.

Gebruik een poeder met SPF

Als mijn gezicht gaat glimmen, poeder ik mijn huid even opnieuw af om alles weer mooi mat te maken. In de zomer doe ik dat met een poeder met SPF! Zo heeft Jane Iredale de Powder Me, Vichy heeft ook een compact poeder met SPF in haar assortiment. Dit poeder je royaal over je make-up heen en zo ben je weer even lekker beschermd tegen de zon. Je kan dit natuurlijk ook op de rest van je lichaam gebruiken, maar ik vind hem echt uitermate geschikt voor mijn gezicht omdat het een poeder is.

Vergeet dit zeker niet te doen als je veel in de auto zit: UVA gaat gewoon door glas heen. Blijven smeren, ook als je achter glas zit!

 

Als je deze producten meeneemt in je tas en af en toe even je bescherming bijwerkt, ben je ook mét make-up op nog flawless beschermd tegen de zon. Ik heb mijn poeder en mijn fluïde altijd in mijn tas!


Cynthia Schultz

Ik ben Cynthia Schultz en Cynthia.nl is mijn blog! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar blog ik over. Lees hier meer over mij.